Lázně Klímkovice a Františkovy Lázně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
27.2.12 11:45

I já gratuluji a přeji hlavně zdravíčko:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
27.2.12 14:06

zkusene lazenacky ;) , mam na vas dotaz jestli neporadite. osetrujici lekarka me mamky nechce napsat komplexni lecbu, ale jen prispevkovou, byt sme dost presvedceny, ze ma mama narok na komplexni, ale proste s ni nehne, byla na ni i dost neprijemna. mate nekdo zkusenost, ze by o tom mohl treba rozhodnout az revizni lekar na pojistovne a jak pripadne na to? ma VZP.
zlata ma doktorka, mne to napsala hned. fakt nechapu o co tem doktorum jde. kdyby na to nemela narok, tak to prece pojistovna neschvali ne? :nevim:
moc vsem dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.2.12 14:29

Ahoj barce, myslím, že doktoři mají limity i na to, kolik předepíšou lázní, takže to bude asi ta potíž. Jinak běžná praxe je, psát lázně jako komplexní, pokud to diagnóza umožňuje, a pojišťovna může návrh změnit na příspěvkovou. Bohužel neexistuje něco jako „nárok“ na lázně, je to vždy na doporučujícím lékaři a pak na revizním na pojišťovně, nedá se nijak bránit a nikam odvolat (tedy aspoň takové mám informace). Takže snad jen změnit lékaře, nebo se s ním hádat, případně pohrozit nějakou inspekcí, ale to je asi tak všechno, co můžete dělat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
27.2.12 15:58

Dekuji za gratulace a k prispevku Barce bych se podepsala pod to, co napsala Pella. Taky mi VZP rikala, ze nic jako narok na lazne neexistuje, ze je to jen a jen na uvazeni dr. a pokud ten uzna za vhodne, vystavi doporuceni. Pokud to dr. nedoporuci, pojistovna do toho nezasahne. Takze jde jen a jen o to zpracovat, popr. vymenit doktora. Revizni lekar se pak vyjadruje k samotnemu doporuceni schvalit/neschvalit, vyhra je vytlouct to samotnou zadost. A obvodni doktori to delaji prave kvuli limitum, ktere maji od pojistoven, ty by jim vic neproplatily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
27.2.12 16:04

diky holky. ja vaim, ze ten narok je jen „narok“. ale mame to doktorka sama na podzim nabidla a ted z toho takhle vycouvala a jeste je neprijemna. mama z toho ma chudak pocit, ze ji snad mela strcit nejakou obalku, coz ja sem ji zakazala :x . obvodacka je v pohode, ale problem ji dela odborna.
ugluk a ty honem bez kojit a prebalovat :kytka: ! porod si musela mit fakt asi fajn, kdyz takhle fungujes, to je super :potlesk: . uzivej a dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.2.12 18:56

barce, lázně myslím může navrhnout i obvodní, ale většinou se tomu brání (opět limity). Ale za zeptání nic nedáte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
28.2.12 08:46

Pella, obvodni dava zadost na zaklade doporuceni od odborneho lekare, sama nemuze co ja vim :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
28.2.12 09:31

Ugluk - moc gratuluju k holčičce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
4.3.12 16:48

Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat na radu, jak se žádá o lázně. S neplodností už bojuju skoro 5 LET. Mám za sebou: 1 těhu s MA v 7tt,asi 8 x IUI, z toho bylo 1× těhu, které skončilo MA v 8tt, po druhém kyretu mi doktorka způsobila poškození děložní sliznice, takže se mi opakovaně tvoří srůsty. (Ashermanův syndrom)Loni 2× hysteroskopie po 6 měsících na rozrušení srůstů a zase se vrátili. Dále jsem prodělala 3× IVF - 1 IVF. 2 embrya - neg, 2IVF - pro neoplodnění 12 vajiček nedošlo k ET, 3. IVF . Jsem 12 den po ET dvou embryí 10 a 12 buněčných po 3 denní kultivaci a test je neg.Při zavádění embryi, mudra narazila na srůsty (poslední hystero proběhlo na konci listopadu 2011, takže od operace ani ne 3 měsíce a to mi při operaci byla rekonstruována děloha a opětovně aplikován hyalogel). Musela se dovnitř doslovně prostříhat. Je mi 37 let…
Mám na ně nárok? Kdo mi je předepíše mudra v Car nebo můj gynekolog…stále mám pocit, že jim musím říkat co mají dělat. Doktorka v Car mi doporučuje náhradní matku…na to nemáme už peníze, když jako většina lidí máme hypotéku a brát si další statisícovou hypotéku na vlastní dítě, když není jistota, že mi ho paní, která mé vlastní dítě porodí dá, abys si ho mohla adoptovat? Chci náš poslední pokus naplánovat tak abych hned po operaci odjela na měsíc do lázní a pak hned podstoupila naše poslední IVF… Děkuji Iva

