Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky jdu si pro radu male budou 26.10 4 mesice. je plne na UM od narozeni do ted jsme byly na PRE jenze to uz nestacilo i kdyz jsem zvysila davky a zacala mi plakat hlady a moc to nechtela tak jsme presly na 1 a spokojenost. poslednich par dni nam porad kouka do talire a az do pusy jakmile nekdo neco ji zacne odmitat dudlika a culi se na nas kdyz nekdo da neco do pusy a zacne zvikat mam pocit ze by mi to nejradeji z te pusy sebrala
k otazce denne vypije bez problemu 800ml UM myslite ze se neco stane kdyz uz dame ochutnat lahvicku od HIPPU? treba prkvicku? vsude se pise po 4mesici ale kdyby jste ji videly
nechci nic pokazit tak se ptam tchyne rekla at ji klidne dam ochutnat a uvidim ja bych ji taky nejradeji uz neco dala ale zase na druhou str. nechci nic udelat spatne. dala jste naka neco jineho nez mleko pred ukoncenym 4tym mesicem? jak miminko reagovalo? dekuju za kazdou odpoved
![]()
Ahoj, no já myslím, že jí klidně něco dát můžeš. Jestli jí budou za 14 dní 4 měsíce, tak bych si s tím hlavu nelámala. Ale určitě něco jednodruhového, tzn. třeba jen mrkvičku povařenou.-) Nekupuj lahvičky, možná by ti ani celou nesnědla a většinou jsou vícedruhové. Já bych být tebou uvařila půlku mrkve v kojenecké vodě, rozmixovala to a zkusila jí to dát normálně lžičkou a uvidíš
My začínali taky takhle na mrkvi, pak jen brokolice, pak mrkev s brambůrkem, a pak postupně trochu masa a teď už mixuju třeba 5 věcí do sebe (bude nám 7 měsíců). Nebo můžeš pak zkusit třeba i jablíčko povařit ve vodě a udělat pyré. Pro začátek si myslím, že je to nejlepší, než hned kupovat přesnídávky. Ale já je teď kupuju občas taky- střídám to. I když opravdu se to nevyplatí, je asi stokrát levnější uvařit to doma a dát zamrazit do zásoby, ale to je každého věc
Akorát buď připravená na to, že mrkev a ostatní pochutiny se hodně špatně perou
obzvlášť nedoporučuju borůvkovou přesnídávku, fialovou prostě nedostanu z ničeho, tak už jí nekupuju ![]()
Já jsem asi 14 dní před tím, než malé byly 4 měsíce zavedla na doporučení doktorky večerní kaši. Ale bylo to proto, že malá nechtěla moc pít, tak aby měla jednou denně víc kaloriký mlíčko, aby přibírala. Když ti pěkně papá asi bych taky počkala až jí budou ty 4 měsíce. Doktorka říkala, že není kam spěchat, pokud se neřeší něco jako u nás.
Taky bych počkala, příkrmy se dávaj až když dítě vypije víc jak 1000ml UM denně a má minimálně 6kg
Ahoj, nám malý dělal to samé ale někde jsem vyčetla že děti se tímto pozorováním připravují na to že budou za čas baštit. Pozorují rodiče a lidi kolem a „odkukají“ to od nich. My jsme ve 4 měsících začali s kaší na noc a týden před pátým měsícem jsme začali s příkrmy. Ale opravdu není kam spěchat, já jsem e nemohla dočkat až začneme dávat příkrmy právě proto jak na mě pokaždé koukal když jsem jedla Bal jako v tranzu a počítal mi každou lžíčku. Teď teda bašští krásně ale se zavedením příkrmů se nám samozřejmě zhustila stolice a chudáček se nemůže vykadit a strašně u toho brečí… takže všechno má svůj čas a asi pokud to není nutné tak bych nepřikrmovala dřív. Každé období má holt to svoje. ![]()
Já bych teda klidně dala. Když chce, tak co by ne… když my byli malí, tak se dávalo od tří měsíců, máma vždycky vzpomíná, jak můj březnovej bratr v červnu baštil jahody ![]()
Ale taky bych se vyhnula skleničkám, ať nedopadneš jako já, dcera dlouho vůbec nechtěla jídlo ode mě, jen skleničky - asi jsou lepší (i když jsem měla bio nedosolované atd.)
Moje jídlo začala jíst až „dospělácké“, nemixované.
Dala bych kasicku, ja zacinala ryzovou nemlecnou. Trosku jsem zahustila mlicko na noc do lahvicky. Mrkvicku a spol bych jeste nedavala, neni kam spechat…
Ahoj, zašla bych za dr. a domluvila bych se s ní:-) Nebo zkus spíše na noc tu kasicku:-)
Já bych koupila tu malou skleničku od Hami, jmenuje se to myslím mrkev první lžička nebo tak nějak a dala jí ochutnat. Proč ne? Já jsem malýmu taky dala dřív než přesně ve 4 měsících. Chutná to dobře a víc druhů zeleniny tam není, jen mrkev.
Před čtvrtým měsícem, jsem ji zkusila dát nejdřív kaši, to si zvykla na lžičku a ve čtyřech měsících jsme najeli na zeleninu v poledne. Mně ta kaše přijde taková bližší tomu mlíčku, i když vím, že se všude doporučuje dávat nejdřív zeleninu.
Holky tak dekuju pockam jeste par dni. uvidime jak moc bude chtit a az ji potecou sljny tak zajdeme pro mrkev a dame ochutnat
obcas ted delam to ze napr. nedavno jsem delala bol. spagety a dala jsem ji trosku omacky na spicku dudliku no kdyby jste to videly ta silela radosti a taky se ji nic nestalo tak myslim ze vyzkouset to muzeme a uvidime par dni stejne ale jeste pockam ![]()