Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, no pro mě je ten porod pořád takový scifi když jsem byla na tom císaři. Znám to jen teoreticky a proto taky rodím každou noc
Pořád se mi o tom zdá co a jak bude a tak. Takže vím z rad kamarádek že pokud neodteče voda je dobré být co nejdýl doma. Máme porodku vedle domu, tak by to nemělo vadit. Snad mě to nechytne někde jinde než doma.
Hezký mrazivý den ,
já bych taky byla asi co nejdéle doma.Ale při prvnim mi praskla voda tak jsme museli jet.I když třeba si to myslim teď, a jak to začne, budu plašit a honem pojedu ![]()
Topení teda fakt nezávidim
Tý jo Kosatko, ty už to máš za pár ![]()
Já si jen pořád říkám že bych nerada přenášela, sand mě to nepostihne.Jdu kuknout na prosinec
![]()
Dobré ránko holky,
Zziny doufám, že se podaří a kotel vám dnes přijedou zprovoznit. Teď už je fakt venku kosa. Že se takovýhle věci po..... vždycky, když se to nejmíň hodí. Já pamatuju, jak nám jednou kotel kleknul na Štědrý den, taky super ![]()
Teda holky, s tím porodem, taky začínám pomalu stresovat. Jsem takový ten typ, co má rád vše podle plánu a na vše musí být připraven, jenže, když vlastně nevím, na co se mám připravit
Včera jsem si pročítala diskuze, co znamená málo plodové vody, no radši jsem to neměla číst, i když většina názorů byla, že se to ke konci těhu stává a vše je OK. No musím věřit, že kdyby to znamenalo něco špatnýho, tak mě doktorka pošle do nemocnice. Že já tele se jí nezeptala
![]()
Dnes se chystám na dva dny k našim. Už se moc těším, aspoň trošku změna
Zajdu k babičce zkontrolovat kočárek, ochutnat cukroví a tak, prostě pohodička ![]()
Mějte se fajn P.
No my jedeme k mamce v pátek na víkend, přítel má rozlučku v práci a dorazí za náma v sobotu až se vyspí.
Já pojedu zítra s Hnozíkem vlakem do olomouce na vánoční večírek.Tak se taky těším.
Dnes asi půjdem do města ještě něco dokoupit a projít se.dr říkal že už se nemusím tak šetřit tak jsem klidnější.
Ten porod si vůbec nedovedu jaksi představit a jsem z toho celá napjatá.
Ahoj holky,
no my mame nastesti taky porodnici asi 2km od domu - autem tak 5-7 minut, takze taky predpokladam, ze pred odjezdem se stihnu upravit, umyt, dobalit par veci, co mam na papire sepsane…
Na jednu stranu jsem se hrozne bala, ze porodim predcasne, tak jsem si ani nepripoustela strach z porodu (teda mam dobrou polohu a male miminko). Ale jak jde cas, tak uz se pomalinku zacinam bat, ze taky budu strasit do ledna a bude skoro velke miminko
![]()
Ja jdu na kontrolu zitra odpolko, tak jsem zvedava, co nam MUDr rekne
Ja se ted totiz citim docela dobre, ani me nic moc neboli, pred tydnem to bylo horsi ![]()
Pajo mi MUDr rikal, ze uz takhle na konci brisko moc neroste, ze se sice zvetsuje mimco, ale snizuje mnozstvi plodovky, takze by to mohlo byt normalni ![]()
Tak uzivejte brisek, Vanocni atmosfery a cukrovi, ja jdu taky dneska mamince likvidovat zasoby ![]()
pa Alik
Ahojky holky, mám dotaz-test na cukrovku se dělá dvakrát? Minule mi doktorka říkala, že pěkně pojedeme všechny testy znova, tak nevím, jestli i ta cukrovka se dělá zase.. Že bych z toho dvouhodinovýho sezení v čekárně byla nadšená, to zrovna nejsem :-/ !
Dík za odpověď ![]()
Marfinko teda že by se cukrovka dělala dvakrát, o tom slyším poprvé.. leda pokud jsi měla první pozitivní??
