Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
poraďte,,,synˇovi teď končí 6.nemoc.Je ještě trochu opupínkovaný, ale dnes je to 3 den, co se osypal. Poslední 2 noce špatně spí, pobrekává. Přičítala jsem to nemoci, i ve dne je hodně mrzutý
.Jediné, co ho v noci uklidní je mléko, které ale už přes půl rok v noci nepije..Chci se zeptat, myslíte, že je to k té nemoci a nebo má najednou v noci hlad. Přes den jí stejně jako předtím, tzv. hodně..
.Myslela, že bych zkusila kaši. Po sedmé večer dostává 240 ml mléka na spaní. Poraďte, jak tam zakombinovat tu kaši. Četla jsem, že dát kaši třeba před šestou a kolem půl osmé ještě to mléko, si ale nejsem jistá, že mi to mlíko vypije, takhle po té kaši.. ![]()
Zbytecne resis
kdyz nevypije tak nevypije..a jidlo jeste nedavas? jako treba veceri normalni a pak zapit troskou mlika? treba je mu jen mliko na vecer malo v tomto veku…v noci bych mu dala max caj..zvykne si ze ho krmis a budes mu spatne vysvetlovat ze se v noci neji nasledne. me pila mala v omtot veku vecer 90 ml vlasnte nikdy nevypila vic…takze pro me je 240 zavratna davka…to asi pila za den
kdyz sem davala kasi..tak dostala kasi…mliko uz ne. ale to si udelej jak chces..na to zadny pravidla nejsou ![]()
To je mi jasný, že si v noci na mlíko rychle zvykne..Nevím, jako večeři máš na mysli. Kolem půl čtvrté dostává jogurt (200 ml) a pak nějaké křupky a kousek pečiva. A pak po sedmé to mlíko. Mě syn pije ráno tak 210 ml mléka a večer tak těch 240 ml, takže mě se zdá ta dávka na jeho věk v pohodě. Jen jsem se chtěla poradit, jak na tu kaši…
Pokud ho vypije a chce ho tak mu ho dej, nabídni ho a uvidíš vypije, nevypije… já se v jídle a pití řídím zásadně podle syna jak on chce a potřebuje.. taky jeden čas už v noci nejedl, teď má k ránu kolem 5 hlad, tak dám mléko čistou plenu a spinká mi pak aspoň ještě do 6.. jinak bysme musely vstávat.. řiď se dítětem ne tím jak to dělají ostatní ![]()
Já třeba dávám kolem 5-6 večer kaši nebo polévku, a pak dostane mlíko tak kolem 7 a jde do pelechu..tak zkus dát tak hodinku před spaním kaši a pak nabídni mléko a uvidíš.. ![]()
Ahoj, v tomto věku měli kluci kaši na večeři v době kdy jsme večeřeli my, takže kolem šesté večer. A těsně před spaním tak kolem 3/4 na osm mléko. Ani jeden nikdy nevypili víc jak 180 ml a to už v tomto věku měli jenom večer, ráno normální snídani. Mléko v noci bych už nedala, když ho nepil doteď. Maximálně bych zkusila nabídnout vodu pokud by třeba při teplotě měl žízeň.
@Hamalka82 no nase mala uz v roce vecerela s nama jen nekoreneny…takze mela k veceri polivkum rizoto spagety salat..proste to co jsme jedli my…a spokojene chrupcila celou noc…ale jak pise @Gabrielaaa rid se ditetem..kdyz mu das v sest kasi a pak bude chtit pred spanim mliko tak mu dej..kdyz chtit nebude tak jen caj na piti..teda tak bych to resila ja a v noci bych dala jen napit caje ci stavy..jidlo az rano snidani.