Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem po operaci bederní páteře a mám si vybrat lázně. Máte někdo nějakou zkušenost s tím, kam jet a jaké to tam je? Jsem z Prahy, ale jsem ochotná jet asi kamkoliv, pokud by to stálo za to. Díky za tipy a zkušenosti!
Ja byla po operaci v Treboni. Ty jsou zamereny na pohybovy aparat. U mne ale byla volba jednoznacna, protoze nasi bydli 15 km odtud, takze jsem byla u nich, hlidali mi malou. Ani nevim jake dalsi moznosti jsou.
Manžel je už několik let po operaci a vždycky jezdil do Jánských lázní, ale zrovna teď tam je taky a říká, že naposledy, jak se to tam strašně zhoršilo, že už by tam prý už v životě nejel. Příště prý pojede do lázní Bělohrad.
Nejlepší je na páteř prý Třeboň a pak Darkov. Já byla v Darkově po operaci kolene, lidí (i mladších)s operací páteře tam bylo poměrně dost a byli fakt spokojení.
Tchýňka byla v Luhačovicích a v Darkově (ale já osobně bych na Karvinsko do lázní nejela, už kvůli ovzduší a vím o čem píšu, žijeme tady), ale Luhačovice si hoooooodně chválila a pokud to jde, dycky se tam na pár dnů ráda vrací ![]()
Manžel byl v Lázních toušeň, protože byl kluk malej a chtěl jezdit domů. Hodně mu tam pomohli. Ale doktorka mu doporučovala Jánské lázně a Bohdaneč. myslím si, že ti pomůžou ve všech lázních, tak si vyber, kde by se ti líbilo ![]()
Jednoznačně Jánské, ale to protože mam srdecni vztah k horam
pacienti je ale taky chvali az do nebe.
@Pudloslava píše:
Jednoznačně Jánské, ale to protože mam srdecni vztah k horampacienti je ale taky chvali az do nebe.
jak jsem již psala výše…Jánky právě teď běs a hrůza, mluví se tam o tom, že je ženou k úpadku na objednávku…propouští se tam a jsou toho i plná média…jinak dříve to tam bylo super ![]()
Lázně Klimkovice, Karviná-Darkov, nebo Hodonín - tam je léčivá jodobromová voda. V lázních Toušeň, Bělohrad, Třeboň nebo Bechyně jsou zase hlavním léčivým zdrojem slatinné koupele nebo zábaly. Na kdy plánuješ lázně?
@Simca007 Ještě lázně v Ostrožské Nové Vsi, tam se taky zaměřují na pohybový aparát a pooperační péči, ale to je z Prahy dost daleko. Švagrová tam nedávno byla a moc si to chválila, hlavně se jí líbil fašank a zabijačka ![]()
Plánuju lázně co nejdříve, musím to stihnout do poloviny září, tj. 6 měsíců od operace…což je docela problém, nechci být přes léto v lázních…:/ (nemáte nějaký trik jak si to „odsunout“?)
@Simca007 píše:
Plánuju lázně co nejdříve, musím to stihnout do poloviny září, tj. 6 měsíců od operace…což je docela problém, nechci být přes léto v lázních…:/ (nemáte nějaký trik jak si to „odsunout“?)
Manžel si nechal napsat poukaz, objednal se do lázní a pak je posunul ůkvůli nemoci". Ta lhůta je pro vypsání poukazu, ne na prodělání léčby v lázních ![]()