Nechce spát po obědě - 2 roky

1769
5.10.12 13:18

nechce spat po obede (2roky

Ahoj, malymu bylo 23.9 dva roky, sebrala jsem mu hned druhe den dudlika a odty doby nechce spat po obede :pocitac: s dudlikem nebyl problem, proste jsem mu ho vzala a bylo, zadnej rev a ani si na nej nevzpomel, nejspois kdybych mu ho po obede na spani dala tak by spal ale nechce se mi ho mu vracet, pak by ho zas chtel porad. vecer chodi spat kolem 9 a vstává po 7hodine. ikdyz jsem treba cely dopol. veknu tak ho to stejne neunaví, ze by byl nak protivnej odpoledne se rict neda. ikdyz jsem zskousela bejt raznejsi a treba si snim lehnout, cist mu nebo koukat na pohadky tak stejne neusne a porad jen blbne. nevim jestli ho mam teda nechat a nedavat ho spat nebo mu mam dat zpet dudlika?? na to aby nespal po obede mi prijde jeste dost malej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
5.10.12 13:22

Malá mi taky bez dudlíků nespí(21.měsíců).Ale ona by teda byla šíleně protivná kdyby nešla. Pokud není protivnej, tak bych mu ho už nedávala. Některý děti přestanou kolem toho 2roku chodit spát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
5.10.12 13:24

Já si myslím, že s tím bohužel nic nenaděláš. A pokud není protivnej a spát se mu nechce, tak holt patří mezi ty děti, co spí méně. Kamarádka zase uspávala po obědě u prsa a když ve 2 letech a 2 měsících přestala kojit, tak holka přestala spát. Ale zase jí padne už v sedm večer a spí do sedmi. Tak ho zkus dávat večer dřív, když ve dne nespí tak v devět je docela pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
5.10.12 13:26

U nás to bylo podobně. Před 2. rokem prostě polední spánek začal bojkotovat, takže jsem ještě zkoušela, aby aspoň odpočíval v postýlce, aspoň hodinku, ale bez úspěchu :-( Takže od té doby nespí.

Teď začal chodit do školky, zatím jen dopoledne, ale před pár dny projevil přání, že by tam už chtěl spinkat. Tak jsem zvědavá. Doufám, že se to zase naučí a když bude doma mimino, budou spolu po O odpočívat… a já taky :lol:

Nejhorší šok to nespaní po obědě byl pro mě - byla jsem zvyklá si taky trochu dáchnout, takže mě přepadala únava a celkem trvalo, než jsem si na to zvykla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906

Moc tě nepotěším, ale mě starší nespal po obědě už od roka a půl. Mladšímu budou čtyři a po obědě pořád spí, a to dokonce i ve školce, kde jsem si myslela, že spát nebude, protože je nervák a nespolečenský. Dudlík bych už nevracela, je fajn, že to zvládl bez problémů. Třeba se v něm únava nashromáždí a bude spát alespoň některý den, u nás to bylo nejdřív tak, že třeba tři dny po obědě nespal a pak jednou jo, prostě to potřeboval. Ale pak postupně přestal úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429

@market.s.87 Jestli není unavenej, spát bych ho nedávala, asi to prostě nepotřebuje. Moje starší dcerka nespí odpoledne od roku a půl, mladší má dva a občas už taky neusne. Mají to po mně, prý jsem přestala spávat někdy kolem roku. Některé děti jsou prostě nespavci, věk v tomhle nehraje roli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
5.10.12 13:27

@Evikus no jako ze by mi usnul vecer driv to nehrozí, chodí se v 7 koupat a pak tak od pul 8 kouka na tv nebo blbne, je to strasnej zivel, nic ho neunaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
5.10.12 13:27

Dcera už mi taky nechce spát - dudlík tedy nikdy neměla, ale prostě sama přestala mít potřebu. A to jí 2 budou až za měsíc. Tak to nelámu přes koleno a večer prostě ukládám v 7, usne okamžitě a já mám alespoň klidný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
5.10.12 13:31

