Poradna duly
Jana Čurdová
Ty jo holky - fakt se ta klasická rychloběžka už sehnat nedá.
To jsem zvědavá co pořídím. Koukala jsem po netu a možná zkusím tento http://www.lekarna.cz/…id-flex-1ks/ Doufám, že nebude měřit podle plotu. Jako ten starej digi co máme doma.
Vánoční úklid mě zatím nechává chladnou. Mám v plánu pár druhů cukroví a o trochu více poklidit než je normál. Přehánět to nebudu
. Na vánoce budu stejně asi u mamči.
Co se týká zimy, už aby bylo jaro. Jak já jí nesnáším, a to ještě bez svařáku ![]()
Lucilko myslím, že ty si psala o Perlanu, můžeš se podívat na tento odkaz a písnout jestli je to ono? http://www.lekarna.cz/…vin-45-role/ Já totiž používala při Honzíkovi žínku s vodou, a to bylo na palici. Tohle mi připadá lepší. Jinak vlhčené ubrousky budu samo používat taky - lenost je hrozná ![]()
Bel holka dávej na sebe bacha.
Bel, opatruj se ![]()
Kosatko, asi tak… Včera jsme byli venku a já už ke konci skuhrala, že nemůžu a manžel povídá: „Stoupni si tamhle na schody, skočíš mi na záda a pak si oba zavoláme sanitku“
Takže výkon do 4. patra by se u nás asi taky nekonal
![]()
Pajo, u nás bylo pěkně, teda, ráno sprchlo, sluníčko za mraky jen prosvítalo, ale bylo nádherně teplíčko ![]()
Ahojte holky, hlásím, že jsem zas dočetla resty a ikdyž nemám psavou, tak jsem ráda za užitečné rady, co tu vedete ![]()
My dnes spíme, bo u mě byla o víkendu rodina na návštěvě a to člověka znaví, ale příjemně prožitá dovča v pelechu. Nicméně věcičky na prcka peru, bo když teda prosinec začal rodit
, jen mě zajímá, kdo to vyžehlí. Na úklid letos peču, hlavně, aby se stihl udělat děcák.
Mimi kope o 106, ale tuhnutí polevuje, jen ty křeče a kostrč…takže též bych prosila zařadit do klubu pajdavejch ![]()
Držte se a ležte co to jde trdýlka a papapa
![]()
Teď jsi mě Fragolko pěkně pobavila
, u nás si taky nějak nedovedu představit, že by mě měl manžel nést do 4.patra. Naštěstí zatím jezdí výtah ![]()
Jinak jsi mi připomněla historku, když jsme byli před nedávnem v Krkonoších a při cestě ze Sněžky se mě kámoš snad 100× ptal, jestli nerodím, že kdyžtak zavolá vrtulník a až prý přiletí, tak ho zkusí ukecat, jestli nás nevezme všech dvacet, že jsou doprovod. Byl hodně zklamanej, že nic a musel šlapat po svých ![]()
Teda Eminka dnes asi nacvičuje na spartakiádu nebo nevím, ale břicho se mi krásně vlní ![]()
Ahoj holky,
Ali a Bel, co to vyvádíte? Jen tak omldlívat. Hlavně se opatrujte
Musí to být extrannepříjemné a hlavně nebezpečné! Ali, hlavně, že už poznáš, že to na tebe jde a podchytíš to.
Kosatko, před tím mytím oken samozřejmě byla debata, protože manžel absolutně odmítal můj postup a pomůcky a musel si to prostě umýt po svém. Tak jsem se na to nekoukala a shlédla pak až ten výsledek a jsou čistý, tak to je hlavní
.
Dneska mi dorazila španělská deka do kočárku a moc se mi líbí, bude teploučká a také lehátko pro malou. Tak mám ze všeho radost
.
Pajo, mně se malá poslední dny také začala vlnit o dost intenzivněji a častěji
.
