Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo dětské oddělení má taky své výhody - budeš mít spolubydlící přiměřeně věku. V léčebně dospělých se taky snaží dávat přiměřeně věku, ale není to vždy pravidlem. A v léčebně dospělých je taky možné připlatit si jednolůžkový pokoj.
O jednolužkový pokoj nestojím, raději tam budu s někým než sama. Takže snad mi vyjde to dětské oddělení, mělo by když mi to píše dětská doktorka ne?
Já myslím že jo - jestli budeš na dětském oddělení, pravděpodobně pojedeš na 4 týdny do Klimkovic.
Právě mi tvrdí 3 týdny, ale kdybych mohla raději bych tam byla samozřejmě déle.
Kolik je vhodné brát si peněz sebou na útratu? A pojištovna hradí celé lázně sama, jenom já si budu platit těch 100 Kč/den je to tak? A za jak dlouho se můžu do lázní dostat, abych nezameškala zase mnoho školy?
Peníze na útratu - na dětském oddělení útratíš méně než na dospělém. Na dospělém můžeš chodit i na večerní kulturní akce pořádané lázněmi - diskotéka, divadlo, cestopisná přednáška atd. Na dospělém je kromě 100 Kč na den ještě nějaký doplatek, psala jsem o tom v jednom z komentářů výše tady v diskuzi. do lázní musíš nastoupit do tří měsíců od operace
A dá se pobyt v lázních nějak urychlit, abych nezameškala moc školu, ![]()
Pobyt zkrátit nejde. U dospělých je minimální délka pobytu 21 dnů a v dětské léčebně 28 dnů.
Myslela jsem to takhle, jestli by byla možnost tam jét třeba už v srpnu záři, vypadá to, že pojedu do dětské léčebny ale na 3 týdny?
Zhruba minulý týden
jsem byla operována. Myslíte, že si tam na dětském oddělení někoho najdu, a nedají mi na pokoj třeba někoho desetiletého?
Já myslím, že ti dají na poloj někoho věkově přiměřeně. Už jsi podávala žádost na lázně?
Nene, ještě ne vyřizuje se mi gynekologie a jdu tam v pondělí na gyndu. Co mi tam bude psát ta doktorka do papíru, ale jinak lázně u dětské doktorky mám sepsané takže se čeká jenom na gynekologií ![]()
Aha, doktorka ti tam napíše diagnozu, a že je pro tebe vhodný pobyt v lázních. Nevím, jestli ti ale lázně nezasýhnou do školního roku. Do konce prázdnin asi celý pobyt absolvovat nestihneš.
No tvrdili mi, že se na mě dostane řada až tak zaří, říjen nebo listopad
takže školu mi to zasáhne, ale 4 týdny to na dětském mít určitě budu když miám po operaci slepého střeva, a doktorka tam chce dokládat gynekologické problémy s lonska mám namysli cysty a podobně, nedostaní menstruace ani po vyvolání a takhle? Takže se mi to může i prodloužit že? A jde ten pobyt nějak urychlit, abych to měla třeba zaří, říjen abych ve škole moc nezameškala, na srpen mi to prý asi už nevyjde než se to vyřídí a tak? A nevíš, jaký obnos peněz si mám tak na dětské oddělení brát od rodiču? Co se tam dá vše koupit, jsou v lázních nějaké obchody a tak?