Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zdravím zkušené látkařky. Podělíte se se mnou prosím o vaše rady a tipy? Mám 13ti měsíční dítko, látkovala jsem několik prvních měsíců (klasické čtvercovky), pak postupně přešla na jednorázovky. Teď chci zase látkovat, alespoň na doma. Moje výbava se skládá z: 13ks kalhotovek Anavy, 10ks vícevrstvých plenek, spousta čvercovek a ze svrchních kalhotek flísáky Anavy, pulky GroVia, pulky Flip 2×. Dcerka z vycpanýho zadku není moc nadšená, proto hledám co nejštíhlejší řešení, poradíte prosím, co z té mé výbavy?? Anavy plenky jednovelikostní jsou super, sedí pěkně, ale moc mi na ně jaksi nepasují kalhotky. Flísáky Anavy vůbec nepoužívám, nechci přidávat zase ještě další tlustou vrstvu látky, takže zatím používám kalhotky Flip, ale vadí mi tam spousta těch patentů. GroVia pulky nám taky úplně nesedí, na ty Anavy kalhotovky nepasují, protože jsou užší mezi nožičkama. Co používáte vy, jaká značka vám vyhovuje? Jedná se mi hlavně asi o kalhotovky a svrchní kalhotky, nemá smysl obměňovat celou výbavu. Pokud máte některá kalhotky GroVia, čím je vycpáváte? Díky za vaše typy.
Já mám čtverce, skládám na draka a ušité bambusové vkládačky.
Kalhotky Thirsties. A ještě z Fleru od „majab“, už má i vlastní eshop, já kupovala ještě na Fleru.
@Mandarinka01 jednovelikostní kalhotkovky Anavy super-chválím, s těmi dostupnými svrchňáky je to horší…Flip teda nemám, ale GroVia jsou opravdu hodně štíhlé a navíc vysoce vykrojené na stehýnkách, takže na kalhotkovky nesedí, no a flísáky-to je kapitola sama pro sebe, balík jak hrom, takže na noc dobrý, ale přes den bych to teda (ani osobně) tahat nechtěla. Koupila bych jiný svrchní, za mě konkrétně Petit Lulu (event. Bamboolik), ale moc si chválí v poslední době i Majab.
GroVia jsem synovi dávala s origo GroVia jádrama + přídavnou vkládačku Best Bottom. Bylo to štíhlé a dost to sálo, takže na den doma (tj. v případě nutnosti lze rychle přebalit) optimální.
Tak ja mam BG Flip na kalhotkovky moc rada, dopla jsem je i u dvoulete, ale fakt je, ze jestli mas verzi na patentky, je to pri nasazovani docela vopruz, zvlast pri kombinaci s zivejsim ditkem. Pres kalhotkovky nejvic miluju Tots Bots, ale ty zas nedas pres ty vicevrstve. Jako univerzalni svrchnaky beru Bamboolik, ty das pres cokoliv. Grovia jsem davala pryc asi v roce, ale to bude tim, ze mi u nich odesel suchac a originalni bavlnena jadra uz proste nestacila.
Do těch Grovia svrchňáků by ale zase šla krásně dát vv na rovno a bylo by to štíhlé ![]()
@Pipet Sklad na draka určitě vyzkouším, akorát se bojím, že to u dcery moc neprojde. Ona je hrozně akční a nechce mi chvilku ležet, každé přebalování je u nás s řevem, proto mi nejvíc vyhovují ty Anavy, přece jen to balení do čtverce je asi složitější, ale zas je to o cviku.
@ugluk Na 13ti mésíční bych svrchní Bamboolik nekupovala, podle mě jsou prostě malé a já jsem s nimi měla problém u dovycpaných plen na noc a třeba na Tots Bots jsem je ani nenacpala. V tomto věku už bych volila větší svrchní - Petit Lulu nebo Blueberry ![]()
Naše výbava se skládá většinou z jednovelikostních Anavek a přes ně krásně padnou svrchní Bamboolik a nebo Thirsties.
@elanaa Jo jo, Anavy jsou super. Můžu se prosím zeptat, kolik jich máš? Já předpokládám, že výbava plenek by mi měla stačit, ještě dokoupím nějaké kalhotky.
Nepřikupovala bych nic, doma svrchňáky nedávám, dítě běhá bez gatí. Pokud vím, že bude hodně sedět, třeba na gauči, dám svrchňáky, ale vůbec nevadí, že někde zpod toho čouhají, stejně v tom dítě nenechám, aby bylo úplně durch ![]()
Mně přijde na doma výbava zcela dostačující.
@ugluk @Ivtcha @YPB Holky, díky všem, tak už mám zase o něco jasněji. Máte některá zkušenost s pulkama Anavy? Říkám si, že když je to stejná značka, tak by měly být „kompatibilní“ s těma kalhotovkama, ne? Já měla na malou i kalhotky Imse Vimse, teď už jsou malé, ale seděly moc pěkně, měly i tu vniřní nohavičku nebo jak to nazvat a tím, že nejsou jednovelikostní, odpadly všechny tu druky, který mi moc nevyhovují.
@Mandarinka01 mě PUL Anavy moc nevyhovovaly, prodala jsem je vcelku brzo…jako na plenku samozřejmě jdou, ale přišly mi trošku otlačovací (a to je syn hubeňour). Ty Petit Lulu mají flísové lemy (Bamboolik taky), pokud dítě na flís nemá kožní reakci, tak jsou fakt měkkoučké a příjemné. Ale jestli Ti jsou sympatický, tak proč ne.
jinak kalhotkovky počet-já teď látkuju dcerku, má teprve 8m, takže zatím až tak nekalhotkuju (vlastně jen na noc), jinak mám výbavu poskládanou ze všeho možného (SIO, kapsovky, jednovelikostní vv motýlek od Joli Petit), u syna (když byl pak batole) jsem měla těch kalhotkovek tak nějak 12 asi…dávala jsem je na spaní, procházku a noc (tj. 3 denně), s praním každý 3. den a schnutím 24h (nemám sušičku) to tak nějak vychází na optimální počet.
@Ivtcha Bamboolik male? ![]()
Ja je doma navliknu na dvouapulletacku, i pres opravdu extra vydatne vycpanou Bamboolikovu nocni plenu. Leda tak mozna verzi na patentky (tu ji zapinam pres B. jadra, patentky nemaji takovou vuli), opravdu si nedovedu predstavit, ze je nekdo nedopne u 13m ditete ![]()
@elanaa Bamboolik NEMÁ flísové lemy
PL ano má a máš pravdu, neotlačují.
@Mandarinka01 Anavy svrchní mám a jsou takové průměrné, pokud bych dokupovala, šla bych asi radši do těch Petit lulu, jsou podle mě takové nejvíc pohodlné a hodně velké, takže nikde nic nečouhá.