Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojda všem zde. Dneska jsem v akci koupila v Lidlu toto svítidlo http://www.akcniceny.cz/…dlo-2314885/. Jenže jsem jaksi neměla moc času si to podrobně prostudovat. Když jsem to teď otevřela, vůbec tomu nerozumím, domnívala jsem se, že se to normálně dá přes adaptér do zásuvky, jenže oni tam na mě vykoukly nějaký dráty, který končí takovou jakoby „čokoládou“ a z toho trčí taková gumová trupička a to se má jako připojit kam??? Jako do živých drátů ze zdi? Nejsem elektrikář a vůbec se mi ten systém nelíbí. Má to být dárek pro manžela, tak se ho nemůžu zeptat a jsem bezradná. Svítidlo jako takové se mi moc líbí, ale nechci, aby na mě pak muž koukal jak na blázna, co jsem to koupila
Není tu prosím někdo, kdo si to tak koupil a ví, co s tím? jak je to myšleno?
Koukám na to v letáku a řekla bych, že to je jako když si koupíš lustr - budete to prostě muset zapojit přímo do sítě…
Ano je to klasický lustr a napojuje se přímo na dráty. Pokud to chcete dávat do zásuvky tak k tomu přikupte šňůru s vidlicí která se napojí na tu svorkovnici.
Tyto světla máme a jsou kvalitně vyrobená a příjemně svítí.
Ano, v popisu chybí, na jaké napětí to je. Takže pravděpodobně na 230V střídavých, tedy jako normální „žárovkové“ světlo. Na tom výrobku musí být napětí uvedeno.
@Lucinka84 do 30 dnů můžeš vrátit s paragonem…kdyby se to manovi nelíbilo
Díky moc všem za reakce. Tak to jsem se vyznamenala teda
To mi teda vůbec nedošlo, že to vlastně je jako že normoš lustr. Já na tom, blbka, ještě hledala vypínač
Já si to právě představovala někde na zdi v obýváku na večer jako taková světelná kulisa dle nálady zvolit světlo
Ale to teda teď nevím, jak bychom to vyřešili, ale asi teda napojit to normálně na vidlici a tu vrazit do zásuvky, myslím, že na tom bylo někde psaný 230V… takže žádný adaptér ![]()
@redbulka Ono už je to pod stromeček
Tak to bych 30 dnů nestihla… ráda nakupuju průběžně a bez spěchu ![]()
@jakanas Takže jste s nima spokojení? Já právě z elektronikou z Lidlu mám i špatné zkušenosti, ale tomuhle jsem prostě neodolala, vypadá to suprově a ještě bez vstávání ze židle si to měnit…no prostě luxus ![]()
Vidlice-kabel s vypínačem- jako třeba u stojací lampy- je to ke koupení v každém elektru. Zvolit vhodnou barvu kabelu, jsou i průhledné. Pokud na strop, tak leda, že je tam vývod a na stěně vypínač.
@Lucinka84 píše:
@jakanas Takže jste s nima spokojení? Já právě z elektronikou z Lidlu mám i špatné zkušenosti, ale tomuhle jsem prostě neodolala, vypadá to suprově a ještě bez vstávání ze židle si to měnit…no prostě luxus
jojo jsou OK, máme ho v koupelně v patře, Po roce používání je naprosto OK, já teda máme to bílé a s každám zhasnutím a vypnutím za sebou svítí o 25% méně. Sice to nevyužíváme, ale světlo je šetřivé a svítí perfektně, neloupe se ve vlhku… prostě pohoda. A s tou vidlicí je to jednoduché řešení.