Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím, máme láhev Avent, ale malá nechce pít z té jejich savicky. Existuje nejaká jiná savicka, která do té láhve pasuje? Vyhovuje mi sírka hrdla… Jinak díte uz má skoro 7 mesícu, jeste kojíme, ale obcas prikrmuji. Díky za radu ![]()
Když vám je již 7měsíců, co zkusit ten náustek od Aventu? Aby se už na savičku neučil?
Gabča a Barča, 11měs
holky, když už jsme u toho Aventu, tak my máme taky sedm měsíců a včera jsem poprvé vyzkoušela nekapající hrneček , náústek od 6 měsíců. No ale malý to jenom kousal a myslel si , že to je nějaká nová hračka na kousání. Když jsem zkusila oddělat membránu, tak mu to teklo, ale to se spíš lekl , co se to děje, co to teče do pusinky, než aby pil.Jak dlouho trvalo vám, než se z takového hrnečku děti naučily pít?Pořád kojím a zatím jsme normální láhev s dudlíkem nepoužili, tak bych ji nechtěla použít vůbec.Vím že mu zatím kojení stačí i na pití, ale přece jen jsem už ho to chtěla pomalinku učit.
Ahoj,
pokud chces preci jenom savicku, myslim, ze by mela pasovat MAM. Prodavaji je v DM, Tescu, Carrefouru, na caj a mleko maji myslim bezne, s kasi je to horsi, tu jsem v DM nesehnala nikdy, jen v Carrefouru. Ja sice nemam Avent ani MAM, ale jinou lahev se sirokym hrdlem a tahle mi na ni sedi. Myslim, ze se delaji jen dve univerzalni velikosti hrdla.
Mroe
Gabko, a co zkusit ten bílý náústek od 3měs? Malá byla kojená a když jsem jí dávala flašku jako malinké, měla novorozenecký dudlík. Pak dlouho byla jen a jen kojená a když šlo na flašku, rovnou dostala náústek, ale bílej. Je měkčí. Každopádněnějakou dobu bude trvat, než si zvykne a naučí se to. Akorát zprvu hlídat, ať se neutopí. Při pořádném zátahu vyteče i 10ml najednou:)
GaB
u nás také aktuální téma. Již týden učím jíst příkrmy -mrkev a potom pít vodu. Byl dosud plně kojen a dudlík odmítal. Tak zkouším střídavě hrnek s hubičkou a obyč. flašku. Až dnes se sám jakžtakž napil z obou a už se u vody netváří jako bych ho chtěla otrávit
Tedy doporučuji zkoušet z obou, Štěpán se po týdnu opravdu naučil trochu pít i z hubičky.
Ten magic hrnek je opravdu dobrý- neteče a tak nechci učit jen ze savičky.
Irias + Štěpán 6,5m
Ahoj,
my jsme v půl roce řešili to stejné. Trvalo týden než si syn zvyknul na UM a Aventí láhev. Pak jsem mu pořád zkoušela dávat to jejich pítko, ale jak říkáte, jen to kousal a nechápal o co jde. Pak jsem mu dala obyčejný kapající hrnek z IKEA (zelený s nožičkama) co jsme od někoho dostali a od té doby z něj pijeme. Když ale jdeme ven, nosím mu lahvičku, hrnek by mi vytekl do tašky. L.
Ahoj, nám se osvědčil hrníčkový náústek od NUKu, zabralo to hned napoprvé, pila z něj asi ve čtyřech měsících dokonce dřív než ze savičky.
Pak jsme bohužel museli používání stopnout, mám příliš samostatné dítko, které nesnese, aby mu někdo láhev držel a protože ještě nemá moc stabilní úchop, bála jsem se, aby jí tvrdý náústek neporanil dásně
… ale pila z něj ráda, takže až bude držet láhev pevně v jednom směru, určitě se k němu vrátíme!
OK, tak ja vyzkousim to pitko a pak uvidime. Chce to holt trpelivost
Díky
Zacala jsem davat piti lzickou a potom jsem koupila lahev Avent ale asi za 5mesicu pouzivani uz silikonovy kouzek netesnil jak mel. Muj Honzik natahoval piti a vzduch neteklo to dobre-jak melo. A dalsi krouzek-nahradni dil stoji 150,–.Ze savicky se nenaucil pit.
Ahoj,
Mam na Avent nejde. Avent má široký závit a širokou savičku. Mam jsou standartní. Malej odmítl Aventku, neřešila jsem to a mám jí schovanou pro další dítko nebo nějakou kámošku, která bude potřebovat:-) Teď jsme na Mamu. Pítka jsme zatím nezkoušeli.
Hodně zdaru ![]()
Proc nejde MAM na Avent, kdyz dela siroke i normalni savicky? Moje kamaradka ma Aventky lahvicky a kupuje si dudlik na kasi od MAMu. Tak to asi pujde, na co by je jinak mela, ne? Vsechny ostatni lahve ma obycejne, ne siroke.
Mroe
Ahojky:O)
my tedy máme na lahvičce Avent savičku MAM a v pohodě. Nedá se v tom sice převážet voda (trochu to kape), ale krmíme s tím 2 měsíce a jde to dobře, jen se to musí dost utáhnout. Dáváme z toho Sáře jen mléko, to se stejně nedá uchovávat, pokud v tom chceš vozit vodu nebo čaj, tak to nepůjde.
Jaa
Ahojky
Máme Avent a je moc dobrý,ale myslím že kombinovat a jiným cumlem asi nejde,zase tak moc flex. není,ale taky bych zkusila hubičku,já teď malou nemužu přesměrovat.
Evulku jsem učila přímu na pítko, takže savičku vůbec nepoznala. Trvalo to asi měsíc střídání s membránou a bez a osvědčil se mi učící hrnek od Aventu, který má měkké pítko. Trvalo to asi měsíc než pochopila jak sát s membránou. Hodně štěstí.