Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, hledám radu, jak malého (6 týdnů) naučit spát v kočárku. Vždy, když ho tam položím, začne strašně vyvádět, musím ho do kočárku uspávat, ale pak stejně za chvíli začne znovu. Už nevím, jak na něj, dudel nechce. Jediné v čem spal bylo to nosítko, ale to zas nevím, zda je vhodné pro takové prtě (vyzkoušela jsem Manducu).
A co tak ho naucit spat v postylce? Ja myslim ze je to nejlepsi
. Moje dcerka taky nikdy nespala v kocarku ale umi nadherne spat v postylce a nemusela jsem ani uspavat.
Muj syn kocarek nesnasi, takze spi v postylce a je klid…neni problem
@luluza pokud máš rozeného nošence, tak nos
Kočárek je z evolučního hlediska horká novinka, v šátku a nosítkách byli děti nošené tisíce let ![]()
Já teda pro tak malé miminko volím raději šátek, přijde mi tam líp dotažené, v nosítkách se mi děti takhle maličké dost hroutili do stran.
První 3 měsíce jsme v kočárku nejezdily, řvala jak tur. Pak jsem jí tam nechávala uřvat (odmítala spát jinde než na mých rukou) a od 6m. tam spala vcelku obstojně.
Některé děti se bojí toho uzavřeného prostoru, když stáhneš boudičku? Nebo naopak zakrýt boudičku plínkou, zavinout nebo nechat spát na bříšku.
Moje dcerka spala 3 měsíce v zavinovačce. V postýlce i kočáru.
Moje holky od malinka spaly jen v kočárku venku a pak byl horor je naučit do postýlky, takže podle mě je lepší postýlka už od začátku než kočár. Mladší 18m. jsem naučila postýlku s brekem a od roka v kočárku už pak vůbec neusnula.
Tak u nás kočár taky nic moc, takže jsem nosila v šátku, nebo pak pevně zavinovala a spinkalo se v košíku nebo postýlce.
Ahojky, já nosila v Manduce už od malička, malá jí miluje do dnes a to je jí 18měsíců. Asi bych nenosila takhle malého prcka půl dne, ale pokud budeš používat manducu správně, tak se ti mimi hroutit do stran nemůže. Není nosítko jako nosítko a manduca je jedna z těch kvalitních a bezpečných ![]()
Jinak souhlasím s holkama, nejlepší je spaní v postýlce. Určitě výhodnější, než když vyžadují na spaní pouze kočár, to bys v největších mrazech musela jezdit s kočárem. To čeká mojí kamarádku
Co zkusit dát přes obličej plínku? můj malý taky v kočárku vyváděl, ale bylo to spíš tím, že měl bolavý břicho, dneska už vím, kdy ho do kočáru můžu dát, kdy je unavený. sice chvíli řve, že nemůže zabrat, poté usne s plínkou přes obličej..bez ní ani ránu. doma spí v hacce ![]()
Všem děkuji za příspěvky. Já ho tedy stále nosím, ale mám obavu o moje ruky, docela mě začínají bolet šlachy.
Malý už má 5,5 kg. Včera jsme se vážili u doktorky. Je to prostě malý cvalda.
On nechce ani v postýlce, taky ho musím uspat v rukách. Kočárek jsem spíše myslela přes den, když chodím s malým ven.
V manduce se mi nehroutí do stran, je docela dobře vymyšlená a náš prcek je už docela velký (na svůj věk). Už má 61 cm a jak už jsem psala, tak 5,5 kg (asi mám plnotučné mléko
).
@luluza píše:
Ahojte, hledám radu, jak malého (6 týdnů) naučit spát v kočárku. Vždy, když ho tam položím, začne strašně vyvádět, musím ho do kočárku uspávat, ale pak stejně za chvíli začne znovu. Už nevím, jak na něj, dudel nechce. Jediné v čem spal bylo to nosítko, ale to zas nevím, zda je vhodné pro takové prtě (vyzkoušela jsem Manducu).
Manduca se má začít používat až od 3.měsíce nejdřív…
@Zuzine82 píše:
Manduca se má začít používat až od 3.měsíce nejdřív…
dovolím si tento názor komentovat
v Manduce je novorozenecká vložka aby se tam mohlo dát i pártýdenní miminko. já takhle nosila od 6ti týdnů
ostatně i na stránkách Manducy je to psáno že je vhodná od narození až do x měsíců:-)