Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonym419 Taky jsem se na zákrok těšila!😁 Jsem teď netrpělivá a každé ráno po operaci se na to dívám. Nevím proč, ale doufám pokaždé že se probudím a bude vše zahojené, i když je to nemožné.😅
Ahoj, tak mám týden a den po operaci. Lepší se to každým dnem, jsem nakonec ráda že jsem šla. Ne že bych se netěšila, ale z toho stresu a bolesti jsem shodila 2 kila😂. Nakonec až na den operace, to tak šílené nebylo.🙂
Vypadá to hezky, to mám ještě otok a modřiny. Každopádně se mi po všech lécích a antibiotikách rozhodilo ph…to bylo nepříjemné. Ale nic co by nespravil gyno-pevaryl čípky.🙂
Betadina mi moc nevyhovovala, koupila jsem si Cicateidinu a super.👍 😊
Přeji všem které se na to chystají a čerpají z této skupiny, aby to zvládly! Nebojte se, výsledek za to stojí.🙂
Ahoj, jsem 5. den po operaci laserem a některé ranky mi dnes ještě krvácí, je to ok? Otok je mi jasný, že zmizí, bolest je jen malá z toho, že to ještě je “živé”, ale ta krev mě trochu děsí. Děkuju a všem ať jsou spokojené!:)
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jakou technikou jste si nechávaly styké pysky zmenšit? Či úplně odstranit? Chystám se jít na tento zákrok, jen přemýšlím kterou technikou. Jestli bych měla uvažovat o radikální uříznutí? To ale Prý potom zůstávají jizvy a nebo klínovitý řezem a tam jsou jizvy schované. A část pysku tam zustane. Bojím se toho aby mi tou druhou metodou, tam nenechali moc velký kus a já nemusela jít znova. Prosim poradte. Dekuji.
Samozřejmě Předpokládám že jakýkoliv způsob odstranění bude lepší než jak to mam teď.
Ahoj holky chci vám napsat že jsem se taky rozhodla pro plastiku. Spojila jsem to rovnou jeste s necim. Takže to probíhalo v celkové anestezii. Labioplastiky jsem si mohla vybrat mezi dvoumi způsoby úplně odstranění a částečné pomocí klínového řezu, nebo tak něco. Řekla jsem že to nechám na panu doktorovi a že nechci aby to bylo vidět, aby stydke pysky lezly ven.
Dnes jsem čtvrtý den po operaci a stále pořád nevím kterou metodu vybral, přijde mi že to uříznul úplně. Zatím to vypadá hrozně, to šití je jak od prvňáčka. Ale říkám si že se to změní, až se to zahojí, stehy vypadnou a začne to dostávat tvary jake by mělo.
Zepředu a zvenku to vypadá dobře nikde nic nečouhá. Ale zespoda je to ošklivý pohled.
6 den od operace- vypadá to o dost lépe a otok ustupuje. Po WC sprchuji, dávám obklady řapíkem beru Aescin, a enzymy7.
Na dotek je to hrbolaté a nehezké ale doufám že se to srovná.
Tak vám přeji hodně štěstí kdo se pro to rozhodl…
Myslím si že zatím jsem spokojená. Napíšu ještě déle s odstupem času
Ahoj, tak už jsem zahojená je to momentálně 6 týdnů. Stehy mi vypadaly skoro všechny, snad už jen jeden tam je. Asi bych doporučila milovnicím tvrdého milování, aby byly trochu opatrnější poprvé.😅 Vydržela jsem to 4 týdny a jemné milování je v pohodě, na to surové je ještě brzo i po 6 týdnech… to chce asi čas aspoň 2 měsíce bych řekla, než to bude 100%. Tanga taky ještě nejsou uplně nejpohodlnější na nošení.🙂 Jinak jsem s výsledkem nadmíru spokojená😁
