Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
já jsem na novorozeně používala jednorázovky,anavy jsme pořídili až později tak od měsíce myslím,myslím,že to půjde i na novorozeně,novorozenecký bych nepořizovala,možná by stačila raděj nějaká zavazovačka a do ní vkládačky,nebo obyč čtverce,přebalovat budeš určitě častěji
girmy píše:
Chtěla bych se zeptat, zda používáte jednovelkostní od miminka. Uvažovala jsem o nich taky pro miminko od narození a kdosi mi doporučoval novorozenecké a až z nich mimi vyroste, tak tu další velikost, ale mně to přijde finančně náročné. Jednovelikostní by se více využili, ale nevím, zda nebudou na novorozence moc naducané. Nebo je lepší počkat, jak velké se narodí mimi a podle toho se rozhodnout??? Díky za odpovědi a omlouvám se zakladatelce, že jsem se přifařila:-)
mě přišly jednovelikostní na mimino moc objemné. Použíám je zhruba od 3-4m. Mám i i jednu novorozeneckou. Okolo 2 měsíců mi přišli už téměř malé, ale pak se holka vytáhla, už nemá takové buřtíky a sedí jí velikostně i teď, kapacitně by už asi normálně nestačili, ale bezplenkuji, takže na jedno čurání jako pojistka mi stačí.
Pokud bych kupovala novorozeneckou, tak z www.sijemdetem.cz, je trochu větší a vydrží velikostně déle.
Děkuju za cenné postřehy, fakt mi to pomohlo v rozhodování. Pořídím jednovelikostní a uvidíme. Ze začátku to stejně vidím na čtvercovky nebo papírovky - dostávat míchaná vajíčka z těch látkovek…
U prvního jsem na to zpočátku neměla sílu,látkovat jsem začala až později,ale myslela jsem, že u druhého se polepším
Uvidíme. Jinak sijemdetem jsou super, mám troje a brzdí mě jen ta cena.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat za některá z Vás má typ pračky Whirlpool AWE 9629 a tyto látkové pleny Anavy v ní perete? Nevím totiž na který program je nastavit. Mají se prý prát na 60 stupňů a na tomto typu pračky je ten program dost dlouhý.
Díky za odpověď
Ono je i lepší, že je ten program tak dlouhý, aspoň jsou pak lépe vyprané, já je vždycky prala na program, co trval skoro 3 hodiny a časem jsem ještě přidala dvě máchání před hlavním programem, jak dítě začne jíst a pít něco jiného než jen mateřské mlíčko, tak ta moč i hovínka začnou jinak ehm, vonět, abych to řekla slušně
,takže mi třeba i po vyprání stále čpěly močí, ale jakmile jsem přidala dvě máchání před praním, tak to bylo zase v pohodě
Jinak ještě my si ty jednovelikostní anavky šetříme na noc, dám na ně vlňáky disana a vydrží celou noc, na den dávám čtverec na nudli složený a na to bambusovou vkládačku a na to pul svrchňáčky a přebaluju po třech hodinách, na ven máme vše v jednom, anavy easy pro nás byly super tak do devíti měsíců, pak začli protíkat, za mě jsou jednoznačně nejlepší vše v jednom z fleru od prodejce dítě do puntíku. Toť moje postřehy z látkování ![]()
Verunka: moc díky za názor
a pereš je samostatně nebo i s něčím dalším?
Verunka: ještě mě napadá.. pereš je na program syntetika nebo se můžou i na bavlnu?
Já je peru na tu bavlnu a peru jen samotný plínky, peru je dvakrát týdně, takže je jich stejně plná pračka
@smejlik16 Taky mám nějakou whirpoolku, peru na 60st plus máchání navíc a pere to něco málo přes dvě hodiny. Jednou za čas (jednou za dva měsíce) je peru i na 90st.