Docela mě štve, že nejdou vidět ty vaše metříky
.
pá K.
Přeji všem krásný podvečer,
tak dnes jsem dokoupila snad vše, co budu pro malého potřebovat (snad jsem něpřeháněla a koupila (nebo dostala
jen základ, zbytek až po porodu). Jen se nějak nemám k praní, žehlení, čištění apod.
Nějak zavidím těm, které to baví
. Nějaká dobrovolnice?
Abych si ulehčila práci se sterilizací, jak se díváte na STERILIZAČNÍ TABLETY?
S tím omdléváním bacha, já to zažila před několika týdny a doktor by mě nejraději hned poslal do nemocnice. Co se týče otoků, nohy ok, ale všechno šlo do oblyčeje, žádná krása (naopak
, ale alespoň to nebolí.
Teď mě čeká náročná (a poslední) cesta do zahraničí (partner je cizinec a já se na nějakou dobu vrátila, abych porodila doma, máme vlastně domovy dva
, takže to nakupování si po návratu z naší země zaslíbené ještě jednou zopakuji
). Dříve jsem řídila o sto šet. Teď je peklo nastoupit a vystoupit z auta
a při řízení skoro ležím (do letadla už nemám nárok
). Také bych se chtěla vyhnout porodu v cizině, bylo by to dost komplikované. Tak mi držte palce, ať to zvládnu.
Všem krásný večer a zítřejší svátek.
Mony já nevím jestli je to ono-já kupuju balíček po 10ks asi za 26-30Kč.
My dnes byli v aquaparku a já si dala u bráchy skvělé vínko-po dlouhé době a bylo to skvělé.
![]()
Tak jdeme odpočívat.
ANi nevím jestli jsem vám říkala že mi dr posunul termín už na 10.1. původní byl 12.1. a 18.1.
Tak jak tak koukám, budu rodit mezi posledníma
, podle posledního utz mám termín kolem 20. ledna. Jinak také začínám mít strach z porodu a také z toho, co bude po porodu. Myslím tím třeba hojení spodku po šití a všechny ty nepříjemnosti okolo a do toho učení péče o malou a začátky kojení. Tak pevně doufám, že nebudu otřesná a ufňukaná maminka.
Lucilko, trocha vína neuškodí. Já si dávám tak min. jednou týdně Frisco, strašně mi chutná
.
pá K.
Ale nebudeš neboj kubi, nenech se nikým otrávit. Samo že budeš ze všeho taková vyjukaná ale neposlouchejj řeči typu že se ani nenajíš apod.
ahoj, u nás nic moc, dostihla nás asi nějaká nemoc.Večer byl Filípek protivnej, změřila jsem ho a má teplotu.Taky se mu udělal opar, asi z horečky.Tak dostal čípek a dala jsem ho spát do ložnice, abych k němu nemusela v noci běhat.Tak půjdu asi zalehnout abych se vyspala kdyby jsme měli neklidnou noc.
Hezký večer
Ahoj
Fragi, tak manželova hláška mě fakt dostala
. Jinak mám na těhu stejný "náhled " jako ty- teď se bojím, abych nerodila předčasně, pak bude pár dní klidu- ale začnu se bát porodu jako takovýho, to už ostatně na mě jde teď, pak zase budu jančit , abych nepřenášela a nešla na vyvolání…no ať už je únor, to už budeme jistojistě bez břicha.
Bel : no to jsou nepříjemnosti, opravdu odpočívej , práce neuteče
Monana: Lucilka: na co holky používáte ten Perlan , na utírání zadečku, jen tak na sucho ?? omlouvám se , že se tak blbě ptám, ale nějak jsem to nepostřehla.
Kubi: s tou španělskou dekou jsi mi připomněla, že bych taky měla ještě nějakou deku sehnat …jdu se na něco kouknout..
