Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jirina339
Ahojky, joo, mám to do Brna teď asi hoďku a půl..
Ja poctivě ležela první 4 dny, pak pomalu začla chodit a do práce už chodím od pondělí, není to úplně příjemné to sezení, ale den ode dne je to lepší. Hele a jak jsi přišla na to, že ti povolily ty stehy? Ja to právě moc nezkoumám a na omak to mám pořád takové tvrdé, tam jde jsou ty stehy..
Tak 23. mužem dát kafe u automatu a sdělit si dojmy 🤣
Ahoj kolky… kolik jste měly stehů…já tam v podstatě nemám stehy vidět. Zašil mi to jakoby po délce toho a měla jsem jen samičku, ta už vypadla… Jinak byla jsem 2.10. a vtipně kontrola 23.10., ale jinde, byla jsem na to v Praze (bylo to pro mě nejblíž), hlavní zákrok byl o něčem jiném (páska po porodu)…toto byl můj „výmysl“ když už jsem tam byla… Jinak v Praze 10tis jako výkon k něčemu…normální cena 23tis 🤦🏻♀️
Tvrdé to mám také po celé té dýlce a tam kde je jakoby „uzdička“ (nevím jako to nazvat ) mám bouli jo jako sviň 🙈 😭 tak snad to ještě nějak povolí a bude to hezčí… protože tohle je stále hrozný.
@jenny97 no me Kucerova rekla.. ze to tam mam nejak obracene 😂 😂 a ze to vidi poprve 😂 😂 😂no to me hodne pobavilo.. jakoze alespon nekdo objektivne zhodnotil moje trauma s pipkou 😂 😂 ale jak zkracovala tu kozni rasu (ci labio) tak jako by kousek vypadl a kus kuze je mimo ten steh a vznikla tam takova boulicka.. jakoze je to hodne viditelny tim, ze je to hodne natekly.
No aby toho vseho nebylo málo, tak jsem to dostala (asi i trochu driv) Velmi lituji ze nemam alespon jedny menstruacni kalhotky. Nosit vlozky je strasna opruz. (Tampony a nic se nesmeji jeste pouzivat) Ale to nejhorsi mam za sebou. Nastesti je vikend. Budu se moc umyvat v klidu 15× za den 🤣 🤣. A pak budu mit mesic klid.
Ahoj kolky… kolik jste měly stehů…já tam v podstatě nemám stehy vidět. Zašil mi to jakoby po délce toho a měla jsem jen samičku, ta už vypadla… Jinak byla jsem 2.10. a vtipně kontrola 23.10., ale jinde, byla jsem na to v Praze (bylo to pro mě nejblíž), hlavní zákrok byl o něčem jiném (páska po porodu)…toto byl můj „výmysl“ když už jsem tam byla…
Tvrdé to mám také po celé té dýlce a tam kde je jakoby „uzdička“ (nevím jako to nazvat ) mám bouli jo jako sviň, tak snad to ještě nějak povolí a bude to hezčí… protože tohle je stále hrozný.
@Jirina339
Ja ti rozumím, taky jsem z toho měla od mého mládí trauma, jako né, že bych teď byla stará, ale vydržela jsem to dlouho 😔.
Já mám takové nevzhledné boulicky jakoby kolem poštěváčku, příjde mi, že už ho nemám
. Snad to bude ok a tyto hojící postupy jsou běžné a normální..
Mně doktorka zase řekla, že to mám fakt velké a že se mi nediví, že mi to musí překážet.. čím jsem si to zasloužila 🤷 🤣.
Mně řekla, ať dorazím na 9:30, ať se vyhnu té největší zácpě po Brně..
Já vůbec nevim, kolik tam mám stehů, ale řekla bych hodně.. po obou stranách od shora dolů..
Tvrdé to mám stále..
Holky chodíte sem ještě? Chtěla jsem se zeptat - máte pořád stehy? Já totiž vůbec nevím, jestli mám ty, co se mají rozpadnout sami, nebo mi je budou vytahovat… každopádně vím, že už mě tam pěkně štvou..
