Látkové pleny zavazovaci

10.8.22 14:38

látkové pleny zavazovaci

Holky používal zde někdo tyto pleny?
https://www.lapert.cz/…zovaci-plena

Jaká je zkušenost a její + -?? Děkuji
Nechci úplně zazdit téměř 0 čas který mi s malou zbývá na ostatní věci tím, ze budu prát a zehlit skládat dalších 50 plin denně??? Máme to ze zdravotních důvodu, takže jednorázové nepřipadají v úvahu.. děkuji 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14668
10.8.22 15:50

Já jsem používala vázací disana, a čtvercové, oboje asi do půl roku nebo pěti měsíců, a pak místo nich různé kalhotkove. Na menší miminka byly super, na větší už ne tak prakticke, ale samozřejmě by to šlo. Kalhotkove jsou hezci, ale na malé mimco zase příliš objemné, musí se spinat cvockama… takže za mě tak.

Od roka pak u obou kluků už jen jednorázové jsem dávala, takže s úplně velkými dětmi neporadím.

Příspěvek upraven 10.08.22 v 16:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
10.8.22 15:57

A v čem by tyhle měly být rychlejší na údržbu než jiné látkovky? Nikde tam nevidím materiálové složení, výrobce, na kolik se můžou prát…Jo teď koukám že je to přeprodej z Číny, tak to bych dítěti na zadeček nedala, zvlášť když píšeš, že chceš látkovky ze zdravotních důvodů.
Já používala kalhotkové pleny na suchý zip a na ně svrchní kalhotky. Práce s tím moc nebylo, nežehlí se, dají se hodit i do sušičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.22 16:07

@aanysek díky za reakci. Ze je to z činy jsem si nevsimla ( najdete na různých stránkách za různé ceny ) ale má to byt 100% bavlna.

Neměla by jste odkaz jaké pleny na suchac a jaké svrchni jste používala? Moc se v tom nevyznám tak pro představu. Moc děkuji 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.22 16:09

@Semtex jsou nám necelé dva měsíce :) takže beru jakoukoliv radu ohledně Latkovych :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
10.8.22 16:26

@Dendulina_deee U plenek jsem chtěla, aby to určitě byla česká výroba. Značek je spousta, liší se střihem (některé sednou na větší bříško, některé na silnější stehna…)
Já jsem spokojená se značkou Breberky, od těch mám kalhotkové i svrchní. Od Fox plenky jsou dobré svrchní. Pak mám nějaké kapsové od Petit Lulu a i ty jsou fajn. S těmi kapsovými se snáz přebaluje, ale jsou dražší. Teď jsem viděla u různých výrobců letní slevy, určitě Bamboolik a i to Petit Lulu.
Pokud chceš celkově získat přehled o plenkách, doporučuju na FB skupinu Poradna pro látkovačky, tam najdeš rozdělení různých typů plenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14668
10.8.22 16:36

Já jsem zase používala různé takové ty levnější, české nebo ne, to mi bylo ve finále jedno, hlavně, že jsem jich měla dost. Necítila jsem se pak pod tlakem, když jsem je náhodou nestihla v určitý čas připravit, proste to počkalo a vzala jsem jiné.

Měla jsem Gaga pleny AIO, i jejich bambusové kalhotkove, pak jsem měla Bobanek premium (jsou o něco větší než Gaga), pak ještě nějaké konopne Ella’s house nebo tak nějak, velikost xl (tu jsem používala asi od 8 měsíců, jsou velké, ale ne zas tak moc, aby použit v tom věku nesly, a dělali i noční pleny). Vyzkoušela jsem pleny z DM - kalhotky a vkladaci vicevrstva plena. Ty jsou ještě o něco menší než Gaga, měla jsem je ale celkem rada a pro další ditko možná ještě koupím. Ještě jsem měla pleny Popolini frote a flanelove, ty jsou taky fajn. Vlastně jsem nenašla žádnou vyloženě špatnou plenu a kazda mě něčím zaujala. :lol: :mrgreen:

Kalhotky jsem používala od Popolini obycejne bile nebo později na starší dite vlněné nebo žádné, když ta plena už měla ty kalhotky v sobě integrované (AIO).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14668
10.8.22 16:42

Jinak jestli chceš nějaké “zdravé” pleny, tak bych asi volila ty Popolini, dělají se z biobavlny většinou a nejsou ani tak drahé. Nebo ty konopne, jak jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
10.8.22 16:46
@Dendulina_deee píše:
Holky používal zde někdo tyto pleny?

Jaká je zkušenost a její + -?? Děkuji
Nechci úplně zazdit téměř 0 čas který mi s malou zbývá na ostatní věci tím, ze budu prát a zehlit skládat dalších 50 plin denně??? Máme to ze zdravotních důvodu, takže jednorázové nepřipadají v úvahu.. děkuji 😇

Nebrala bych bavlnu, ale konopi nebo bambus.
A vkladaci vlozky.
Zehleni je k nicemu, na to se vybodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
10.8.22 18:45

A kdybys řešila cenu, tak nejlíp vychází klasicky čtvercové pleny + svrchní kalhotky. I nejrychleji schnou (ve srovnání s několika vrstvými vkládacími plenkami, kalhotkovkami, nebo AIO). Já na doma dávala čtverce a mimo domov kalhotkovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.22 20:37

Super holky díky moc :) Mám z ceho vybirat tak uvidime jaká varianta nám nejlépe sedne 🙏🏻 🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí