Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Len, nezáleží ak dlouho po té, ale že se zadařilo..neznám moc lidí, kteří si tohle štěstí zaslouží víc než ty a pořádně si malou užívejte:-) A moc děkuji za „kouzelnou větičku“.
Genetiku a Imuno už máme - jsme úplně zdraví, jen mutaci MTHFR 677T heterozygot ( má 1/ populace v Evropě…
Teď se projevím jako naprostý blázen…Ačkoli zkušená „snažilka“, blbnu na kvadrát…test 12 po ET neg., teplota stále nad 37…tohle Utrogestan nedokáže dle mého…dnes jsem zašla na krev, těm orientačním testům s čůráním na celulozu už nevěřím.. Se picnu radostí, jestli tam to HcG vyleze:-)
Krev je naprostá jistota, moc držím palce, ať už ty lázně nepotřebuješ ![]()
Ono u té genetiky je jim jedno výsledek, důležité je prostě tam ten papír k žádosti přiložit, jsou to holt byrokrati, nás takhle honili se spermiogramem ![]()
Výsledky budou zítra, určitě dám vědět:-) Jsem úplně klidná…ani mi moc nevadilo, když mi říkali, že výsledky dneska nebudou. Asi stárnu… ![]()
Jo chtěla jsem se zeptat, co kočka, jak se jí malá líbí, máte ji ještě?
Kočka trochu žárlí a hlavně to na mě zkouší - když kojím, páchá všecky ty věci, co má zakázaný a dřív by se je před náma neodvážila ![]()
Jinak s tím klidem chápu, já taky už na konci k tomu všemu přistupovala způsobem - co se má stát, stane se. Dokonce jsem se teď naposledy cítila tak netěhotně jak nikdy předtím, i prsa splaskla…
Ačkoli jsem byla přesvědčená, že jsem těhotná i přes negativní test, tak moje tělo mě absolutně zklamalo..Hcg 14 den po ET je 0,1 tzn. negativní
Takže osušit slzy a jdeme bojovat dál, čas se krátí… Příští týden jsem objednaná k Apolináři na endoskopickou ambulanci. Budeme tam řešit toho Ashermana…Nečekala jsem, že mě vezmou hned, jak tam zavolám, jsem fakt příjemě překvapená, že nemusím dlouho čekat.
Ach jo ![]()
S endo ambulancí u Apoli sice zkušenost nemám, ale s jejich CARem jo a teď jsem tam o patro výš rodila a nedám na ně dopustit
Tak ať ti pomůžou!
Ahoj holky, můžete mi, prosím, někdo napsat, kdo jste nebo byly jste ve Františkách, jaké ta byly u neplodnosti procedury? Děkuji moc a všechny zdravím ![]()
já to zjistím v příštích týdnech…zítra odjíždím.Tak pak písnu:-). Holky budou vědět…
Blastíku díky moc, kdyby to šlo dříve budu ráda
jsem teď v Klimkovicích a chceme to s holkama porovnat ![]()
pro Mafinnu: Jsem od neděle ve Fr. Lázních. Já mám následující procedury: Gynekologický plyn, Vaginální irigace, Jóga-gynekologická, Cvičení-Mojžíšová a potom mám procedury, které nevím jak dalece souvisejí s neplodností a jsou to: Uhličitá koupel, Šlapací bazénky, Masáž klasická částečná, Masáž podvodní (záda, ramena, kyčle), Koupel přísadová (levandule,kosodřevina, citron). Třeba ty šlapací bazénky, to mě docela překvapilo v souvislosti s gynekologií. Zeptám se na to lékaře až půjdu na kontrolu. Masáže a koupele beru jako relaxační na celé tělo i ducha ![]()
Pokud nemáš endometriozu (ja ji mám), tak Tě zřejmě čekají slatiné zábaly a tampóny.
Holky, co říkáte na ty šlapací bazénky? Máte s tím zkušenost? Pokud bych je chtěla vyměnit, řekněte za co.
Ugluk - velká gratulace k holčičce ![]()
Dasuli děkuji moc, tak to je opravdu rozdíl. Já mám v Klimkách tohle:
Peloidní obklad na podbřišek,
elektrolečbu na podbřišek,
individual LTV . Mojžíšovou+skupinovou,
peloidní tampon
obklad jodobromový na bederku
jodobrom koupel
gyn cvičení v bazéně
a pak lázeňskou klasiku (skotskté střiky, fitko,masáž, stříd koupel DK)
Chyběly mi právě ty uhličité koupele a vaginální irigace, zkusím si o to říct. Vybrala jsem si Klimkovice, protože Františky mám hodně daleko, tak bych chtěla mít tu léčbu co nejlepší. Ale Františky asi nedoženu
no uvidíme ![]()
JInak ty koupele DK jsou prý kvůli celkovému prokrvení těla, stejně jako skotské střiky
jak si to užíváte ve Františkách?
Ahoj holky mám jednu otázečku, v páte k jsem si poslala žádost na lázně na krajskou pobočku VZP. Jak pak zjistím jak to dopadlo? napíšou mi dopisem nějaké vyrozumnění nebo jak?Telefon jsem dokymu neříkala takže tam nebyl nikde uvedený. Strašně bych si přála aby to dopadlo..... Přikládal se spermio a bylo tak napsáno že je na hranici normy na přirozené oplodnění máme jen nějakých 28% . v té žádosti bylo jen že máme za sebou 2 nepodařené IVF s PGD. přijde mi že tam toho bylo málo napsáno..
Mafinno, zatím se tady spíše rozkoukávám a ikdyž mám pocit že nic moc nedělám, tak jsem trošku unavená. Včera odpoledne jsem byla na poště, našla jsem pramen jehož vodu mám pít 2×denně. Všude jsou ukazetele kde co je a ještě na recepci dostala mapku
Večer asi půjdu zkusit Aquaforum. Zítra dorazí Blastík, tak doufám, že toho podnikneme více ![]()
Jídlo je ještě asi brzy hodnotit, ale to co jsem měla mi moc chutnalo. Jsem ve Třech Liliích a způsob stavování je následující:
Snídaně: formou bufetu - sýry, šunky, tmavé i světlé pečivo, knackenbroty, sladké pečivo, müsli - 3 druhy, cornflaksy, ovocný a bílý jogurt, vajíčka na tvrdo, džusy, zelenina, ovoce, kdo si přeje tomu udělají míchaná vajíčka, omeletu, ovesnou kaši a více si toho nepamatuji ![]()
Oběd: vybírá se ze 4 hlavních chodů, 1 polévka, dezert, volně k dispozici jsou zeleninové saláty (ty by mohly být o něco lepší) a ovoce
Večeře: vybírá se ze 4 hlavních chodů, 1 předkrm, 1 polévka, volně k dispozici jsou zeleninové saláty (ty by mohly být o něco lepší) a ovoce
Oběd a večeře se vybírá dopředu a značí se do kartičky, kterou má každá osoba v jídelně na stole. Člověk si vybere a označí, který z chodů bude chtít a u hlavních jídel si určí, které si dá.
Pokud chce někdo vyměnit přílohu není problém.
Personál je velice ochotný a člověk rozhodně nemá pocit, že by mohl s něčím obtěžovat
Když máte náladu, můžete si se servírkami příjemně popovídat - pokud jim to čas dovoluje.
Hotel má příjemnou atmosféru rodinného charakteru.
Synamin ahoj, můžeš si na vzp bud zavolat nebo počkat, až Ti přijde vyrozumění domů. Já jsem tam volala
tam Ti taky řeknou, jestli je potřeba něco doložit…at to dopadne ![]()