Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
za me Turecko - ted jsme se vratili a jsme nadseni…
akorat v rijnu uz je na me pozde, nejdyl bych jela prvnich 14 dni v zari ![]()
Byli jsme v Turecku i na Kypru.Za mě Kypr-je tam mnohem mělčí moře,hlavně klidné bez vln.V Turecku jsou větší vlny,písek rozvířený a moře je kalnější.JInak co se kvality hotelů týče,je to na přibližně stejné úrovni.Jen Kypr je trochu dražší.
Teplo bude na obou místěch +- stejný.Ale letěla bych konec září.
Kypr je v rijnu naprosto v pohode, ale pocitej ze posledni tyden, dva muze byt vetrneji.
Turecko v rijnu bych asi nedala, posledni dva tydny v zari je ale v pohode…Ale zeptam se ti kamaradky, delala tam delegatku a koncili prvni dva tydny v listopadu, ale posledni tyden uz byla jen administrativa s hotelama…
Ono zalezi na destinaci a jinych okolnostech - viz Kreta, Gran Canaria a tech ostrovu je - jih muze byt naprosto klidny a sever hodne vetrny a naopak.
lasička1 píše:
Byli jsme v Turecku i na Kypru.Za mě Kypr-je tam mnohem mělčí moře,hlavně klidné bez vln.V Turecku jsou větší vlny,písek rozvířený a moře je kalnější.JInak co se kvality hotelů týče,je to na přibližně stejné úrovni.Jen Kypr je trochu dražší.
Teplo bude na obou místěch +- stejný.Ale letěla bych konec září.
tak my jsme nemeli ani rozvireny pisek ani kalne more… ![]()
Neříkám,že to bylo hrozný,to ne,ale prostě vlny byly veliký-byli jsme na Kleopatřině pláži v Alanyi,po celou dobu pobytu.Moře doneslo dosti odpadků,pytlíky z lodí,říkala jsem si,že lidi jsou prasata.A stačili jsme cca 4-5 metrů od břehu.Kypr má moře pomalu jako rybník,stačí se hodně daleko a nic naplaveného jsme nenašli.
Do Turecka se ráda vrátím,ale jako dovolenou s malým dítětem bych ho nevolila.Ale někteří rodiče tráví čas u bazénu,moře není důležitý,tak potom je Turecko super volba.Hotely jsou rozlehlý,spousta atrakcí pro děti,takže není co zkazit.
lasička1 píše:
Neříkám,že to bylo hrozný,to ne,ale prostě vlny byly veliký-byli jsme na Kleopatřině pláži v Alanyi,po celou dobu pobytu.Moře doneslo dosti odpadků,pytlíky z lodí,říkala jsem si,že lidi jsou prasata.A stačili jsme cca 4-5 metrů od břehu.Kypr má moře pomalu jako rybník,stačí se hodně daleko a nic naplaveného jsme nenašli.
Do Turecka se ráda vrátím,ale jako dovolenou s malým dítětem bych ho nevolila.Ale někteří rodiče tráví čas u bazénu,moře není důležitý,tak potom je Turecko super volba.Hotely jsou rozlehlý,spousta atrakcí pro děti,takže není co zkazit.
my jsme se z Alanye vratili minuly patek, zadne odpadky ani nic jineho jsme nikde v mori nevideli, plaze ciste, more taky, koupali jsme se s prckem kazdy den…
A byli jste přímo na Kleopatřině pláži,u centra?Nebo někde v přilehlých menších cestrech,která jsou součástí Alanye?My jsme tam byli v roce 2008,tak se mohlo leccos změnit.
lasička1 píše:
A byli jste přímo na Kleopatřině pláži,u centra?Nebo někde v přilehlých menších cestrech,která jsou součástí Alanye?My jsme tam byli v roce 2008,tak se mohlo leccos změnit.
http://www.zajezdy.cz/171009/?zeme[]=&destinace[]=&odjezdInterval[]=&doprava[]=&strava[]=&maxCena[]=&ftext=gold+safran&ssf_count=30407&thru=s-hp&stranaZajezdu=171009,167457,188114,173524&celkem=4&orderBy=price&pozice=0
tady…
Ja Turecko jako dovolenou s detma muzu doporucit. Turkove deti miluji.
My byli u Bodrumu, vlny tak normalni…
Kamaradka delala delegatku dva roky, takze jsem mela informace z prvni ruky, kde co a jak a byla na Turecke riviere.
Letos to muze vypadat uplne jinak nez v roce 2008 vcetne vln a naplavenin z more… ![]()
Jsem pro Kypr..byli jsem tam v září. Bylo teplo, žádný pařák, teplota do 30st, jen večer jsem si brala dlouhý rukáv.
Služby - max. spokojenost, i ubytování bylo moc fajn.
Taky se chystame v rijnu s prckem k mori (taky ji bude 11 mesicu) a Kypr me dost laka.
Poradily byste kam presne? Jake mestecko bude nejlepsi?
Byli jsme taky na Kleopatřině pláži - poslední týden v září a první v říjnu. Počasí krásné - teplo dost na koupání, ale ke konci pobytu už chladnější (pod)večery, takže dýl než ten první rýden v říjnu bych nejela. Zase teda první týden v září bude ještě vedro. Moře OK, ale je fakt, že relativně brzo hloubka, trochu vlny. Ale u 11měsíčního je to asi ještě jedno, samo si běhat mezi vlnkami ještě nebude. Naší malé byl rok a 3/4, v moři jsem ji vozila v kruhu nebo jsme jen tak blbnuli.
Kypr vyjde dráž, ale zase tam bude tepleji delší dobu a moře příznivější pro malé děti…
Holky trošku se přidám,protože jezdíte i s dětmi prosím poraďte jakou cestovkou a kdy nakupujete zájezd?Máme dvě děti a za týden bude třetí minulý rok jsme byli v Chorvatsku jeli jsme autem a přes cestovku po netu vše Ok,ale chtěli bychom děti vzít i někde jako to Turecko,Řecko a nebo Tunisko tam jsme byli s manžou jen sami dva a to ještě last minute takže úspora s Eximem,ale s dětma to na poslední chvíli asi nepůjde bo nebude volné místo a proto poraďte kde levněji.Děkuji moc
my jsme byli minuly rok Tunis s Eximem pres zajezdy.cz na last min. - super vsechno bylo v poradku
letos Turecko s Marine tour pes zajezdy.cz na first min. - platila jsme to v lednu..
pristi rok uvidime, jaky ceny budou v lednu, kdyz neco slusneho najdeme tak zase zaplatime driv, kdyz ne tak pockame.. chceme bud Tunis nebo Turecko nebo Malorku ![]()
Ahoj, uvažujeme o tom že bychom v říjnu letěli k moři s prckem (v říjnu 11měsíců). Kde myslíte že to bude lepší letět na Kypr nebo do Turecka?? Kolik tam je v říjnu stupnů, a kolik teplota vody?? A kde myslíte že to bude s takle malým dítětem lepší?? Děkuju za odpovědi.