Sebrala jsem dudliky a spani se nezmenilo, jen usinani je u kluku delsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
5.10.12 13:35
@market.s.87 píše:
@Evikus no jako ze by mi usnul vecer driv to nehrozí, chodí se v 7 koupat a pak tak od pul 8 kouka na tv nebo blbne, je to strasnej zivel, nic ho neunaví

No tak to je prostě nespavec, bohužel pro tebe :( :mrgreen:
Já mám dceru 19měs. a ve dne usne pouze v kočárku, když jsem zkoušela v postýlce, tak vůbec neusnula a ani nebyla odpol unavená, ale usnula v sedm večer v jídelní židličce :mrgreen:
Proč to píšu - je možné, že když bys mu vrátila dudlík, tak spát bude. Hodně lidí se diví, že takhle velký dítě spí jenom v kočárku a že bych s tím měla něco dělat, ale když já vím, že jedině tam usne, tak je pro mě lepší jí uvozit a mít 2 hoďky klid. Takže pokud chceš mít taky klid, tak mu dudlíka vrať a nebo holt už spát nebude. Dudlíka mu třeba můžou vzít čerti, tak by spal ještě aspoň 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62

Ahoj, u nas to samy, 2 roky a jak jsme vzali dudlik, zacaly boje. Chce to cas, a se zmenou casu na konci rijna se to snad nejak vyvrbi. Pamatuju se, jak starsimu synovi bylo kolem tech 2 let, taky nechtel spavat po obede, no tak asi pul roku po obede nechodil (nemela jsem na to nervy) a zmenilo se to az jak jel na 14 dni k babicce na chalupu, tam najednou pohoda. Takze mozna zkusit prarodice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
@market.s.87 píše:

No tak to je prostě nespavec, bohužel pro tebe :( :mrgreen:
Já mám dceru 19měs. a ve dne usne pouze v kočárku, když jsem zkoušela v postýlce, tak vůbec neusnula a ani nebyla odpol unavená, ale usnula v sedm večer v jídelní židličce :mrgreen:
Proč to píšu - je možné, že když bys mu vrátila dudlík, tak spát bude. Hodně lidí se diví, že takhle velký dítě spí jenom v kočárku a že bych s tím měla něco dělat, ale když já vím, že jedině tam usne, tak je pro mě lepší jí uvozit a mít 2 hoďky klid. Takže pokud chceš mít taky klid, tak mu dudlíka vrať a nebo holt už spát nebude. Dudlíka mu třeba můžou vzít čerti, tak by spal ještě aspoň 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
5.10.12 13:39

Vím, že se na to neptáš, ale mně starší prcek přestal spát po obědě, hned jak jsem ho odstavila, takže v cca 18 měsících… Od té doby spal po obědě (pokud teda nepočítám cesty autem) tak 5 krát, když byl zdravej, tak asi dvakrát… Pokud není protivnej, neřešila bych to a nechala ho vzhůru… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
5.10.12 13:42

Nevím, mně ve dvou letech nějak extrémně malý na to, aby nespal po obědě, nepřijde… Kolem nás je takových děti spousta, syn přestal spát ve dvou a čtvrt, dceři je 15 měsíců a spí maximálně půl hodiny…
Oba chodí spát ve 20h a vstávají v 6. Prostě toho spánku tolik nepotřebují, bohužel pro mě :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
5.10.12 13:45

Jojo v aute mi taky usne :)) ale preci snim nebudu trajdat aby se milost pan vyspal :lol: benzin je drahej :pocitac: no dudlika se mi vracet nechce, tak asi ozelim to spaní po obede. malej je hrozny zvire, neunavný :zed: ikdyz chodime v zime na dve hodky do bazenu tak ho to neunavi a porad radi jak cerna ruka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí