Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jančakecalka 19tého nastupuju. 20tého mi to budou dělat a další den prej pustí. Narkozy se nebojím, to už mám asi 5× za sebou. Spíš, aby mi nic nezjistili, s tím nepočítám ![]()
@MisTer No mě to nějak bylo řečeno, jako že jiná možnost (nejít na to) nějak nelze. Že je IUI pro pojišťovnu celkem drahá „zábava“ a tak se to radši dopředu musí zjistit, že jsou průchodné vaječníky a je vše v pořádku. Pokud něco v pořádku není, tak nemá IUI smysl. Celkem mi přišlo, že by nám nejradši udělali hned IVF, ale to sem odmítla.
@Lusyloo píše:
@Jančakecalka 19tého nastupuju. 20tého mi to budou dělat a další den prej pustí. Narkozy se nebojím, to už mám asi 5× za sebou. Spíš, aby mi nic nezjistili, s tím nepočítám
To je jasný, toho jsem se taky bála, ale nenašli nic, ulevilo se mi.
Držím pěsti, at to dobře dopadne ![]()
@Lusyloo aha no asi každý car to má jinak u nás to nutné nebylo. Ale je dobré tu laparku mít určitě!!!Jsem taky teď ráda, že vím, že je vše OK
@Lusyloo píše:
@MisTer No mě to nějak bylo řečeno, jako že jiná možnost (nejít na to) nějak nelze. Že je IUI pro pojišťovnu celkem drahá „zábava“ a tak se to radši dopředu musí zjistit, že jsou průchodné vaječníky a je vše v pořádku. Pokud něco v pořádku není, tak nemá IUI smysl. Celkem mi přišlo, že by nám nejradši udělali hned IVF, ale to sem odmítla.
IUI drahá zábava? Mě by v Caru jako samoplátce vyšla na 2000,– v té době neměl ten Car smlouvu z VZP. Nenech se hned hnát do IVF, my měli spermio nic moc, enodmetriozu a nakonec se podařilo přirozeně jen s pomocí clostíku a utrogestanu-,plus změna gynekologa, ptž v Caru nám řekli že jedině |IVF, že IUI pro nás není vhodné ![]()
@Lusyloo
ahoj, já byla na laparce, pak mi nechali 2m,,přirozený cykly,, pak stimulace na IUI. mě osobně ta laparka hodně pomohla a díky ní se IUI zadařilo.
hodně štěstí ![]()
@Maty80 tak u nás třeba stojí 4500kč kdybych si to měla hradit sama a zkoušet to víckrát po sobě je pak pěněz dost!!!To jsi měla štěstí mě ani ten clostík ani pak IVF nepomohlo nakonec se zjistili protilátky proti embryjku takže chyba jako hrom!
@Maty80 Presne tak, ted jsem cetla clanek [asi vcera na idnesu], ze to pojistovnu stoji od 3 do 7 tis, ze je to levne. A ze mas narok na 6 IUI pokusu za 12 mesicu.
@Maty80 Jakožto pojištěnec budu za IUI prý stejně platit 1500, tak jako tak. A to bez hormonů. Nevím kolik co stojí, ale na to, nechat se hnát do dražších výkonů „na pojišťovnu“ se tlačit nenechám. A hlavně v CARu začínáme, nějak se mi nechce přeskakovat kapitoly.
@Lusyloo jakto za co??já teda platila vždy jen 30kč za výkeon! Určitě začít IUI je dobrá volba! Až pak když to nevyjde se hnát dál. Ale na druhou stranu jeslti za to máš platit a zkusíš to třeba 5× už je to pak skoro polovina IVF, kde je šance zase vyšší! Budu držet palce třeba postačí jen laparka a vyjde to přirozeně spermio máte v pořádku??
@MisTer Chodíme co CAR ve Zlíně, tam se to platí 1.500 / IUI. Asi jak kde, bohužel v tomto CARu to tak je. Ale to přežiju. Spermiogram je jakžtakž. Nižží procento těch aktivních, ale prej je to ještě dobré, takže to IUI nám udělají. Prej na to můžu i 6× za rok a pak další rok znovu.
@Lusyloo zvláštní…asi platíš za ten katetr - což by se nemělo ale co CAR to vše jinak!
@MisTer píše:
@Maty80 tak u nás třeba stojí 4500kč kdybych si to měla hradit sama a zkoušet to víckrát po sobě je pak pěněz dost!!!To jsi měla štěstí mě ani ten clostík ani pak IVF nepomohlo nakonec se zjistili protilátky proti embryjku takže chyba jako hrom!
4500 to je síla, by mě zajímalo, jak to že si každý car ůčtuje jinak ![]()
Ale vesměs pojišťovny z IUI nedělají cavyky a může absolvovat více pokusů za sebou, dokonce v jednom cyklu i 2×.
To je právě ta chyba, že pře IVF by měla být udělaná kompletní vyšetření jak imunologie tak genetika, popř různé zjištění různých mutací a až pak IVF, vrazíte do toho nemálo peněz a pak ouha.
Vyřešily jste to nakonec? Asi jsi brala prednison nebo něco takového?
@Maty80 tak tak je to chyba, jenže u nás to dělají až po tom neúspěchu vše je to byznys!!!Brala jsem prednison chvíli, ted jdu v lednu na kontrolní testy uvidíme jestli se to zlepšilo nebo ne, další prednison mám brát až 3týdny před KETem máme poslední dvě embryjka. Brát to jen tak nemá smysl jsou to srajdy. Nějak nevim, ale naděje, že se to povede přirozeně už mi vymizela.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.