A jak jinak u vás probíhá hojení? Já bych řekla, že otok mám z 90% pryč, ale tam, kde mám stejy to mám takové tvrdé.. máte to také tak?
@jenny97
Ahoj, ptala jsem se kamarádky (zdrav. sestry) jak dlouho vydrží stehy tak klidně 4 týdny, záleží na tloušťce „nitě“ materiál atd… Mě to zašil v podstatě jediným stehen podélně a skrytě v libidu, tak nevím…už to může být vstřebané. Ano, mám to také tvrdé a tlusté po celé délce úpravy. Jelikož mám udělaný jen jeden, který byl o dost větší a zlobil…tak mám srovnání a pořád to vypadá ošklivě 😔 Prý tomu mám dát stále čas…ale přiznám se, že už kápla i slza…jako zatím lituju. 🙈
@Marenka13 Moc moc děkuji za odpověď, tak snad ty stehy zavčas vypadnou.
Fakt lituješ? Víš já si myslím, že je ještě brzy dělat nějaké závěry a pořád věřím, že se to ještě dost změní..
Kdy máš jít na tu kontrolu?
@jenny97
Haha 23.10 jako vy 😁 byla jsem 2.10. Ano viiiim…ale nesmím se dívat, neee, že by se mi předtím líbila…🙈 🤣 ale…Hýbe to se mnou asi i proto, že nemám partnera a teď si to nedokážu ani představit 🤣 😂 🤣 chybí ta podpora…to bude v pohodě uvidíš.
Je pravda, že mi pomáhat vy 🤗 🤗 a za to velké diiiiik.
Holky, já se sem dám jako anonym, chci vám jen napsat, ať jste na sebe trpělivé. Nemám zkušenost přímo s cílenou labioplastikou, ale se zašitím zranění, které by se tomu mohlo podobat.
Je to zásah v nejcitlivější části ženského těla a bolet to prostě bude.
Pro mne je to už několik let, přesto ta místa cítím bolestivě nebo i natekle (byť nejsou) v období menstruace, před ní, změny počasí, nebo když si to vzpomene. A to si myslím, byla zašita dobře, přesto bych nahmatala, kdy přesně to je.
U hojení je nejdůležitější udržovat ta místečka co nejvíce suchá, ochráněná před mechanickým drážděním. To zrovna tady jde dosti blbě, ale takhle v začátku při hojení, cca ten rok po zákroku, určitě hodně pomůže na to dbát.
A objímám vás, jste statečné, hlavně chci říct, že to chce tu dennodenní péči, protože to je fakt jiné zranění než třeba na hlavě že. ![]()
@Marenka13
Ani mně se ta moje nikdy nelíbila, nevím, zda se to teď změní
. Popravdě částečně může od puberty i za moje pochroumané sebevědomí…
Já partnera mám, ale víc mi také pomáhá to, že si můžu napsat s tebou / s váma, které to prožíváte taky..
Ahojte holky!
Me asi zacaly vypadavat stehy. Tak sem neco ostrihla a teda no, nic moc, svedi to a je to neprijemny..
No svedi me to. Nemuzu se poskrabat 😂 😂 😂. Jednou ve spanku sem se poskrabala a probudila sem se bolesti 😂 😂 😂.
Jednu stranu mam porad dost nateklou. Ale minimalne me nic nevycuhuje 😂 😂. Ale je mi teda 31 a nemam chlapa nemam tak sem i rada, ze toto si spis odbydu sama.
Dneska sem se zkoumala 🤣 🤣 🤣 a musim rict ze to proste vypada lepe nez predtim 😂 😂. Ale natekly to je… Alepson neco. Ale porad nosim sukne a pracuju z domu. Porad se pres den umyvam…jeste ze sem na tom homeofficu… Je to porad opruz ale to nejhorsi mam nastesti za sebou ![]()
@Jirina339 @jenny97
Krásné ráno holky…
taaaaak ať vše dobře dopadne (23.10.) Držte se!