Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Já jsem pohodlná. Já půjdu na papíráky, nebude-li třeba jinak ![]()
Nechce se mi žehlit tunu plín a tak, mít je zapáchající v bytě…
Ale smekám před Vámi co to neva ![]()
PetkaK píše:Lastkecka píše:Já přebaluju kupodivu v jednorázovkách častěji než v látce.
navíc se musí každou chvilku přebalovat ideálně jednou za hodinu
Hmm,ale to mas jeste stare zasoby,co zacinali pred 13 lety ne? Ty vydrzeli pul hodiny a mohli se vyhodit do kose. Ted uz je slozeni trochu jine ![]()
Dendulinecek píše:PetkaK píše:Hmm,ale to mas jeste stare zasoby,co zacinali pred 13 lety ne? Ty vydrzeli pul hodiny a mohli se vyhodit do kose. Ted uz je slozeni trochu jineLastkecka píše:Já přebaluju kupodivu v jednorázovkách častěji než v látce.
tak třeba nechce nechat dítě v počurané plence.
aajulinka píše:qLastkecka píše:
auky aukyNapíšu svojí zkušenost, nikomu nic nenutím a jakékoliv negativní ohlasy nekomentuju, jelikož je to moje zkušenost
Za mě jedině papírovky nebo jak tu někdo s oblibou říká hnusky
Měla jsem půjčenou výbavu látkových plenek na zkoušku od kamarádky a malý se mi už během jednoho dne oprudil tak strasně, že mě úplně popraskanou prdelku, navíc se musí každou chvilku přebalovat ideálně jednou za hodinu, no a pak to praní, navíc se mi nevešel skoro do žádného oblečení. Papírovky jsou dle mého názoru lepší, zadeček jsme nikdy neměli opruzený, přebaluješ cca jednou za 3 hodiny, pak jen vyhodíš a nemusíš se už o pleny starat. Navíc jak tu někdo uvádí, že pořizovací cena se vrátí, není to pravda, výbava + voda + elektřína + prášky, výjde to dráže a to mám potvrzeno od kamarádky která mi ty pleny půjčovala.
![]()
přesně..velký dík tomu kdo vymyslel papírovky..
tak,tak
nastesti nemam,zadnou kamaradku co ,latkuje' ale kazdeho vec ![]()
Alpaka píše:Dendulinecek píše:tak třeba nechce nechat dítě v počurané plence.PetkaK píše:Hmm,ale to mas jeste stare zasoby,co zacinali pred 13 lety ne? Ty vydrzeli pul hodiny a mohli se vyhodit do kose. Ted uz je slozeni trochu jineLastkecka píše:Já přebaluju kupodivu v jednorázovkách častěji než v látce.
A on nekdo chce ? ![]()
Tak ja se priznam bez muceni,chtela jsem taky latkovat ale lenost zvitezila,takze pouzivam papirove ![]()
Tak je každého věc, nicméně pokud člověk nepropadne nakupování látkovek (jako třeba já) tak to rozhodně levněji vyjde a člověk nevytvoří takovou horu odpadu.
Je to o něco víc práce, i když se sušičkou zas ne o tolik, zas na druhou stranu neřešíš, kde koupit papírovky v akci a nemusíš pro ně jezdit.
Otrava je s oblečením, hlavně u malého mimča, u většího už se ten objem látkovky tak nějak ztratí.
Opruzený nebyl nikdy a to v noci nepřebaluju.
Jinak ze svrchních kalhotek používám jak fleece, tak vlňáčky i PUL, každé mi přijdou vhodné na něco jiného a z PUL jsou super Flip od Bum Genius.
Dendulinecek píše:Alpaka píše:A on nekdo chce ?Dendulinecek píše:tak třeba nechce nechat dítě v počurané plence.PetkaK píše:Hmm,ale to mas jeste stare zasoby,co zacinali pred 13 lety ne? Ty vydrzeli pul hodiny a mohli se vyhodit do kose. Ted uz je slozeni trochu jineLastkecka píše:Já přebaluju kupodivu v jednorázovkách častěji než v látce.
myslím, že většina nchává. I já staršího nechávala. Ale to je na jinou diskuzi.
j.a.n.i1 píše:
Tak je každého věc, nicméně pokud člověk nepropadne nakupování látkovek (jako třeba já) tak to rozhodně levněji vyjde a člověk nevytvoří takovou horu odpadu.
Je to o něco víc práce, i když se sušičkou zas ne o tolik, zas na druhou stranu neřešíš, kde koupit papírovky v akci a nemusíš pro ně jezdit.
Otrava je s oblečením, hlavně u malého mimča, u většího už se ten objem látkovky tak nějak ztratí.
Opruzený nebyl nikdy a to v noci nepřebaluju.
Jinak ze svrchních kalhotek používám jak fleece, tak vlňáčky i PUL, každé mi přijdou vhodné na něco jiného a z PUL jsou super Flip od Bum Genius.
souhlasím
![]()
Dendulinecek píše:Alpaka píše:A on nekdo chce ?Dendulinecek píše:tak třeba nechce nechat dítě v počurané plence.PetkaK píše:Hmm,ale to mas jeste stare zasoby,co zacinali pred 13 lety ne? Ty vydrzeli pul hodiny a mohli se vyhodit do kose. Ted uz je slozeni trochu jineLastkecka píše:Já přebaluju kupodivu v jednorázovkách častěji než v látce.
No, ten, kdo chce přebalovat po třech hodinách…
Ale já taky v noci nepřebaluju nebo jen jednou, nějak se mi nechce malého probudit (přebalování ho spolehlivě probere), tak dávám hodně savou s fleece separačkou.
Dendulinecek píše:PetkaK píše:Hmm,ale to mas jeste stare zasoby,co zacinali pred 13 lety ne? Ty vydrzeli pul hodiny a mohli se vyhodit do kose. Ted uz je slozeni trochu jineLastkecka píše:Já přebaluju kupodivu v jednorázovkách častěji než v látce.
Nechci nechávat dítěti na zadku chemii dlouho, takže pokud cítím že je počůrána (věř mi nebo ne v jednorázu to cítím hned), tak přebalím, někdo by nechal plínu nacucat na maximum, to já nedokážu (mluvím o jednorázovkách), v látce přebaluju méně často, což bych neměla, ale prostě necítím ten smrádek, tím pádem přebaluju méně často.
Navíc mám čerstvou zkušenost že byla 14dní v jednorázovce (mimochodem jsme za těch 14 dní spotřebovali 160plínek) a nechodila na nočník. V látce chodí na nočník a hlásí sama. ![]()
j.a.n.i1 píše:Dendulinecek píše:No, ten, kdo chce přebalovat po třech hodinách…Alpaka píše:A on nekdo chce ?Dendulinecek píše:tak třeba nechce nechat dítě v počurané plence.PetkaK píše:Hmm,ale to mas jeste stare zasoby,co zacinali pred 13 lety ne? Ty vydrzeli pul hodiny a mohli se vyhodit do kose. Ted uz je slozeni trochu jineLastkecka píše:Já přebaluju kupodivu v jednorázovkách častěji než v látce.
No fuj,jsou to ale prasatka Ty maminy
ja nikomu svuj nazor nenutim,mela jsem moznost zazit oboje a za me jedine papirovky ![]()
Takže když malého přebalím po třech hodinách v papírovkách jsem prase?
To je zase diskuse teda, hele a přestante tu pořád říkát něco o smradlavých jednorázovkách, já vám taky neříkám něco o posraný látce kterou pak namočíte do kýble a mácháte v tim ruce. A chemie v jednorázovkách? V čem perete látku? v konvalinkách? ![]()