Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky mám dotaz, máte klinovou resekci (Tato technika labioplastiky odstraňuje klín ze zadní nebo střední části pysku. Sešitím okrajů rány se celková velikost labia zmenší. Při tomto výkonu je zachován původní okraj) nebo lineární, kde se podélně odstraní labia. Celkem mě prekvapuje, že tu druhou techniku lékaři neradi dělají, jak píšou „kvůli zářezům“. Mě se doktorka neptala, sřízla je podélně a hotovo. Jsem 14 dní po zákroku, tak uvidím 😊.
A ještě doplním, doktorka udělala nákres, že je sřízne hodně, já nesouhlasila. Snad toho nebudu litovat, protože po 14 dnech mi přijde, že mám stále „netopýra“, 🙈 i když je trochu menší.
Holky, pokud nemáte vyloženě zdravotní potíže, nechoďte na to, větší pysky jsou sexy, nebo si je alespoň nenechávejte řezat hodně, ale třeba jen trošičku…vždyť je to škoda, takové poklady ![]()
Zdravím holky, potřebuji uklidnit, mám 3 týdny po labioplastice a okraje pysků jsou hrubé a dlouhé (podélně odstraněné), takže se otírají o velké SP. Zjemní se časem ty okraje pysků po šití? Těšila jsem se na leginy a triko, takhle si o tom můžu nechat jen zdát 😫
Vsem zenam a divkam, ktere o labioplastice teprve uvazuji. Zjistete si nejprve moznosti s Vasim gynekologem, pak sup do nejblizsi nemocnice, kde je gynekologie. Mam za sebou uz 2 tyto operace, prvni r.2009, druha 2025 (tyden po), obe probehly v celkove narkoze na pojišťovnu!!! Mejte se ![]()
@Simi007 Ahoj, vůbec se neboj! Já jsem teď 6 týdnů po zákroku a přišlo mi, že nejvíc se to celý měnilo právě po tom čtvrtém týdnu ![]()
Jee super, díky moc za odpověď, 🤩už právě mám obavu, jestli jsem neudělala chybu, když jsem si je nechala říznout jen trošku, protože mi pořád vadí ve spodního prádle 🙈 😟
@Simi007 Mela jsem fakt úplně stejný pocity a vlastně jsem si říkala, jak jsem mohla ty peníze ušetřit, když to pořád vypadá takhle
Ale po tom čtvrtém týdnu se to začalo měnit a teď už to vypadá moc hezky a rozhodně nelituju, že jsem do toho sla
Tak neměj strach a dej tomu ještě čas ![]()
Můžu se prosím zeptat, kdy jsi měla první sex po operaci? Moje doktorka říkala, že až po třech měsících 😳, dříve ne, že jsou jizvy křehké. Hojení probíhá perfektně, vstřebatelné nitě jsem si sama vytáhla po třech týdnech (opravdu to bylo nepříjemné), ale hojí se fakt dobře 😊
@Simi007 Můj doktor řekl, že sex po čtyřech týdnech úplně v pohodě. To jsem se ale na to sama ještě úplně necítila a měla jsem ho poprvé po pěti týdnech a dobrý. Nic nebolelo a musím říct, že mi to přišlo lepší než předtím
Ale to sama poznáš, až se na to budeš cítit. Pokud hojení probíhá v pohodě, tak super 😍 Pro mě byl nejhorší ten první týden po operaci, jak to všechno bolelo. To jsem litovala ![]()
Je fajn si povídat s někým, kdo měl stejné pocity jako já. Sice už nic nečouhá, ale pořád si říkám, sakra měla jsem souhlasit s paní doktorkou, ať je odstraní více
.
Já byla v lokální anestezii, operace trvala 2 hodiny, bezbolestně a pak jsem šla hned do práce
. Ale následující dny jsem zůstala doma kvůli zvýšené hygieně a hlavně bylo nejlepší chodit „na ostro“
. A co stehy, vypadly nebo si musela k doktorovi nechat je odstranit? Doktorka mi ustřihla uzlíky, že za týden vypadnou samy. No vůbec, stříhala jsem niťku po nitce a to byla jediná bolest, kterou jsem cítila ve spojitosti s labioplastikou ![]()
@Simi007 Zatim nepropadej panice, ono se to fakt ještě hodně změní 😊
Ja měla operaci v celkové anestezii, pan doktor říkal, že vzhledem k velikosti nálezu, to bude lepší. Odstraňoval mi 3cm na každé straně 🙈 Po operaci jsem měla cévku, zůstala jsem v nemocnici do rána, po kontrole mě pan doktor pustil. A přesně jak říkáš, nejlepší bylo chodit na ostro 😅 🙏
Většina stehů mi vypadla sama, jedna strana se ale hojila hůř a tam zůstaly, tak mi je pan doktor přestřihal taky a do pár dnů samy vypadly. Neměla jsem odvahu je vytahat sama 😂
Paní doktorka mi ukázala tu část odstraněného SP. Tipuji, že to bylo 1 cm, více ne. Vzhledem k tomu, že ti odstranil 3 cm, tak chápu narkozu. Říkala jsem si, že je nemám „tlusté“, tak to bude řez na jemné kůži. No to jsem se velice mýlila, když mi aplikovala asi 4 injekce do SP, tak otok byl na světě
a když řízla, cítila jsem jak krvácím, takovou slabost 🙈. Na odstranění nitě jsem si dala 2 pivka 🤣, protože jsem měla návaly bolesti jak projela nit tou kůží…
…Také se mi jedna strana hojí lépe, po šití ani památky a na druhé straně je jizva viditelná. Domi a jak dlouho máš po operaci? Sex je možný už za 5 týdnů? Ty 3 měsíce mi přijdou hrozně dlouho, ale mám obavy z jediného, aby stehy nepopraskaly jak říkala doktorka ![]()
Pokračuji s popisem mého hojení 6 týdnů po zákroku.
jen mi přišlo, že asi po 3-4 týdnech se začaly trochu zbytňovat jizvy a jsou zbytnělé do teď, očekávám, že se budou v průběhu následujících týdnů pomalu stahovat.

Cca po týdnu od zákroku se splaskávání otoku začalo hodně zpomalovat. Mám pocit, že už to několik týdnů vypadá stejně, ale je to fajn
Taky jsem po 10 dnech začala nosit místo sukní džíny a to nebylo úplně příjemné, ale časem jsem si zvykla
Přestože třeba na zatlačení nebo tření toaletním papírem to stále bolelo, měla jsem po měsíci od zákroku sex a bylo to úplně v pohodě, v jednu chvíli lehce zabolelo tření, ale stačilo změnit polohu.
Jizvy si dle doporučení masíruji a tlak na ně bolí a stále mě lehoulince bolí i tření toaletním papírem.
Ozvu se třeba za měsíc/dva, kdy už by to mělo snad být ve finální podobě. Případně se klidně ptejte