Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, neplašte s předčasnýma porodama, toho se bojím jak čert kříže
Sama jsem nedonošená, teď jsem se dívala do zápisků, co psala mamina, tak jsem měla 2,15 kg a 41 cm, no, mamina o mě říkala, že jsem byla jak stažený králík
a odnesla jsem to nemocnýma močovýma cestama, ale při štěstí v neštěstí byl trápení v 6.letech konec, protože jsem byla na operaci a pak už byl jakž takž klídek
Ale do té operace žádný med. Takže tenhke adrenalin bych si ráda nechala ujít ![]()
Ahoj holky,
vy jste se tedy opravdu rozepsaly, to je fajn
.
Já také děkuji za dobré rady ohledně kalhotek a vložek. Podívám se u nás v lékárně a také si něco už pořídím.
S plínkama neporadím, ale od kamarádek mám samá doporučení na Pampersky, tak jsem také už pár balíků pořídila.
Chci se zeptat, na otírání zadečku při přebalování budete používat ty vlhčené ubrousky nebo žínku namočenou v teplé vodě??
Ty jo, tak v prosinci už mají miminko
, to jsem zvědavá na nás.
Přeji hezký večer
K.
No taky doufam, ze jeste nejakej ten tyden vydrzim, prece jen nase beruska muze mit ted tak 1500g, i kdyz jsem 32+4. Pekne az nejdriv v prosinci, driv neee ![]()
Mejte se a dobrou noc, ja jdu odpadat, Alik
Kubi používala jsem vždycky lavorek s teplou vodou a mýdlem a žíňku.Pořídila jsme si takový pidi lavorek a místo žíňky ze začátku Perlan-to koupíšš v lékárně a nastříháš-po použití se to vyhodí.To je prý nejlepší. říkali nám v kursu že ubrousky jen v nejzažším případě-když jsi mimo domov a tak. Vždy jsem se toho držela a bylo vše ok.
No my máme 2300 g (odhadem,moc těm ultrazvukum v tomhle nevěřim), ale rodit bych teda nemusela.Maminka tama psala že jí začla odtékat plodová voda.
Jinak my používali vlhčené ubrousky odmala, měla jsem štěstí že ať jsem Filípkovi dala jakékoliv plenky nebo utírala ubrouskama, nikdy se mi nestalo že by měl vyrážku nebo něco.takže záleží jak co které mimčo snese.
Jdu chrnět, dobrou noc
Lucilko, děkuji za typ
, tak já si koupím pár žinek a zkusím perlan, když budu doma, tak to budu zřejmě střídat. Je fakt, že na co plýtvat ubrousky, když to půjde s vodou.
Jdu také chrnět, dobrou noc K.
Ahojda
jojo, nestrašte s předčasnýma porodama. My dnes byli v ikei a jak jsem běhala 5 hodin v kuse, mně dost pobolíva bříško. Jinak matraci už neseženeme do té staré postýlky…takže musíme nechat udělat na zakázku.
Zítra se u nás ve školce fotí…takže malá má o program postaráno. Já budu uklízet.
Jo a ještě jsem chtěla… našla jsem na MMB paní co prodává weledu… http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
fragy ty se vyznáš v cenách weledy… ujdou?
Brou noc holky
Ahojte,
tusim, ze Kubi se ptala na otirani zadecku prcka, tady se dost doporucuje kousek vaty namoceny do vlazne vody, v porodnici tusim ani nic jinyho nepouzivaj.
Jinak s predcasnyma porodama tu prestante strasit, jsme lednovy a tak se bude rodit az v lednu, jo? Protoze nevim jak vy, ale ja si fakt nemuzu dovolit zmenu v planech
I kdyz ja vim, ze clovek mini, zivot meni nebo jak se to rika..
My se zitra zaciname stehovat, takze bude veselo
Ale az to bude za nama, tak zacnu konecne nakupovat, protoze me fakt desite, vlozky, jednorazovy spodary, plenky, huuu, jeste toho budu muset hodne pokoupit ![]()
nám tenrát sestřička říkala na přípravě v kursu že si máme předtsvit že máme hodně silnou MS a místo toho že si ji opláchnem vodou a usušíme tak ji budem dřít těmi ubrousky. mě to pobavilo a od té doby si na to vždycky vzpomenu.Ten perlan je super jemný.
Já se valím vypravit, máme dnes velkou proadnu s odběry, vypsáním papírů na MD apod a pak hudebku s Honzíkem.
Ahojek maminy,
tak jsem dneska nějak dočetla co jsem zameškala, ale z těch posledních dvou stránek jsem fakt teda na prášky:( Zrovna včera se mi zdálo, že jsem porodila a hrozně jsem brečela, že nemám nic nachystané, pak kouknu sem a zrovna se to tady rozebírá..fujky…
V pondělí se chystám doobjednat ty vložky do podprdy a a porodnické vložky, jen u těch kalhotek jednorázových si nevím rady s velikostí:(
Ad: jednorázové plínky se chystáme koupit SleepandPlay pro novorozence, teď budou v Kauflandu v akci:)
Jinak co se týče váhy miminka tak jsme měli při poslední kontrole ve 29.týdnu 1700g! Kamarádka je ve 31. týdnu, čeká chlapečka a ten váží 1500! A to prý holčičky bývají menší! Tak doufám, že budeme mít nějakou normální váhu…
Ahoj holky,
Bel mi prijde, ze ty vahy ma kazdy doktor jinak. Mi MUDr. rikal, ze vse ok a vazime 1420g (ve 32+1). Ale taky rikal, ze ten den jsem na utz asi ctvrta a vsem vyslo miminko mensi…
Tak jsem se smirila s tim, ze jsme prcek, ale uz to beru trosku s rezervou. Kdyz mas mimco vetsi, tak aspon kdyby se nahodou narodilo o par dni driv, bude OK
To ja abych donosila nejlip do 40tt ![]()
Jinak jednorazovky jsem si koupila radeji L (jinak jsem mela konfekcni S-M), a po vybaleni mi prisly akorat, ze by mi mohly byt ![]()
Alik
Ahoj maminy,
Iviqv, ty ceny Weledy jsou dobrý
Myslím, že se na některé ceny člověk nedostane ani po slevách v DM
Jen jsem tuhle valila oči, že ten Měsíčkový dětský šampon / NA TĚLO I VLÁSKY je až od půl roku, jsem ho chtěla koupit v DM ![]()
Mausko, jasně, žádný změny, když leden, tak leden
Vybraní jedinci můžou rodit koncem prosince ![]()
Přeju pevné nervy se stěhováním
U nás se bude příští týden dělat topení a pak už „jen“ vymalovat a položit podlahy
, takže mi manžel předčasný porod zatrhl taky… Jen chci vidět, kdy to budu všechno uklízet ![]()
Bel, neděs se
Hlavně všechno v klidu ![]()
Ještě k těm kalhotkám, ty síťované se natáhnou hodně, tak nekupujte zbytečně větší
Jednorázovky nevím, záleží na výrobci, do toho kecat nemůžu ![]()
Mějte se pěkně, M.
Holky mě dnes dr říkal že ty váhy jsou tak orientační + - 400g že se tím nedá řídit. Proto on to ani neříká protože je to značně nepřesné a počítá se to z velikosti různých orgánů a kostí.
Mně dnes brali krev, Honzík na to čučel, pak UTZ a to tvrdnutí břihcha není dobré tak mám prý ležet a pokud neposlechnu a nebudu ležet doma pošle mě do nemocncie. lehc se t oradí ale hůř se to plní. Ležím tak v noci, můj chlap je celý den v práci…
Ahoj těhulky,
to přihlašování pořád dokola mě pěkně štve
.
Lucilko, tak to nemáš opravdu lehké, určitě bys ležela, ale co s Honzíkem viď. No ale nějak víc odpočívat budeš muset, vše lepší než nemocnice
.
Já se už druhý den flákám jen doma, vykastrovali nám fenku, tak jí chudinku hlídám.
pá K.
No uvidíme co na to ten můj.Ale naštěstí odpovídáme týdnu ve kterém jsem tak sjem ráda. Jo a jsme KP-to by byl pech, Honzík byl otočený brzo a nemohla jsem rodit normálně kvůli jinému problému a ted jako na potvoru ten problém nemám a mimčo je pro změnu KP.Takže as itayk císař.