Poradna duly
Jana Čurdová
juj nevím proč ten svůj příspěvek mám zase tak blbě napsaný! chjo…
ahoj, Filípek přes den celkem dobrý, teď má zas horečku.Manžel si s ním šel lehnout.Taky se mu na pusince udělaly 3 opary
![]()
No snáší to naštěstí dobře.Tak uvidim co se z toho vyklube.
Jinak já přibrala přes břicho 20 cm, ale já začínala s břichem jak ve 4 měsíci a nedoufám že to někdy bude lepší.vždycky jsem měla břicho velké,tohle bohužel nemůžu svádět na děti ![]()
Bel já sice kočárek i postýlku mám po Honzíkovi. Ale vše je ještě zabordelařené ve sklepě.
Kosatko Ať je Filípek brzo fit! A přeju hezkou noc bez komplikací.
Já byla dnes u manželový ségry na návštěvě. Docela jsme pokecali, takže jsem se roptýlila. A vždy když jsem tam, tak se nechávám i ostříhat. To se tak někdo má, když má za sousedku kadeřnici a ještě je to i kámoška ![]()
Ahoj holky,
děkuji za podporu
. Lucilko to mám právě kámošku, má 16ti měsíčního chlapečka ke kterému vstává min. 5× za noc (do roka vstávala tak 8×) a přes den nemá čas na nic, jen na něj. Je celá vyčerpaná, na jídlo čas nemá a říkala mi, že si po porodu nebudu stíhat ani nalakovat nehty
.
Ještě k tomu vyváření, asi blbá otázka, ale dudlíky vyvařit musím že?
Monano, to se máš, že máš kámošku kadeřnici, to bych brala taky. Já jdu ke kadeřnici v pátek. Jsem zvědavá, co vymyslíme. Posledně jsem si já pitomá nechala udělat trvalou (prahla jsem po změně) a vypadám příšerně
, jako kdybych přišla z diskopříběhu. A vlasy mám šílené zničené
.
K.
ahoj kocky, tak se hlasim z noveho domecku, zatim tu zijem vicemene v krabicich, pytlich a hlavne desnym bordelu, ale snad to casem vsechno nejak uklidime
Ja z toho stehovani dostala nejakej zanet prudusek, takze tak na pul pracuju z domova a snazim se to vylecit. Jinak terminy jako rychlobezka apod slysim poprvy, nekdo se tu ptal na postylku, tu jsme dostali, ale je slozena v my kancelari a jeste asi chvili bude, nez trochu vyklidime pokoj, co bude pro prcka. Jediny, co snad fakt mame je ten kocarek. Fusak vlastne nevim, jestli budem potrebovat
Kdyz bude v kominezce, plus bude v tzv. cocoonu, je to takova „taska“ na dite ktera se vlozi do kocarku: http://www.babydracek.com/…jence-cocoon, tak nevim, jestli nestaci ho jen jeste zabalit do nejaky deky? Nemate s tim nekdo zkusenost? Jen aby bylo jasno, tady nehrozi, ze by mrzlo, kdyz je jooo zima, tak je na nule, v noci obcas malinko mrzne, ale to s malym asi nikde courat nebudem..
Kosatko, chudak Filipek, at se z toho brzy dostane, drobek jeden ![]()
Calamaiko , to cestovani Ti nezavidim, me teda delsi cesty za volantem nedelaj dobre, malej je smacknutej a kope jak blazen..
