Laryngitida a Rectodelt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
26.3.22 19:35

Laryngitida a Rectodelt

Dobrý den,
syn dneska na pohotovosti s kašlem, má laryngitidu a do toho covid.
Doslat nějaký jednorázový kortikoidovy sirup ale teď všude čtu o čípcích Rectodelt, že je lepší je mít doma, ale o těch mi tam nikdo neřekl, nedoporučili mi je. Volala jsem i pediatricce a ta je taky nezminila.
Dáváme tussin a teď jsem dala. fenistil kapky ale mám hrůzu z noci. Vím že při záchvatu dítě musím uklidnit a hlavně na něj třeba otevřít balkón aby se. ochladilo,.ale ten čípek kdyžtak nemám a. bojim se že bych ho měla mít. Ale.zase když mi o něm neřekli tam jestli k tomu neměli důvod, to nevím,.říkali jen že při zhoršení na ORL a museli by se hospitalizovat a dávat inhalace a tak.
Je ten Rectodelt na předpis? Můžu ho použít i bez doporučení lékaře? Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10844
26.3.22 19:39

Byl na předpis. Teď už myslím není k dispozici. Jsou jiné čípky, ale už přesně nevím, jak se jmenují. Ale taky na předpis.

Dveře z balkonu na dítě neotvirej. Pozor na průvan. Při záchvatu zabalit do deky, já dávala i přes hlavu jako kapuci a otevřela dveře mrazáku, před něj jsem s dítětem sedla. Úleva přišla obratem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65257
26.3.22 19:43

Syn měl laryngitidy dost často, některé jsme zvládli doma, jiné na pohotovosti bez hospitalizace, jiné s hospitalizací.
A rectodelt jsem doma neměla nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9720
26.3.22 19:43

Rectodelt byl úlet, obsahuje 100 mg prednisonu, což je běžná maximální denní dávka pro 100kg chlapa. Vhodnější je dexamethason. Kortikoidy jsou tak jako tak vždy na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
26.3.22 19:54

@Trojlístek když mě přijde, že z našeho mrazáku jde nějak málo chladný vzduch, máme hodně malý mrazák :/ já myslela že když pořádně zabalím, že právě ten čerstvý studený vzduch bude lepsi :/ tak teď nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
26.3.22 20:22

Myslím, ze uz par let neni na trhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
26.3.22 20:44

Moje obe deti trpi na laryngitidy, mladsi ( 4 roky) zrovna od dnesni noci steka, ma teplotu, ale zatim to neni takova hruza…Dala jsem vyse pod hlavu, mame zvlcovac vzduchu (dobra vecicka, u nas jede nepretrzite), na kasel Stoptusin, ale nekdy davam Tussin, nebo Ditustat. Fenistil 3× denne a prave mam prichystany Dexamethason 4mg prasky, jako psal @Doctus. Nam ho dali v Motole na pohotovosti myslim pri predminulem zachvatu. Kdyz byl maly mensi, psala mi detska lekarka Prednisonove cipky a nechavala jsem si je delat na objednavku v jedne lekarne v Praze…
A jeste na rymu vystrikam nos morskou soli (Sterimar) a davam Olynth HA..
Jo a jeste davam Priesnitz na krk, ale ten menim tak po 10-15 minutach, aby se moc nezahral a nemelo to obraceny efekt..
Jo jo Rectodelt braval pred osmi lety muj starsi syn, kdyz byl jeste miminko, tim zacinal a ted to ctu, takovej hnuj, pak jej prestali vyrabet a presli jsme na ty Prednisonove cipky…
A jak mate stare dite?
Nikde neni napsane, ze musi dneska v noci dostat zachvat, treba uz bude v pohode..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí