Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Synamin, zavolej si na VZP. Na webu VZP si najdi kontakt a nechej se přepojit na Lázeňský odbor. Mně tam rovnou řekli jak žádost dopadla.
Dasuli píše:
pro Mafinnu: Jsem od neděle ve Fr. Lázních. Já mám následující procedury: Gynekologický plyn, Vaginální irigace, Jóga-gynekologická, Cvičení-Mojžíšová a potom mám procedury, které nevím jak dalece souvisejí s neplodností a jsou to: Uhličitá koupel, Šlapací bazénky, Masáž klasická částečná, Masáž podvodní (záda, ramena, kyčle), Koupel přísadová (levandule,kosodřevina, citron). Třeba ty šlapací bazénky, to mě docela překvapilo v souvislosti s gynekologií. Zeptám se na to lékaře až půjdu na kontrolu. Masáže a koupele beru jako relaxační na celé tělo i ducha
Pokud nemáš endometriozu (ja ji mám), tak Tě zřejmě čekají slatiné zábaly a tampóny.
Holky, co říkáte na ty šlapací bazénky? Máte s tím zkušenost? Pokud bych je chtěla vyměnit, řekněte za co.Ugluk - velká gratulace k holčičce
Šlapací bazénky jsou dobré na prokrvení celého těla, zrychlý krevní oběh a taky lymfatický. Mě to docela bavilo.
a za jak dlouho ste tam, volaly holky?? posílala jsem to v pátek takže myslím že dnes nebo včera jim to přišlo.......
Klidně tam cinkni hned zítra, jestli to přišlo a jestli nic nechybí ![]()
Já jim volala v úterý, na pojišťovnu to dával manžel v pátek, tj. 2 pracovní dny po. A už mi řekli, že to mám schválený. Poštou mi to přišlo až po víc jak dvou týdnech. Myslím, že je lepší, když tam brnkneš, protože kdyby něco chybělo, tak to obratem dodáš. Kdyby tě vyzívali písemně, tak se lázní dočkáš až za rok. ![]()
Přesně jak říkají holky, zavolej tam a oni Ti když tak řeknou, kdy to asi bude schváleno. Já to tam nesla ve čtvrtek a v pátek jsem měla sváleno ![]()
Capelucita: Moc děkuji za info. Mne to právě příliš nebaví, ale uvidíme po týdnu ![]()
Ahojky tak jsem tam dnes volala na to VZP, ze začátku paní docela nepříjemná ale nakonec v pohodě. Revizní lékař to uvidí až příští týden. Mají tam prý hromady žádostí na vyřízení tak si mám zavolat nabo jí poslat email příští čtvrtek. Nějak ze mě to nadšení opadlo když řekla hromady žádostí tak mám strach že to nevyjde.
Dasuli píše:
Capelucita: Moc děkuji za info. Mne to právě příliš nebaví, ale uvidíme po týdnu
Já jsem byla 1. týden lázní šíleně unavená. Ař někdy koncem 2.ho týdne to už začalo být lepší a 3. a 4. týden jsem si to vyloženě celé děsně užívala.
synamin píše:
Ahojky tak jsem tam dnes volala na to VZP, ze začátku paní docela nepříjemná ale nakonec v pohodě. Revizní lékař to uvidí až příští týden. Mají tam prý hromady žádostí na vyřízení tak si mám zavolat nabo jí poslat email příští čtvrtek. Nějak ze mě to nadšení opadlo když řekla hromady žádostí tak mám strach že to nevyjde.
Nezmatkuj. Za chvíli bude teplo a tak jsou lidi natěšený na lázně. Kromě toho se říká, že od dubna budou jiná pravidla. No, jájsem jela v listopadu a to se říkalo, že od ledna budou nová pravidla. Ale je fakt, že o listopad zas takový zájem nebyl.
a co jsi Cap měla napsáno v té žádance od dr?? já jen to že 2 neúspěšné IVF s PGD , plus jsem dokládala ten spermio a tam bylo něco ahranici normy. Přirozené oplodnění 28%, IVF 48%, a IVF s ISCI 99%…
Zdravím, nevíte někdo jak je to s kouřením v lázních?? za týden jedu a tak by mě to zajímalo. omlouvám se za trapný dotaz.
synamin píše:
a co jsi Cap měla napsáno v té žádance od dr?? já jen to že 2 neúspěšné IVF s PGD , plus jsem dokládala ten spermio a tam bylo něco ahranici normy. Přirozené oplodnění 28%, IVF 48%, a IVF s ISCI 99%…
Někde jsem to už tady psala. Volala jsem do VZP před tím, než jsem dávala žádost, takže jsem jim dala vše, co po mě chtěli. Doporučení od odborného lékaře, popis co jsem absolvovala, SPG manžela (součást zprávy z imuno), genetiku, výsledky krve a moče - prostě vše, co chtěli.
Suurry píše:
Zdravím, nevíte někdo jak je to s kouřením v lázních?? za týden jedu a tak by mě to zajímalo. omlouvám se za trapný dotaz. [/citaceTak to netuším, já jsem nekuřák. Ale mohu říci, že, díky bohu, v mém pokoji nebylo od lidí přede mnou nahuleno. Je děsný, když např. v německu nebo v rakousku vás šoupnou do kuřáckého pokoje na hotelu a jsou uraženi, když se bráníte. Na argument, že nermální je nekouřit jsou drzí.