Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, prosím, chtěla jsem se zeptat všech, kdo mají zkušenosti s lázněmi. Jsem po operaci slepého střeva, apendixu. Měla bych mít napsané lázně na 3 týdny prý se ještě domluvíme s doktorkou. Byly mi doporučeny Klímkovice nebo Františkovy Lázně. Jaké další lázně by se po této operaci dali zvážit, prosím, kde se apendix léči? Prý na mě výjde řada asi později než se vše vyřídí. Mohli by jste mi, prosím, zaslat, z některých lázní dle uvážení, jak probíhá samotná léčba slepého střeva. Co mi tam budou dělat a vše okolo, celkově program dnů, nebo alespoň něco málo k přečtení co semnou budou vyvádět. Na internetu se mi to nedaří přesně najít, lázně najdu, ale přímo to co hledám se nedaři. Doufám, a věřím, že vy budete šikovnější. Ještě prý musím si vyřidit gynekologické a chirurgické vyšetření, aby mi to zaplatila pojišťovna. A co vlastně všechno pojišťovna platí ty procedury, nebo i stravu a ubytování? Jsem z Třebíče, je mi 18 let a studuji dvě školy. Takže bych byla asi pro lázně blíže k nám i když bych nedojížděla domů a jsou i pro moji rodiče a celá rodina. Vím, že mám mnoho otázek ale budu ráda, když si uděláte čas na odpovědi. Předem děkuji mockrát za odpovědi. Vanesa, 18 let, Třebíč ![]()
@Vanesa19
tady mas rozpis, co se dela treba zrovna v tech klimkovich:
http://www.sanatoria-klimkovice.cz/…ce-brisnich/
jinak Klimkovice jako lazne jsou prijemne a lidi si pry chvali. ale je dost mimo, jenom lazenske budovy (asi 3) a kolem nic. do Ostravy busem, ale tam taky nic moc. Takze ja bych ti radila brat ty Frantiskovy ![]()
samozrejme hlavni je lacba, ale neni spatne se mit vecer kam projit nebo sednout nekde venku do parku.
Jéé, děkuji jsi zlatíčko. A v těch Františkových lázních není taky nějaký takový rozpis co tam dělají, případně ještě jiné lázně, jestli by jsi mi, prosím, poslala odkazy, nějak se v tom nevyznám?
Já jsem byla v Klimkovicích už 3krát (poprvé se slepákem) a tam aspoň co vím, tak to platí normal pojišťovna. Zajdeš za obvodní ta napíše papíry pro pojišťovnu, tak to schválí, potom ti přijde dopis a pojedeš. Co vím, tak tam je to minimálně 3 týdny a max 2 měsíce(aspoň u skoliózy) Ty si zaplatíš akorát tu stovku na den ![]()
Ahojky, jojo to vím dostala, jsem papíry ale zajimalo by mě za jak dlouho se to vyřidí a pojedu tam? Zase během roku mám školu, takže mám strach, abych to stíhala, ale to si myslím, že chápeš. Popsala by jsi mi co ti tam všechno dělali, a jak to tam probíhalo, jedu tam na 3 týdny! Mě doktorka řekla, že to budu mít zdarma úplně. A ty Františkovy Lázně, jak se to tam platí na den? ![]()
Odkaz na Františkovy lázně jak probíhá léčba slepého střeva bych taky uvítala, nedaří se mi to najít. Díky
@Vanesa19
byla bys na dětském oddělení, volnost bys měla, ale trochu by se k tobě chovaly jako k dítěti(holky si stěžovaly). Chodí se tam do kina (zadarmo) rodiče dají dobrovolný příspěvek (klidně i 20
moje mamka dávala tak ty 200(na hry, kino,..)) pokoje jsou hezké, po 2. Koupelna a záchod na každém pokoji. Často bys měla jodobromovou koupel (tím jsou vyhlášené lázně) to je vlastně na ty gynekologické problémy, takže ti doporučuji hodně žiletek, protože ti vše poroste hoodně rychle
dobré to je na vlasy. S učením bych si nelámala hlavu, budeš mít hodně volného času, hodně času na učení
Jídlo tam je 6krát denně, můžeš si vždy předem vybrat ze dvou jídel(oběd), ale je na výběr na snídani, večeři taky, řeba máslo, nutela. Jinak zábaly bude mít, saunu, fitko, bazén, cvičení, psychologa holky měly. Se ptej klidně dál. Nevím co bych ještě napsala.
A ten poplatek je jak v nemocnici - 100korun na den.
Vaneso, je důležité, jestli by ti žádost na lázně vypisovala ještě pediatrička, nebo už lékařka pro dospělé. Pokud bys byla ještě na dětském oddělení, jsou možné Klimkovice nebo Lázně Bělohrad u Jičína, Františkovy lázně jsou pouze pro dospělé pacienty., a pobyt by byl na 4 týdny. Platila bys regulační poplatek 100 Kč na den, jinak je všechno zdarma.
Pokud bude žádost vypisovat praktický lékař pro dospělé, je pobyt na 3 týdny, a v případě menstruace během pobytu je možné jej nechat o týden prodloužit. Můžeš si vybrat mezi Klimkovicemi a Františkovými Lázněmi. Kromě regulačního poplatku hradí ještě dospělí pacienti v Klimkovicích 40 Kč doplatek za dvojlůžkový pokoj a 10 Kč lázeňský poplatek do rozpočtu obce - ten studenti ale neplatí. Ve Františkových Lázních si můžeš zvolit, ve kterém lázeňském domě budeš ubytovaná, je jich tam více.- odkaz na doplatky za ubytování je tady - http://www.frantiskovylazne.cz/…oplatky-klp/
Když budeš v lázních pro dospělé, musíš na léčení nastoupit do tří měsíců od operace. To platí i pro pobyt v dětské léčebně.
No lázně mi vypisuje pediatrička ještě
ale přemýšlím jestli pro mě budou lepší Klímkovice nebo Františkovy Lázně
lázně budu mít na 3 týdny
za jak dlouho se lázně v dané pojišťovně vyřeší a pošlou mě tam
jenom mám strach abych zvládala pak školu
jak dlouho to trvá
A lázně se předepisuji normálně na 3 týdny vždycky nebo méně či více
mám jen strach kdybych tam třeba dostala menstruaci
a za jak dlouho pojištovna lázně vyřeší a pošle mě tam jakou dobu to trvá
takže bych byla asi u dětí že
Vaneso, jestli budeš na dětském oddělení, tak do Františkových lázní nemůžeš - pouze Klimkovice nebo Lázně Bělohrad. Ve FL není dětská léčebna. A pobyt v dětské léčebně je většinou na 4 týdny. V případě třítýdenního pobytu je možné v případě menstruace, aby lázeňský lékař požádal o prodloužení pobytu o týden.
Já právě nevím, na jaké oddělení mě dají, ale psala mi to pediatrička. A řekla ať si vybereme Klímkovice nebo Františkovy Lázně, tak nevím jaké by byly lepší. A měla bych tam být na 3 týdny, a kdyby to náhodou prodloužili tak to si mě tam nechají nebo bych musela domů a pak znova dorazit. Ve Františkových Lázních byla jako malá i teta
takže by to zrušili a proč nám lékařka nabídla teda jenom 3 týdny, že se více na slepé střevo nepíše, že spíše může napsat ještě méně
To nevím, to vypadá, že budeš ubytovaná v léčebně pro dospělé - když už máš 18, tak by to možné bylo
Právě bych možná raději k dětem, když mi to píše doktorka byla bych možná i raději.
A odjet při menstruaci domů a pak pobyt dokončit, to nejde. Tak se to v lázních nedělá. U gynekologických diagnoz se to řeší prodloužením pobytu ze tří týdnů na čtyři.