Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jirina339
Ahoj,
menstruace…já musela klasicky, měla jsem stehy i uvnitř (jiná opeřence), jako po cca 20l jsem použila vložky 🤦🏻♀️ 🤣 mazec.
Jinak raději se na to nekoukám, masíruju. Citlivost je lepší, ale ještě jsem neměla uzdě kalhoty 🙈
Ahoj byla jsem na lab. v úterý, takže teď je to druhý den. Měla jsem místní znecitlivění a po zákroku jsem jela domů. Vůbec se nechodí na kontrolu, tam kde jsem byla. Měla jste to některá taky tak? Normálně chodím ven a co potřebuju vyřídit, mám dovolenou, tak jen volné kalhoty, používám rosalgin správy, aescin a dali mi antibiotika celkové. Otok je velký. Ještě mám objednanou mast Cicatridinu. Obávám se, že dostanu zánět, na které trpím a budu si muset zavést čípek. No snad to zvládnu.
@Janish123
Ahoj, já byla na kontrole tam, kde mi to dělali, ale bude to tím, že jsem měla 2 zákroky, ten druhý byl důležitý a musel se Dr. ujistit, že to správně sedí.
Myslím, že zánět nedostaneš, bude to dobrý. Já hodně liftovala 🙈 chodila doma na ostro a seděla na ručníku…
Bude to dobré, zvládneš to!
@Marenka13 díky za odpověď, no radši jsem si nějaký globule dala, bohužel trpím na záněty dost, jinak se zdá, že je to lepší, míň oteklý, že by to mohlo být ok
Stou kontrolou jsem si říkala, že nemají žádnou zpětnou vazbu, samozdřejmě pokud je problém tak určitě jo.
@jenny97 tak jak se ti to cele zahojilo a jak jsi spokojena?
Za jak dlouho se vám to zahojilo? Za 2 dny to bude 3 týdny a pravá strana pěkná celkem, ale levá je rozjetá jizva, je jiná než pravá. Místo aby byla jizva u sebe, tak je tam žlutý pruh přes celou jizvu a na konci je tak dva cm úplně rozjetá a bolí. Mrzí mě to, zítra tam napíšu, co odpoví. Na minulý dotaz odpověděli, že koupat v dubové kůře a nebo kontrola, ale pouze v úterý, což jsem se nedostala, příští týden taky ne skrz menstruaci. Začínám z toho mít depku. Nevím jak to má vypadat, ale vzhledem k tomu že vpravo je jizva už skoro neznátelná a pysk malej, tak mi je jasný že druhá strana je blbá ![]()
@Janish123
A co zajít k normální gyndu? Měla jsem to zatažené do cca 10 dní…stehy se ztrácí cca do 15 dní. Oteklé, citlivé nevím 3-4 týdny, ale jizva byla v podstatě hezká… Jako je „super“, že vás nevzali 🤦🏻♀️ Držím palce.
@jenny97 @Jirina339 @Marenka13 Ďakujem moc za vaše posty, dosť mi pomáhajú pri liečení ☺️
Ako dlho ste dodržiavali zvýšenú hygienu vrátane dezinfekcie a následne natieranie Framykoinom/ Betadine masťou?
Mám dnes 13. deň po zákroku, tiež u dr. Kučerovej, pričom mi bolo doporučené 10 dní iba ležať skrz množstvo odobranej hmoty.
Aktuálne som začala natierať Betadine masťou, ale tá mi je značne nepríjemná (vysušuje a cítim každý pohyb). Čo ste natierali potom?
@Anais173 ja si koupila v lekarne neco na leceni jizev, ted si presne nevzpomneu na nazev ale muzu se doma podivat. Stalo to asi 500kc takova mensi tubicka
@Jirina339
Ak by si sa mohla pozriet, tak super. Dnes som si kupila Cicatridina.
Kedy cca si prestala dezinfikovat?
@Anais173 ja teda byla na homeofficu a ja nsem teda 2,5 tydne minimalne umyvala vicemne po kazde toalete (stipalo to stejne) a takze ja jsem sprchovala porad…takze ja jsme musela stejne umyvat prootze to bylo citlive a i kontakt a toaletnim papirem bolel 😂 jinak prvnich 7-10 deset dninuz nevim.. jsem jela framykoin mastba pak betadin a pak tu z lekarny na jizvy a pak jeste nejakou mesickovou mast
@Anais173 píše: Více
A asi to mas jeste hodne natekle? Jinak jsi šla na lokalku nebo na celkovou?
No jinak pokud ti ta betadinka vadi tak zkus se zeptat v lekarne po necem jinem..jinak chce to vydrzet 😂 ja jsem ted skoro 2 mesice od operace a uz je to uolne dobry (ale jednou mi nateklo zas trosku a bolelo protze sem si vzala extra tesny rifle..no jinak snad mas dost zimnich satu nebo volnejsich kalhot ![]()
Ahoj všem, prosím, je tu někdo, kdo byl na labioplastice u MUDr. Svobody v Kolínském sanatoriu? Můžete sem vložit své reálné dojmy? Na netu čtu skoro samé pozitivní recenze, až je to podezřelé.
Ohledně té jeho metody, jaké má plusy a mínusy? Nevadí šití v rýze mezi st. pysky?
Děkuji za odpovědi.
Ja dneska byla taky na labioplastice.
Odhodlavala jsem se nekolik let, tak jsem zvedava, jestli to bude stat za to. Mela jsem jen lokalni anestezii a injekce se prezit daly. Ted to pomalu prichazi k sobe, ale neni to nic hroznyho. Nejvic se bojim toho, ze pro me vysledek nebude dostacujici. Sama pani primarka rikala, ze neodstranuje cely „material“, ale odrezava jen visici labia. Me ale netrapi jen velke male pysky, ale i velky klitoris obaleny velkym mnozstvim kuze, coz se pry zmensit neda. Tak aspon jsem se zbavila tech pysku a uz mi tam nebude nic viset. ![]()