Kosatko, tak ať je Filípkovi brzo dobře ![]()
Bel, klídek, před porodem Věrky jsme šli dávat zálohu na kočárek po Vánocích a stejně jsme ho nechávali do porodu v obchodě a manžel ho vyzvdával, až se Věrka narodila ![]()
Jinak fusak máme jeden obyč. fleecový s výplní (prcek se tam vydá cca do roka) a pak Emitex 3v1. V ceně až tak velký rozdíl není, ale ten emitexový využiješ určitě v prckových dvou letech (uvádí se až do 3.let, ale většinou už stejně není potřeba, když dítko chodí
) dá se použít s odepnutým spodní dílem do hlubokého kočárku a autosedačky a pak se spodním dílem do sporťáku. Jelikož mimčo bude lednové, asi moc nehrozí, že by se další zimu prohánělo pěšky a v kočárku je pak pěkně zabubaný, šla bych do toho od Emitexu
Jinak budeš kupovat dva ![]()
Kubi, ju, ju, dudlíky se vyváří ![]()
Mausko, tak ať se vám dobře a spokojeně bydlí
a ty se brzo uzdrav
Teď jsem přehlídla, že popisuješ, jaké jsou v Irsku zimy a chtěla jsem to hledat na netu
Jak to tak vidím, měli byste s taškou do kočárku, teplejším oblečení a popř. dekou vystačit
Takže jdete do Phil&Teds?
Mějte se krásně, jdu do hajan. Dobrou, M.
Ahoj holky,
omlouvám se, že vám sem lezu, ale chci vám jako budoucím maminkám nabídnout možnost zakoupit si oblečky na miminka levně a rovnou v balíkách. Právě rozprodávám věci po svých dětech a také potřeby pro děti. Od nejmenších velikostí až po velikost 92. Vše pouze čisté a pěkné. Velmi levně: kalhoty, čepičky, body s dlouhým, overaly, fleecové overaly = 50Kč/kus, ponožky = 10Kč/kus, punčochy = 10-15Kč/kus, zimní kombinéza = 100Kč/kus. Dále zavinovačky, spacáky, šátek, hračky, atd. Vše ale pouze v předem připravených balíkách po 2-10kusech. Při odběru 5 balíků 5% sleva, při odběru 10 balíků 15% sleva! Vše přehledně v naší fotogalerii: Stačí napsat na mail marina.dvorakova@centrum.cz číslo balíku, o který máte zájem, a dále se domluvíme. Nakoukněte a určitě si vyberete!
Přeji vám pohodové finále těhotenství a zdravá a krásná miminka!
Ahoj holky,
tak se hlasim po svatku, byli jsme u kamaradky na oslave narozenin a okouknout jejich 2mesicniho prcka a super, uz se tesim ![]()
Jinak pres brisko jsem pribrala cca 40cm a to ho nemam nijak obrovske, ale ja predtim byla zizala s pasem neco malinko pres 60. Zato ted mam cca 102 a nahore 12 kilo ![]()
K fusaku - my mame berankovy jeste po manzelovi (na zimu) a pak jeden krasny medvidkovy s nejakou umelou vyplni (ten jsem koupila za stovku a je novy, jedne mamince prebyl
). Teda nemam nic s dirkama pro pasy do autosedajdy, ale snad si v ni v kombineze a s dekou pres vystacime - co myslite?
Jo a na jare nebo v lete budeme kupovat sportak a k nemu i origo fusak s dirkama (asi nakonec opravdu pujdeme do Quinny Speedy), takze pak vlastne fusak do auta mit budu ![]()
Mejte se a peknej den, Alik
My fusak do auta nikdy neměli a vystačili jsme si. Máme taky jeden beránkový po neteři a po synovci super teploučký nevím z čeho je. Ale stačilo do něj oblíkat Honzíka jen trošku, taky jsme mu tenkrát koupili tu španělskou deku a ani jednou ji nevyužili, nebylo to potřeba.
