Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Margery to mi je jasný
já jen že jsem momentálně těhotná a ta chuť na sladké čokoládu je šílená ![]()
@Terezie231 Jj, dá se to poznat. A bacha na pečivo, protože některé je zadělávané mlékem.
@P4ja píše:no a to poznám jak když koupim pečivo nebalené
@Terezie231 Jj, dá se to poznat. A bacha na pečivo, protože některé je zadělávané mlékem.
@Terezie231 píše:
@Margery to mi je jasnýjá jen že jsem momentálně těhotná a ta chuť na sladké čokoládu je šílená
Taky jsem těhotná
a čokolády jsou i bez mléka
@Terezie231 píše:
no a to poznám jak když koupim pečivo nebalené
Kupovat bud balené nebo si vyžádat složení u pokladny (to moc nedělám
)
@Margery fakt jo no tak to jsem ráda
já to nikdy nezkoumala tak právě vůbec nevím ![]()
@Terezie231 No vetsinou se mlekem zadelavaji buchty. Rohliky a chleba by mely byt v pohode.
A jinak je opravdu jistota kupovat to, kde je napsano, ze je bez laktozy.
@P4ja že je bez laktózy, to na výrobcích nebývá, když už, tak na těch, u kterých si to navíc zaplatíš. Lepší je řídit se tím, že výrobek může obsahovat mléko nebo stopy mléka. Plus teda koukat na to složení ![]()
Jinak rohlíky a chleba taky nebývají vždycky bez laktózy. Bez mléka jsou rohlíky určitě v kauflandu, bille, tescu, albertu, malá pekařství tam mléko občas dávají. A chleby jak které, tam je třeba na to složení koukat.
Cca před půl rokem mně známa doporučila lactalin a tem ně hodně pomáhá. Už mužu pít mlíko a jíst jogurty. Mně pomohl
Dobrý den, jak se projevuje intolerance laktozy? Může objevit i z ničeho nic? mám pocit, že to tak je.
@filija píše: Více
jasně, může přijít věkem, jako v mém případě. U mě to začalo průjmem a pak se přidala i bolest žaludku…
@filija píše: Více
Intolerance na mléko často přichází právě s věkem, jak stárneme hůř trávíme laktózu.
Já teda nemám intoleranci na laktózu, ale na kasein (může se projevovat úplně stejně jako ta na laktózu), projevuje se mi jen pupínky na obličeji, nebo na těle. Obvykle tím trpí spíš malé děti, u mě se projevila po 35. roce. Bohužel, i když jsem miloval jogurty a mléčné výrobky, tak jsem se jich musel vzdát. Respektive trochu mléka můžu, ale jen málo. Takže když si třeba dneska dám zákusek, svíčkovou, nebo Latte do konce týdne už si nic s mlékem dát nemůžu, jinak budu ve svých 45 vypadat jak 15 letý puberťák. Zajímavé je, že tvrdé sýry můžu v celkem velkém množství, tavené, nebo čerstvé vůbec.