Ahoj holky, pred tydnem jsem podstoupila labioplastiku u pana doktora Otcenaska v Praze po celozivotnim mindraku z asymetrie stydkych pysku. Abych se k tomu konecne dokopala, pomohla mi prave tato diskuze, a proto jsem se rozhodla napsat i svoji zkusenost. Finalni rozhodnuti samozrejme padlo az po konzultaci s panem doktorem. Dnes jsem tyden po zakroku, ale uz ted to hodnotim pozitivne a lituju, ze jsem nesla drive. Mela jsem upravu pouze na jedne strane, klinovity rez, plus upravu kuze kolem klitorisu, v lokalni anestezii. Ten pristup pana doktora a sestricky byl uplne uzasny a profesionalni, hodne mi to pomohlo byt v klidu. Nevim, zda to bylo v dusledku upravy pouze na jedne strane, ale jak jsem se bala te bolesti a vseho kolem, az to prijde k sobe, tak musim teda rict, ze je to uplne v pohode a cekala jsem to mnohem horsi. Mozna je to i tim, jak jsem si nastavila hlavu- vse bude ok, bolest odezni, nesledovat se, nezkoumat to a proste to jen osetrovat dle rad pana doktora. Byla jsem doma od stredy do nedele a v pondeli jsem sla do prace (sedave zamestnani) a da se to v pohode. Nadale osetruji - oplachy hypermanganem a betadine mast. Menim nesterilni ctverce, aby to bylo stale suche. Stehy trochu tahaji, to jedine je neprijemne. Dneska je prvni den, kdy mi prijde, ze konecne trosku splaskl ten otok a pysky zacinaji byt skutecne symetricke. Uz ted jsem nadsena, ze po tolika letech, co nad tim clovek duma a stydi se, nikde nic nevycniva. O to vic se tesim na finalni vzhled bez stehu. Holky, bezte do toho! ![]()
Ahoj, jsem ráda, že je tady někdo aktivní. Já byla u dr. Otčenáška před 3 dny. Byla jsem tedy na seříznutí obou a musím říct, že ten den to sice bolelo, ale nic, co by se nedalo pod léky vydržet. Pan doktor mi dal ještě čípek na tu první noc a od té doby mě to už ani nebolí! Hned druhý den téměř bez bolesti a léku! V to jsem ani nedoufala. Nateklé to je, modřiny všude, ale chodím celkem v pohodě, samozřejmě se snažím hlavně ležet. Akorát se mi rozjel výtok, tak nevím, jestli to řešit nějakými probiotiky? Čípky? Nemáte někdo zkušenost? Jinak já jsem zatím spokojená a doufám, že se to bude nadále dobře hojit! Držím palce všem, kdo se chystáte! 😜
@Anonym699825 dobrý den, můžu se prosím zeptat, zda Vám pan Otcenasek nabízel i celkovou anestezii? Můžu se také zeptat na cenu? Moc děkuji.
@Kafrika Dobrý den, nenabízel. Ani jsem jí nechtěla. Pokud nemáte nějaké úzkosti, tak se není čeho bát. 🙂 Platila jsem 20 000,– plus první prohlídka snad 600,– nebo 800,–.. už nevím. 🙂
@Kafrika nenabizel, ani bych ji nechtela. ☺️ Kazdopadne dneska jsem tedy nejaky 18.den po zakroku a stehy mi asi zadny zatim nevypadly, nebo nevim jak se to pozna. Zrcatkem se to blbe pozoruje, nikde jsem na kalhotkach nic nezaznamenala 🙈 Rukou je asi citim. Kazdopadne mych prvnich pozitivnich 10 dni vystridala lehci otravenost a netrpelivost 😅 Sestra mi po telefonu rekla, ze kdyz nevypadnou, mam radeji dorazit, jenze do toho ty svatky a doktor o tom nic nerikal. Tak jsem z toho lehce vykolejena a nevim jak to resit 😀
Já jsem 14 dní po operaci a stehy také stále mám. Mám je tedy i dost viditelné. Vy jste asi byla na lineárním “řezu”? snad je ještě čas. A jak o to pečujete? Mažete ještě stále něčím?
@Anonym699825 moc děkuji za odpověď. Jak jste na tom teď, stehy jsou pryč?
Můžu se zeptat na lokální anestezii? Kam se to píchá, jaká je bolest?
@Naty95 nene, klinovity rez prave. Uz nicim nemazu. Jen obcas dubovou kurou. Dneska jsem konecne nasla asi vhodny uhel a dobre svetlo a stehy i zahlidla. Nicmene v pondeli jdu na kontrolu. Rekla jsem si, ze ackoliv asi neni treba, chci toho pred svatkama vyuzit, aby se na to pan doktor podival a ja mela za ty penize jistotu, ze je vse oki. Jinak teda musim rict, ze tech prvnich 14 dni mi snad prislo lepsi nez ted, ruzne to taha a skube. Ale neni to nic, co by se nedalo vydrzet. Spis je to dlouhe. Kor bez toho sexu
ale i tak nelituji a jsem stastna, ze jsem do toho sla.