Jinak neboj, taky jde na mě strach z porodu a co bude po tom, z toho už si nelam hlavu, to už se nějak všechno zvládne…
Callamaika: myslím, že pokud budeš normálně kojit, ani sterilizační tablety nebudeš vůbec potřebovat.. resp. nevzpomínám si na nic, co bych musela vyvářet, malá nechěla ani dudlíka
kosatko: brzo se uzdravte. ![]()
Jinak začínám mít pocit, že druhý mimi bude nejmíň 4kilový
, připadá mně , že mám strašlivě velký břicho. Takovýhle jsem měla u Leonky v 9. měsíci a to měla 2,5 kg a fakt to stačilo. O kolik jste vůbec narostly kolem pasu ? Já zatím teda o 22 cm a přijde mi to moooc ![]()
zatím pa
ZZiny já mám ted o 6 cm přes břicho víc než v tuto dobz u Honzíka. Celkově asi 30cm.
Já taky nic nesterilizovala, nebylo co.
No a ten Perlan je takový ubroušek jakoby a ten si namáčíčš do vody.Už jsem tu psala že vlhčené ubrousky jsem používala minimálně že nejlepší je voda v lavorku.
Ahoj, všechny zdravím ![]()
Zziny, no jo, manžel je humorista v každé situaci
Celkem se povahově vyrovnáváme - já plašan, on kliďas
Tak jsem za něj vděčná, že nemám vedle sebe stejného nebo ještě většího nerváka než jsem já
O kolik jsem „povyrostla“ v pase nějak netuším, každopádně mě bude celkem zajímat váhový odhad z UZ, chystáme se tento týden. Tajně doufám, že Simča nebude mít víc než Ondra ![]()
Nebuď troškař, aspoň březen, né
Jaro bude za rohem a ještě ke všemu už budeme po šestinedělí ![]()
Kosatko, tak co Filípek? Jak jste na tom? Držím pěsti, ať jste brzo OK ![]()
Kubi, nenervuj se, kolikátá v pořadí budeš rodit a co bude po porodu. Ono se to nějak utřepe
Ale chápu tě, čekání na porod je zdlouhavý , strach z porodu máme každá, co si budeme namlouvat a i když se na miminko sebevíc těšíme, hlodá červíček, jaké to bude až prcek vykoukne na svět a sama vždycky radši počítám s horší variantou a třeba jsem pak mile překvapená, jak to jde dobře ![]()
Pajo, no to jsou chlapi, chtěli by, aby ženská rodila, aby zažili nějaký ten adrenalin
Ať kámoš pěkně počká do ledna (ale pochybuju, že tě v lednu někdo dostane na Sněžku
).
Mějte se krásně, nějak se mi rozmnožilo špinavé prádlo, tak jdu na to
M.
Ahojik,
tak se dneska hlásím v plné síle … no dobře kecám
hlásím se v poloviční síle, ale cítím se daleko lépe než včera…
Fragy: taky jste mě s manžou pobavili
Mě sice
můj drahý vynesl asi se dvěma přestávkama,ale
vynesl
Možná to bylo i tím, že je přece
hloupé stát vedle těhotné ženské, která se
před ním válí po zemi…byl z toho v šoku celý
den včera ![]()
Alliku: já to taky vždycky stihla nahlásit předem,
ale včera to bylo rychlejší než já ![]()
Callamaiko: držím pěsti, ať dobře dojedeš!
Zziny : já mám přes pupek navíc 34cm! Jsem hrozný
balón..ale k tomu nohy párátka, takže docela
zajímavé u mě ![]()
No jinak dneska jsme dostali od babičky (mojí babičky) 40 kusů látkových plenek a spoustu dalších věcí, takže si jdu teď k tomu všemu sednout a podívat se co vlastně ještě potřebujeme… Holky je tady někdo, kdo ještě nemá postýlku a kočárek, nebo jsem poslední lajdák? ![]()
jooo taky jsem se chtěla poptat jaké máte pro ty své ledňátka fusaky?? Jsem z nich úplně zmatená…