Obvykle se test na cukr dělá jednou. Já ho podstoupila dvakrát i přes dobrý vysledky, protože doktor měl pořád starosti, že moc přibírám. Jinak jednou a pokud je to ok, není třeba opakovat. Ale asi záleží na doktorech, jak jsou zvyklí…
měla jsem ho negativní, ale na baby webu mám svůj těhu kalendář a tam píšou že se cukr dělá poprvé ve 24tt a pak ještě jednou ve 28tt.. Tak nevím.. A jak mi doktorka říkala, že pojedem se vším zase od začátku, tak nevím, jestli do toho patří i ta cukrovka.. Asi je to fakt podle lékaře..
Zziny, tak co, už topíte? Teda, fakt nezávidím.
No s tím vařením před porodem to šlo, kontrakce nic moc, tak jsem si říkala, aby mi miláčci neumřeli hladem
Až mocně šplouchnutí mě pak přesvědčilo, že je čas přesunout se do porodnice
Ale jinak se řadím taky mezi „klepající ratlíky“ - to už při pořádných kontrakcích ![]()
Lucilko, tak to tě chlap může jen hoditdo nemocnice přes plot a bude, když to máte hned vedle ![]()
Stejně je to krásný. Nejdřív se bojíme,abysme miminka donosily a pak bysme jim nejraději daly vyhazov x dní před porodem. A nejkrásnější na tom je, že si to ti mrňousci stejně všechno řídí sami ![]()
Teda, dneska je venku pěkná kosa, a to je kolem nuly. Nějak si nedovedu představit, že bude hůř
Jak já tu zimu přežiju, to nevím ![]()
Pěkný den, M.
Tak dneska mám opět jeden s těch výbornejch dnů. Ráno se probudil Honzík kolem šesté začal natahovat. No a krkavčí matka si myslela, že nechce jít jen do školky. Když jsem se ho ptala proč brečí - nechtěl mi to říct. Asi po 20 minutách breku z něho vylezlo že ho bolí ouško.
No tak místo do školky jsme razili k doktorce. Už jsem byla úplně zoufalá, protože pořád plakal. Dokonce nechtěl čekat ani v čekárně a chtěl jít k doktorce okamžitě. Muselo ho to hrozně bolet. Doktorka ho prohlídla a poslala nás na ušní, že je to sto pro akutní zánět středního ucha.
No a tak jsme mazali na ušní, tam mi už v čekárně vysílením usnul. Druhé paní doktorce se nechtělo ouško hned píchat. Tak máme doma antibiotika a spousta dalších kapiček. Prý to zkusí rozehnat a kdyby něco okamžitě přiletět.
No už vidim jak ho to chytně v noci a já budu volat sanitku, nebo někoho budit abych jela na pohotovost.
No a já dostala antibiotika rovnou taky. Vůbec jsem se jí nelíbila a prý kdybych chtěla v dohledný době rodit tak to ani neudýchám.
Dneska se měl Honzík ve školce fotit, jak to tam zkrumplili. Po několika telefonátech jsem ještě fotografku stihla a Honzíka vyfotila v nějakým kanclíku. A místo tisícovky co jsem měla zaplatit, chtěla je dvě stě. Alespoň nějaké pozitivum.
KO jsem dneska už nějak nezvládla, tak jsem se přeobjednala na čtvrtek.
Ufff jsem se rozepsala, chudák Honza opět usnul u pohádky.
Příspěvek upraven 14.12.09 v 14:45
Teda Monano, vy to fakt nemáte jednoduchý
, tak ať vám ty antibiotika aspoň brzy zaberou a Honzík nemusí na píchání ouška. Opatrujte se a brzké uzdravení ![]()
Marfinko, ten test se dělá kolem 27tt a pokud je negativní, už by tě trápit neměli. Cukrovka ale může vzniknout až po třicátém týdnu a to by bylo poznat třeba větším miminkem, větším přírůstkem váhy a pak by tě tam hnali znova. Jinak to může být ok. Držím pěsti, já jsem si tam ty dvě hodiny odseděla dvakrát…
KPKristy píše:
Marfinko, ten test se dělá kolem 27tt a pokud je negativní, už by tě trápit neměli. Cukrovka ale může vzniknout až po třicátém týdnu a to by bylo poznat třeba větším miminkem, větším přírůstkem váhy a pak by tě tam hnali znova. Jinak to může být ok. Držím pěsti, já jsem si tam ty dvě hodiny odseděla dvakrát…
No tak já na něm byla ve 22tt a teď mě to nejspíš teda čeká znova :-/ .. Hnus sladkej a rozpíchanej prst :-/ !