JO A MÁÁÁM OBROVSKOU RADOST Len, že jsem tě tu našla a s taaaak dobrou zprávou, kdysi jsme se potkali na koni…MOOOOOOOOOOOOc gratuluji k holčičce!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
4.3.12 20:16

Určitě nárok máš. Pročti si tu diskuzi, najdeš odkazy na legislativu. Doporučuji konzulataci s pojišťovnou. A pokud něco chceš, tak se neboj si o to říci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
5.3.12 09:18

Ahoj Ivomal, taky si myslím, že nárok máš, tak se do toho pusť a zajdi za obvodním gynekologem. Ten napsal lázně mně. Pokud Ti je nebude chtít napsat, tak ho změň, protože naprosto chápu, že chceš před ivf udělat maximum. Drž se a nedej se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
5.3.12 09:25

ivo, rekni si o doporuceni v CAR. mne ho dali po 3.IVF okamzite bez reci. s tim pak jdes za obvodni, tak ti napise zadost a odneses ji na pojistovnu a do 10dnu sem to mela schvalene, mam OZP. mne to slo naprosto hladce, ale obcas nekdo narazi na slabsi doktory , ktery to zbytecne resej a delaj obstrukce… tak drzim palce at takovy nepotkas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
5.3.12 20:21

ahoj holky, chci se zepta, jsou lázně i na podporu otěhotnění?? nebo jen po těžkých zákrocích??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
5.3.12 20:57

Holky moc děkuji za odpovědi a podporu…:-) dneska mi je už na duši trochu lépe. Zítra jdu na krev, mám 14. den po ET. Jen pro jistotu, abych případně vysadila léky a hned se objednám k doktorce a rozjedeme akci lázně… Manžel mě podporuje, dáme tomu vše, alepoň pro ten pocit, že jsme tomu věnovali maximum co jsme mohli… Dám vědět jak jsem dopadla. Chci tam jet i s mou nej kámoškou, taky bojuje o dítě … a má toho taky dost za sebou, že by jsme do lázní jely spolu, jako za našich studentských let na kolejích :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
6.3.12 14:34

Ahoj Ivomal, pamatuju na tebe! :)
To mě mrzí, že po tom všem u vás pořád nic :-(
Jinak s těmi lázněmi - nech si to všecko sepsat a vydyndej buď v CARu nebo od obvodního gyndr. na papíře kouzelnou větičku - doporučuji lázeňskou léčbu. S tímhle papírem pak obvodní gyndr. nebo praktická dr. sepíšou žádost, kterou zašlou na pojišťovnu, kde by to měl revizní lékař schválit. Jen teda bacha, nad 35 let musíš předložit i výsledky z genetiky. Držím palce, ať to klapne, teda hlavně ten konečnej výsledek, ať se dostaví ;)

Slunečnice, indikací pro lázně je i „obyčejná“ neplodnost. Teda samozřejmě, že asi nikomu neschválí lázně jen proto, že se mu rok nedaří otěhotnět, ale třeba nám žádnou konkrétní závažnou příčinu nenašli, „jen“ jsem za sebou měla několik let neúspěšné léčby, pár IUI, pár IVF a potrat a schválili bez problémů. Na druhou stranu přímý výsledek to teda nemělo, zadařilo se až dlouho poté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí