Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, mému synovi / 10 měsíců / lékař zjistil, že ještě nemá vyvinuté jádra na kyčlích. Chci se zeptat jestli má s tím někdo zkušenost a jestli se to dá nějako napravit, samozřejmě abdukční balení na noc děláme. Jinak malý už dávno leze a už se i sám zvedne a dělá první krůčky kolem postele a pod. Myslíte, že dívají ty řemínky i tak velkým dětem, nebo jenom miminkám. Vůbec si nedovedu představit, že mu to teď dají, když už pomalu chodí…to se snad doma zblázním.
Moc všem děkuji.
Nevyvinutá jadýrka s postavením kyčlí vůbec nesouhlasí, pokud tedy má syn kyčle ve správném postavení, není třeba žádné abdukční balení, jadýrka se vyvinou sama, vigantol kapky asi ještě berete ne? nic víc proto neuděláte. Taky jsme v devíti měsících jadýrka neměli, ale kyčle už v pořádku, kontrola u nás proběhla v 18ti měsících, kdy na rentgenu už jadýrka byla. Jinak syn od roka chodil, nikdo nám ani nikdy neřekl, že by neměl. Nedělejte si s tím hlavu, jadýrka budou, uvidíte
Omlouvám se za překlep, samozřejmě jsem chtěla napsat jadýrka s postavením kyčlí nesouvisí, ne nesouhlasí ![]()
Jo, vigantol mu ještě dávám, no předpokládím, že malý bude taky do roka chodit, když už teď se sám zvedne. Včera jsme byly na rtg a tam nic nebylo a kontrolu máme za 2 měsíce. Ale moc děkuji za info, troška jsem se zklidnila, protože jsem z toho na nervy.
Jo a doktor nám řekl, že když začne sám chodit tak s tím nic nenadělám, ale ať ho v tom moc nepodporujeme tím, že ho budeme stavět na nohy my.To bych ho snad musela přivázat, aby se mi nestavěl kolem nábytku.
V těch devíti měsích jsme taky byli na rentgenu a nic tam nebylo. Opravdu nemusíte mít strach ![]()
Moc prosim, maminky z ostravy, v kolik je v pátek na fifejdach screening kycli pro tři měsíční mimi? Už jsem zapomela od dcerky, jak to bylo.. na netu to nemuzu dohledat.