Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky a netrpí mimčo na větry? Malý první 3 měsíce doslova prořval a skoro nespal, měl hrozné bolesti bříška a ani mu nic na to nepomáhalo…
Neřekla bych, že má tak veliké větry.. ostatně na ty už jsme vyzkoušeli naprosto všechno! Šátek jsem nezkoušela, ale přece nebudu mimčo pořád nosit, vždyť potom nebude chtít spát ani v postýlce, bude se chtít jen nosit, to mi nepřijde jako nejlepší řešení:( Ale děkuju za rady, jste hodné ![]()
Ja myslim, ze lecitelem nic nezkazis. taky nejsem priznivcem noseni doma. odkud jsi? ja z plzne severu, vim o jedne takove sarlatance
Já teda pronosila a prohoupala na míči několik měsíců a dítě si na to rozhodně nezvyklo, vždyť je to malé miminko, které chce být u maminky… Některým dětem na prdy prostě nezabere nic
. U dalšího dítěte určitě vyzkouším pevné zavinutí, viz Karp.
Ale to jo, to my ho nosíme, ale i tak pořád pláče:( Takže si myslím, že by ani šátek nepomohl, zkoušeli jsme klasické nosítko na hrudi a taky nic. Prostě hrozně špatně usíná, usne, položím ho a začne řvát, má problémy s usínáním, ne s prdíky - to je teda můj názor.
Luci, jsem z východu plzeňska:-)
@Anonymní píše:
Ale to jo, to my ho nosíme, ale i tak pořád pláče:( Takže si myslím, že by ani šátek nepomohl, zkoušeli jsme klasické nosítko na hrudi a taky nic. Prostě hrozně špatně usíná, usne, položím ho a začne řvát, má problémy s usínáním, ne s prdíky - to je teda můj názor.
Luci, jsem z východu plzeňska:-)
Mně spala jen v náručí, první 3-4 měsíce určitě ![]()
@Anonymní píše:
Neřekla bych, že má tak veliké větry.. ostatně na ty už jsme vyzkoušeli naprosto všechno! Šátek jsem nezkoušela, ale přece nebudu mimčo pořád nosit, vždyť potom nebude chtít spát ani v postýlce, bude se chtít jen nosit, to mi nepřijde jako nejlepší řešení:( Ale děkuju za rady, jste hodné
To se pleteš. Měla jsem malého na sobě asi do 3 měsíců. Pak se rozhleděl po okolí a už nikdy v šátku nebyl.
Když jsem si ho v jeho 6 týdnech navázala na sebe, nastal božský klid. Dřív jsem nemohla, měl frejkovu peřinku, musela jsem vázat vertikálně a k tomu jsem potřebovala, aby už zvádal trochu držet hlavu. Příští miminko, pokud to půjde, šupnu do šátku snad už v porodnici ![]()
U nás to vypadalo tak, že se vzbudil, najedl. Pak byl třeba 30 min hodný. Jakmile se začal vztekat a tak, šel do šátku. Kde třeba do půl hodiny usnul. Na tuto dobu jsem měla naplánovanou nějakou činnost, jako třeba věšení prádla, vaření velmi jednoduchého oběda a tak. Prostě abych se s ním pohybovala. Jakmile usnul, usedala jsem s ním na břiše na gauč a četla si nebo pospávala. Pak se vzbudil a chtěl kojit. Na procházku jsem ho teda brala v kočárku.
Zdá se to jako otročina, ale já jsem si užívala, že byl klid a dítě nebrečelo.
V noci teda spával s nama v posteli. Ale i to jsme v 9m ostranili. Dneska má 21m, usíná a spí sám v postýlce, nikoho k tomu nepotřebuje, spí celou noc.
Takže si myslím, že tvé obavy nejsou úplně na místě. A dokud je takhle maličký, měla by jsi vyhovět jeho potřebám. V šátku se uklidní, ucítí tě, uslyší tep tvého srdce a bude spokojený. U nás se naučil vázat i manžel a když ho hlídal, tak si ho navázal a hrdě mi pak ukazoval spící dítě
Šátek jsem nosila i na návštevy, jakmile se malému přestalo na návštěvě líbit, šel do šátku a my mohli dál besedovat a ne jít po půl hodině domů.
Nic na prdíky jsme nedávali, jak vidíš nebyl kolikový, jenom mu chyběla děloha.
Pokud si netroufáš na šátek, kamarádka si moc pochvalije manducu. Malý je v ní taky pohodové dítko
Chodila s ním takhe i na procházky.
Edit: tvoje nošení v náruči je pro mimi něco jiného, než ovinutí šátkem a přitisknutí na tvou hruď. Malý mi v náručí taky řval, v šátku ani nepípl
Souhlasím s holkama miminko pláče protože potřebuje cítit matku - jsi jeho jistota za mě také nošení doporučuji (já teda nenosila v šátku to až když byl edě půl rok do té doby v manduce)
Léčitel na 4 týdenní miminko mi přijde jako holý nesmysl. To ho jako očaruje nebo co? Léčitelé dávají často čaje, bylinky apod. Takže to je hloupost.
Miminka prostě některá řvou, s věkem se to upraví, s tím asi nikdo nic nenadělá.
Pokud máš nějaké pochyby, zajdi radši k dr. než k léčiteli.
Nenosit v šátku, protože by si miminko zvyklo a nechtělo nic jiného? Tak to radši nekomentuju
.
A miminko vám normálně v noci spinká v postýlce? Bez řvaní, v klidu i přesto, že ho celý den nosíte? Obávám se, že ten náš vyčůránek by už do postýlky nechtěl ![]()
@Anonymní píše:
Léčitel na 4 týdenní miminko mi přijde jako holý nesmysl. To ho jako očaruje nebo co? Léčitelé dávají často čaje, bylinky apod. Takže to je hloupost.
Miminka prostě některá řvou, s věkem se to upraví, s tím asi nikdo nic nenadělá.
Pokud máš nějaké pochyby, zajdi radši k dr. než k léčiteli.Nenosit v šátku, protože by si miminko zvyklo a nechtělo nic jiného? Tak to radši nekomentuju.
No já věřím, že ti to může přijít jako holý nesmysl, ale ty asi nemáš nespavé uřvané dítě, že? A znám několi případů, kde si na sebe maminky ušily bič, když dítě celé dny tahaly! pak s nimi muselo spát i v posteli a do x let jeho věku ho to nemohli odnaučit. Takže to určitě také není nejlepší! A já neříkám, že miminko nenosím, že ho nechovám a nedávám mu lásku, tak to nechápej špatně a čti mezi řádky! ![]()
Já jí v noci měla v posteli, protože chtěla kojit co 2 hodiny, takže to bylo pohodlnější. Ve svém pokojíčku je od 7.m. a usíná sama od 11.m. Takhle malý dítě ještě není vychcaný. A většina miminek nespí celou noc ve své postýlce + ještě několik hodin denně, jestli si tohle čekala, tak realita je jiná.
A co hacka? hodně si to tady cválí taková oupačka zavěšená od stromu najdi si nějaký diskuze je jich tu plno. já prohopsala první 3 měsíce na balonu v noci páč malej nespal a řval ![]()
Ahoj maminky,
máme čtyřtýdenní miminko, jen řve a nespí. A horší se to a horší. Nemáte některá zkušenost s léčitelem, který vám s tímhle u miminka pomohl? Konkrétně nějaký léčitel v Plzni a okolí, který je opravdu dobrý? Už si nevím rady
Děkuju