Byli jsme venku, je krásně a odpoledne budem spíš odpočívat-když mám jakože ležet ![]()
Ahoj holky,
tak venku je fakt nádherně, to je počasíčko na procházky ![]()
Aliiku, my jsme fusak do autosedačky nepoužívali, nějak jsem byla líná ho pořád přendávat z kočárku do sedačky a naopak, takže jsme měli ještě zavinovčku do autosedačky od Emitexu ![]()
Mějte se krásně, užívejte sluníčka a já jdu pracovat ![]()
Ahoj holky,
počasíčko je fakt super. Včera jsem se pustila do praní a žehlení věcí na malou. Zatím plínky, věci do postýlky a kočárku, zavinovačky, fusak, ale jsem ráda, že aspoň něco
Teď jsem si hrála s oblečky a vymýšlela v čem pojedeme z porodnice ![]()
Fusak máme Aesthetic 3v1, je to hodně podobný tomu Emitexu. Jinak do autosedačky jsem koupila zimní zavinovačku od Emitexu, abych nemusela „přehazovat“ ![]()
Kosatko, doufám, že Filípek bude brzy v pořádku.
Mausko, velká gratulace k domečku a hlavně, že už máte to stěhování za sebou. Mám pocit, že to je vždycky nejhorší. Brzy se zbav nachlazení, ať můžeš začít „hnízdit“ ![]()
Calamaiko šťastnou cestu tam i zpět ![]()
Holky, opatrujte se a ať se vám i vašim dětičkám vyhýbá nachlazení.
Pa P.
Ahoj holky,
jste mi nasadily brouka do hlavy, ja prave zadnou zimni zavinovacku nemam, jen teplou kombinezu a pak samo deky - jednu vlnenou, tak jsem doufala, ze vystacim
No pripadne se zeptam kamaradky, jestli by mi tu zavinku do autosedajdy nepujcila, nejak se mi nechce kvuli par mesicum kupovat, kdyz mam obleceni dost a dva fusaky do kocarku…
Jinak vsem hlavne hodne zdravicka a Paje zitra uspesnou kontrolu - jestli tedy koukam dobre ![]()
Alik
Díky Ali, koukáš dobře
, zítra jdeme na kontrolu. Doufám, že si to malá rozmyslela a pomalu se otočila, ale podle kopání to vidím bledě.
K té zimní zavinovačce - pokud máš deky a fusaky, tak bych se na ni možná vykašlala. Já mám fusak po neteři, tak jsem si chtěla udělat radost a hlavně jsem se do ní úplně zamilovala
Už jsem ji i zkoušela v autosedačce (zatím jen s medvědem), ale super ![]()
Zatím pa, jdu žehlit ![]()
Pajo, taky drzim palce, at zitra KO dopadne dobre. Ja dneska byla u doktorky, a me se prcek bohuzel otocil, ale hlavou nahoru
Minule uz byl nasmerovanej dobre, jenze si to rozmyslel, no.. Za 14 dni na kontrolu k porodni asistentce, prej kdyz se mezitim neotoci, tak se ho nejspis pokusi rucne otocit
Teda nevim, jestli to zas neni nejaka irska specialita, mate s tim nekdo zkusenost?? Ja si rikam, ze kdyz bude malej chtit, tak casu ma jeste dost, kdyz ne, tak s nim nic nehne a nejak to proste dopadne, ale tohle manualni pretaceni se mi proste nejak nezda..
Mausko to je malý teda vtipálek. Mně před třemi týdny na ultrazvuku doktorka říkala, že mám zkusit kočičí hřbety a když ležím, tak si podložit pánev. Na cvičení nám ukazovali asi tři cviky, ale doktorka to uzavřela s tím, že pokud se malé nebude chtít, tak se prostě neotočí
hlavně se tím prý nemám stresovat. O tom, že by mi nějak malou otáčela ona, nic neříkala. Docela mě ta představa polekala, ale třeba to nějak umí ![]()
Holky, mám dotaz. Budete žehlit fleecové rychlozavinovačky a deky??? Mám jednu rychlozavinovačku, která je z jedné strany bavlněná a z druhé fleece, tak jsem to vzala z té bavlněné strany, ale něco je celé fleecové a to snad ani žehlit nejde, ne? No já jsem to uzavřela, že to žehlit nebudu, ale vrtá mi to hlavou ![]()
Díky za rady a pěkný večer P.