Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, potřebuji radu. Syn je od září ve školce a zítra pojednou na velký výlet busem. Problém je ten, že mu bývá špatně. Na delší trasy autem zvrací třeba i 2×, krátké trasy i busem (do 20 min) zvládá v pohodě. Na doporučení lékaře jsme kynedril nikdy nedávali. Dnes jsem mu volala, ale kynedril mě opět nedoporučil, jeho rada zněla buď ho z výletu odhlásit nebo ho pustit bez něho - hodně prý ovlivňuje činnost mozku. Tak teď nevím co teda, prosím o radu maminek „zvracejících“ dětí. Předem moc děkuji.
Já bych mu kynedril normálně dala a vůbec to neřešila. Pořád lepší varianta, než ho odhlásit nebo nechat zvracet. Zvláštní doktor.
Já byla zvracecí dítě.
Kinedryl si pamatuju až ze školního věku, mně po něm nic nebylo, ale ostatní po něm byli minimálně hodně ospalí a to by na výletě nebylo dobrý. Ale pozor, ačkoliv jsem v autě byla schopná pozvracet se jednou i z půlkilometrového výletu, v autobuse se mi neudělalo špatně nikdy. Nevím proč. Domluvila bych se s učitelkou, ať ho posadí dopředu a vybavila ho pytlíkem.
Příspěvek upraven 30.09.19 v 14:13
Nedala bych ho, pokud ho nemáte ozkoušený. Může po něm být hodně ospalý, mátožný, a z výletu stejně nic mít nebude. Takže buď vyzkoušet předem na nějaké delší trase, nebo to risknout bez, případně odhlásit z výletu.
Já bych ještě dodala svou zkušenost - po Kinedrilu mi bylo jako dítěti ještě mnohem hůř než bez něj. Potkala jsem zatím pouze jednoho člověka co to měl stejně, takže to asi není častá komplikace, ale pokud ho nemáte vyzkoušený, tak bych ho poprvé nedávala zrovna na takový výlet.
Davam diteti na delsi trasy ctvrtku kynedrilu uplne bezne. Tak neni to asi nic extra zdravi prospesneho, ale jedovaty taky ne
A jednou za cas to vazne dite nezabije. To prijde takhle o vsechny vylety? Chudak.
Pokud Kinedryl dáte, rozhodně bych nedávala celý.
Dceři jsem dávala na ŠVP půlku a byla OK. Na cestu ze ŠVP zpět jí učitelka, pinda, nacpala celej ( i když měla info, že jen půlku ) a dítě jsem měla defacto „sjeté“
![]()
Já bych mu ho dala. Asi jen půlku, či čtvrtku - možná bych předem zkusila, co to s ním udělá. Každopádně na cestu zpátky už mu ho nikdo nedá, pač učitelky mají zakázané podávat léky.
Ale zkusila bych to, určitě ho neodhlašuj, chudáka. To by nejezdil na žádné výlety? Poprosila bych učitelku, ať ho posadí dopředu a trochu ho ohlídá, vysvětlila situaci. U nás i učitelky rodiče přímo žádaly, ať podají ráno léky, komu se dělá špatně.
Dala bych Antimetyl, je to zazvorovy extrakt a me hodne pomaha. Po Kynedrylu jsem schopna usnout i za chuze.
@lidsha já bych mu Kinedryl nedala, kor když ho nemáte vyzkoušený, Děti jsou po něm malátné a ospalé. Raději jak už ti tu někdo psal, vybavit ho pytlíkem a poprosil učitelku, ať sedí vpředu. A v buse nebývá tak špatně jako v autě.
A jak daleko jedou? U nás teď děti jely také na výlet, bylo to asi 10-11 km.
Děkuji všem za příspěvky, @stinga jedou 40 km, kdyby jeli na krátkej čas, tak to neřeším, ale takhle daleko busem nejel nikdy.
Pokud nemáte ozkoušene, tak bych nedala. Dítě může být úplně KO, nebo úplně „jako sjeté“.
My dáváme Antimetil (na zázvorové bázi), nebo ještě lízátka. Zvracime se synem oba. Toto pomáhá.
@lidsha jsem cely zivot na kinedrylu, ve vsech dopravnich prostredcich. Ja bych mu dala 1/4,to staci. Kdyz mu to date takto vynimecne, je urcite lepsi jako skazit mu cely vylet, jak mu bude spatne celou cestu a do toho zvracet. Ja mam pak pokazenej zaludek celej den. Bude ospaly, mozna v autobusu usne, ale alespon si uzije vylet. Nebo pak nechat doma.