Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12419
10.11.09 12:51

To si pak na to nespaní jaksi zvykneš. Ale je pravda že když měl Hnozík asi 3 týdny-byla jsem hotová a pak jsem si říkala jak dloho se to dá vydržet.Ted se toho neděsím, zvládlo to tolik lidí tak to zvládnem taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
10.11.09 16:10

Kubi hihi.. režim 3 hodiny :-) mno… teorie je hezká, ale jsem zvědavá, co budeš dělat, až Ti mimi bude řvát hlady :-) u nás bylo vše ideální do tří týdnů.. malá se krmila cca po těch třech hodinách.. pak ale přišel první spurtík a kojila jsem co hodinu a půl, max dvě.. a opravdu si neumím představit, jak bych to měla řešit jináč než jí dát.. jako dudlík mě neměla.. na to měla dudlík. zase to samozřejmě přešlo, ale až když jsme přešli na UM (ve třech měsícíh z mých zdravotních důvodů).. asi moje mlíčko nebylo z těch nejsytějších? nevím.. ale každopádně já budu kojit když si mimčo řekne, páč jinak je to peklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
10.11.09 16:11

ale znám spoustu (většinu) miminek, které si samy říkají až po 2,5 - 3 hodinách.. tak doufám, že třeba u druhého prcka to tak bude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
10.11.09 16:26

MY dudlík právě naštěstí neměli vůbec ale fakt to docela šlo, samo že když honzík vyváděl tak jsem mu radši dala ale hlady to nebylo-ikdyž mám prsa nulky přibíral krásně 8-) uvidíme ja kt obude ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
10.11.09 22:17

No Sylvi, tak to máš také pravdu, že když to s režimem tří hodin nejde, tak to prostě nejde. Moc dobře vím, že ta teorie se hezky poslouchá a když je pak miminko na světě, může být úplně všechno jinak. To víš, jsem prvorodička a čím víc se toho dozvím od vás zkušených maminek, tím líp :-D :-D .
Hezký večer, pá K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
10.11.09 22:50

Ahoj maminy,

Kubi, koukám, že chápeš, že je pěkná pracně načerpaná teorie v těhotenství a pak přijde šupa po narození mimča ve formě tvrdé reality :wink:
Jinak o kojení - kojit, kdykoli je třeba, když si mimčo řekne, teda, aspoň ze začátku určitě. On je člověk fakt ochoten udělat cokoli, aby prcek na chvíli přestal řvát :-( Neboj, s miminkem se zajedeš a za chvíli budeš vědět, co prcek potřebuje :-)
A jinak nespací miminko nepřeju nikomu, bo Věrka byla malý terorista do půl roku, pak se to zlepšilo, ale ještě do roka měla děsné spaní a už jsme byli s manželem malinko na nervy 8-o

Mějte se pěkně, přeju dobrou noc, jsem dneska uchozená jak pošťák :wink: M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
11.11.09 10:58

Ahojda briska,
tak ja jsem dneska udelala pres net posledni vetsi nakup (perinky, povleceni, kolotoc, věci na koupani) a melo by to dorazit do 14 dni. Tak mam vybavicku skoro hotovou, jen jeste zajet do drogerie, tam toho bude taky hromada. Manzel mi prave rikal, ze uz bych za par tydnu mohla pripravit tasku, nebo aspon seznam, ale ja jeste vetsinu veci do porodnice nekoupila :oops:
No zacinam byt spravne tehulkovsky nervozni a uz na me pomalinku pada to, jak se mi za par tydnu zmeni zivot naruby :lol: :lol: Asi zacnu o vikendu prat vecicky na prcka, at mam pripraveno :wink:
Mejte se krasne, pa Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.11.09 13:39

Ahoj holky,
u nás leje, mám spací náladu a pořád se mi tady handrkují děti, kdo co komu udělal :roll:
Asi budu muset vymyslet nějakou organizovanou zábavu :wink:

Jinak jsem zjistila, že do porodnice mám skoro všechno doma, mám ještě pozůstatky od Ondry 8-) Pak už jen dokoupím líh na pupík a Sab na prdíky a bude to asi všechno…

Mějte se pěkně, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
11.11.09 16:56

Aliiiku, to jsme na tom stejně, já už taky o asi začnu brzo prát a po oblečení už nakupuju drogerii, plínky atd… A s tou nervozitou mně mluvíš z duše! Navéc tlaky okolí se zvyšují, dotazy na to jak mi je, apodobně - navíc mi nic nedovolí dělat, nejradši by, abych seděla na zadku :roll:
Jo a taky mě pěkně štvou historkama o předčasných porodech :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
11.11.09 17:08

To já s itašku taky pomalu nabalím, vyprané a vyžehlené věcičky na mimi už mám dávno-co kdyby…
Jo a je vidět ja k se všude doporučuje něco jiného-nám říkali že na pupík ani náhodou líh-v porodce i dětský dr.
Koupila jsem si poporodní vložky a jednorázové kalhotky no a zbytek už mám. Minule jsem si myslela že nesmím mít své vlastní věci na mimi a nakonec to šlo tak si tentokrát něco pěkného vemu at nemáme fotky jen v těch jejich modelech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.11.09 17:30

Lucilko, a co se u vás doporučuje na ošetření pupíčku? Ptám se čistě ze zvědavosti, vždy byl doporučen jen líh, tak se aspoń poučím :wink:
Jinak souhlas, do porodnice jsem brala oblečení pro sebe i miminko, nějak mě tam iritovaly ty noční košile bez knoflíků pro maminy a košilky na miminka, ze kterých se mi byl Davča schopný vyšněrovat, když se zlobil :roll:

Knizsko, vuyžij toho, že kolem tebe ještě někdo skáče (i když to pozorování je někdy fakt opruz :lol: ). Za dva měsíce se budou všichni motat okolo miminka :wink: A historky o přečasných porodech pouštěj jedním uchem tam a druhým ven, to nestojí za to, aby ses kvůli tomu stresovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
11.11.09 18:08

Fragi já to o tom lihu taky četla v různých knížkách a koupila ho ale v porodnici říkali že ho ošetří a já ho mám jen kontrolovat a nic s tím nedělat a udržovat v suchu.Pak to ošetřili u dr na první prohlídce a bylo to ok.
JJ knizsko Fragi má pravdu, užívej si to-pak už si tě nikdo moc všímat nebude :-)
Můj chlap ještě není doma, já jsem zvědavá jak to s těma dvěma dětma bud u celý den zvládat, on jede do práce ráno v 5.30 a ted pořád není doma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
11.11.09 18:14

Ahoj těhulinky,
koukám, že řešíte nervozitu. Já začínám být tak pozvolna nervózní. Spíš z toho, že mi připadá, že co se péče o miminko týká, moc toho nevím. Tak se snad uklidím na předporodním kurzu, v listopadu nás čeká v porodnici, kde budu rodit. Oblečky už mám, nějaké plínky také, ale musím dokoupit vše z drogerie a lékárny.
Lucilko, jaké jsi koupila ty poporodní vložky? Na jednorázové kalhotky jsem koukala dneska v DM a zrovna přemýšlela, zda je koupit a zda je užiju.
pá K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
11.11.09 18:27

Kubi-Poporodní vložky mají ve zdr. potřebách a je jich víc druhů-jen řekneš poporodní a oni vědí. jsou to takové klasické silné. Ty jednorázové kalhotky užiješ určitě, já teda po porodu krvácela dost a to jsem byla na císaři a ty kalhoty ani enstahují a pak je jen vyhodíš a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.11.09 18:33

Lucilko, ještě mě napadlo, u vás v pordonic řežou miminkám pupík nebo ne? U nás právě doporučují čistit lihem při každém přebalení, když je v pupíčku zaschlá krev a tak. Koukám, že to máš doma s chlapem podobný :wink: Ale už jseš ostřílená mamina, tak tě jen tak něco nezaskočí, ne? :-)

Kubi, ptala jsi se Lucilky, ale dovolím si vložit odkaz - super jsou tyhle porodnické vložky http://www.lekarna.cz/…e-samu-20ks/ nebo takové ty co mají v porodnici s tou síťkou, ale na ty jsem v lékárně nenatrefila… Jednorázové kalhotky mít můžeš a nemusíš, je fakt, že třeba šití moc větrat nebude ani v těch síťovaných, pokud si ze začátku lupneš dvě vložky :roll: Klidně stačí obyč. bavlněné 8-) Ale ty jednorázové jsou taky fajn, líbilo se mi použít - vyhodit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí