Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky ![]()
Bel jsem na tom stejně, strašim od pěti, jen manža mě nevzbudil, jak chrápe, ale jak odcházel do práce.. poslední dobou děsně blbě spim a jak se probudim, už to nejde. čaj už mám, tak ještě beru chůvičku a jdu do vany ![]()
TeĎ taky beru železo.. ale já mám červený krvinky špatný furt.. mám anemii, vedle těch všech ostatních dalších -ií ![]()
Zziny tyjo, minulý těhu jsem před porodem děsně čekala na zátku.. a nic
ale je fakt, že jsem slyšela, že většinou se rodívá cca do těch 10 dní.. tak držím palce!! ![]()
Tyjo, my už fakt budeme mít miminka! Já si teda porod ještě vůůůůůbec nepřipouštím! I když spousta mých kamarádek rodila druhý mimi dřív.. i o 6 týdnů.. to bych šla dneska
ale já prostě před půlkou ledna nerodim
Musíme toho ještě MOC udělat, zařídit, koupit, vystěhovat, nastěhovat.. prostě teď to nejde a basta
a taky na Silvestra jedem pryč..
Jinak včera jsem se dověděla, že ta moje nejlepší kamarádka, která po roce otěhotněla (přirozeně) a kterou jsem na začátku těhu potkala u Dr. a tak se mi to profláklo, čeká dvojčátka!! řekla mi to, protože prej furt do všeho rejpu (jak to, že byla už na krvi a jak to, že chodí dvakrát častěji k Dr. a tak
tak nechtěla, aby to napadalo i ostatní.
Mám děsnou radost. Je o rok starší, tak nás hezky dožene a budeme mít dohromady 4 v podstatě stejně staré děti, čeká v květnu ![]()
Tak jsem koukám zase sepsala román, tak jdu do tý vany..
No vida, tak nejsem sama, kdo už je vzhůru! Teda dneska čumim už od čtyř, takže to budu zase dohánět přes den, ale prostě už mi nešlo spát
.
Tak to já bohužel přes den nenaženu nic.. Navíc dneska mám zase koncert, takže rušno až do noci.. odpo přijde hlídat mamka, tak něco popracuju a pak padám pryč..
A proč Ty nespíš, Kristy??
Hezké ranko,
tak se hlásím díky Bohu pořád 2v 1, je mi nějak blbě, ale to připisuju rozhodně nervům… člověk věděl, že půjde rodit, tak jsem se tak nějak zdravě bála, ale teď když v podstatě vím, že mě může za hoďku rupnout třeba plodovka a tak, tak se to na mě nějak nevalilo a jsem z toho celkem vystreslá, hlavně teda z toho, že si myslím, že mimi je ještě maličký a každej den navíc dobrej…no co nadělám, pro jistotu ještě sjedu diskuze - jak to vypadá, když se rodí v 36 tt
Beck : ty jsi tuším psala, že jdeš dneska na příjem, takže bude možná dneska bude mimi, že ?
Kristy: a kolikátý jsi týden, nechceš si ještě narychlo udělat metřík ? Mně posledně otekl obličej týden před porodem přesně (to mně řekla kamarádka, že vypadám hrozně, čímž mě teda fakt nasrala, bo to člověk ví snad sám ne
), takže třeba taky nějaký znamení… holt už prostě finišujem, dr to ukaž, ale asi to už takhle ke konci je skoro u všech nutnost ![]()
Fragi: takže říkáš , že pak to ještě pár dní trvalo ? no kéž by aspoŇ po těch Vánocích , protože to by mně hrozně mrzelo ležet ve špitále na Vánoce…asi bysme si je doma posunuly..
Sylvi: jak to tenkrát dopadlo s tou školou , je to zase vše OK ?
Aliik: bezva , že kontrola je ok a jakto, že ti pořád dělají UTZ na váhový odhad ? já chci takyyy
monano, ivi: já u Leonky taky žádnou trapnou zátku nevypozorovala, takže jsem nic nečekala ani teď- taky jsem myslela, že nevím jak to vypadá , ale když to budete mít vidět, tak to prostě nepřehlídnete
je to něco úplně „jinýho“ , fakt nevím jak to popsat, nedá se to splést s výtokem , prostě s ničím… ![]()
..tak zatím letím…snad se vám ještě příšně nahlásím ze židle od PC a ne z porodky… ![]()
Sylvii: taky si ještě vůbec porod nepřipouštím
Taky toho mám ještě celkem dost, takže žádné takové, pěkně si musí Sofinka počkat tak do půlky ledna ![]()
No já mám v plánu si schrupnout tak po obědě, přes noc se mi prostě spí špatně…
Dobre rano holky,
Zziny gratulace k uspesne preckane noci a nenervuj, vazne to muze byt par tydnu ![]()
Jinak ja jsem sledovana od zacatku, chodim do CAR Arleta Kostelec - teda ne ze by nam to neslo, ale kvuli tomu, ze jsem tam presla vloni po zamlklem tehotenstvi a revizi (chtela jsem odborniky, moje MUDra tenkrat zpackala co mohla)
Takze jsem tentokrat mela mimco udrzovane do 12tt Duphastonem a Anopyrinem a vubec si me hledej, ultrazvuk a vysetreni mam pokazde, jo a ten odhad je vzdycky na zprave, mi MUDr dava zpravy vzdycky A4 a mam na ne doma desky ![]()
Taky vitam novou tehulku ![]()
Jinak pry na prst je to normalni par tydnu pred, a ja uz mam do porodu jen 18 dni, vpodstate MUDr tvrdil, ze uz by se to melo trochu chystat. A na monitoru mi tentokrat vyjely 2 pekne kontrakce, jak mi tvrdlo brisko, sestricka koukala
![]()
Peknej den, Aliik
Zziny jj, škola dopadla dobře
zase studuju.. teda ono se to nijak neprojevuje
ale jsem zase zapsaná. teď jen tu diplomku ![]()
A vtipný je, že mi napsali z práce, že se mnou počítají ještě na leden a únor, protože je potřeba dodělat všechno, co jsem zpracovávala (dokumenty, prezentovat to kolegům, manuály a reporty). Mělo se to dělat teď, ale oni to nevím proč odložili.. Makala jsem na tom od srpna. Jako je super, že dostanu ještě dvě výplaty, ale nějak asi pozapomněli, že rodím, tak jsem zvědavá, jak to všechno zvládnu..
Zziny, jsem 36+3, takže to mám taky za pár a doufám, že ty otoky jsou v normě. Radši se poradím s doktorem, ale on je trochu plašan, tak mě snad nebude hnát po nějakých vyšetřeních. Teď už toho moc nezvládám, jsem jak ufuněná mašina…
Jo, Sylvii, jak jsem nespala od čtyř, tak proto, že se mi hlavou honí různý krávoviny a dokonce jsem si zpívala koledy
. Musím si dát po o své dvě obvyklé hodinky ![]()
Ahoj holky.
Mony jojo nemohli jsme mít děti tak jsme se po docela dlouhých letech rozvedli. Tu mou neplodnost se mi podařilo porazit až s přítelem, se kterým ted čekáme druhé dítko ![]()
Teda tady už se skoro rodí ![]()
My byl ivčera na tom vánočním večírku, neměla jsem hlídání tak šel Honzík se mnou-jako jediné dítě. Bylo tam asi 300lidí a Hnozík tancoval, já už bych sedla ale on chtěl pořád tancovat
Když jsem ho v 18.45 táhla násilím z parketu, vřískal a vzpouzel se až se lidí smáli jakej je to večírkovej typ že nechce jít ani domů ![]()
Lucilko, nechci být dotěrná, ale asi to tak úplně nebyla tvá neplodnost, že? …
Ahoj holky,
super, žádně změny, tak to jsem ráda ![]()
Zziny, hele, já měla TP s Míšou 23.12., tak jsem jak magor na 23.12. usmažila rybu, zabalila dárky a bylo to. Měli jsme Vánoce o den dřív a mně to hodně pomohlo psychicky. No a Míša stejně počkal až do 28.12.
Snad ještě chvíli vydržíš
, nebo budete mít Vánoce trochu šoupnuté
A ve 36.tt to není taková tragedie, co jsem četla, tak jsou miminka v pohodě. Hlavně klíd ![]()
Bel, koukám, že ti přišli fakt hodně brzo na ten špatný KO
Ale zase je lepší to podchytit aspoň před porodem. Ztráta krve po porodu bt pak moc nepřidala…
Hest, vítej ![]()
Jinak se hlásím k těm, co si porod zatím moc nepřipouští. Teda, tvrdnoucí břicho mě občas utvrzuje o opaku
, ale taky se toho doma musí tolik dodělat, že by bylo ideální rodit tak o 2-3 měsíce později (ideálně o půl roku, aby manželovi vyšlo jeho centrální plánování
), ale nejsem slonice, tak mám smůlu ![]()
Holky, pěkný den a držte se. M.
kristy no podle různých vyšetření jsem byla neplodná docela dost-ale i ex měl špatné sperma. Mně zistili jeden neprůchodný vejcovod, pak jsem neměla ovulaci-netvořily se mi vajíčka bez hormonů a pak ještě něco z děložní sliznicí. No a když pak krátce po rozvodu mi můj ex zavolal že čeká rodinu, byla to rána, páč jsem doufala že ta chyba byla víc v něm
No a já s přítelem jsme se začali u Hnozíka snažit v lednu 07 a na konci ledna jsem byla těhu-no zázrak a ted u Lukáška jsem po kojení dostala MS v březnu a dubnu a pak už nic. To byl šok. tak mi pak přítel vždycky říká, že na to že mám v papírech diagnozu neplodnost jsem plodn áaž dost ![]()
Stejně je to zajímavé, najednou to šlo bez hormonů i doktorů a to jsme se s ex něco naběhali na soukromou kliniku na léčbu neplodnosti a na IUI jsem byla neúspěšně 6×.
Jo a taky mi nevyšel ted dobře poslední krevní obraz a beru železo ale je to prý běžné a u Honzíka jsem to měla ke konci těhu stejně.
Holky mně se v tom počasí táák nechce ven
Musíme jít nakoupit brrrrrrr
Lucilko, to teda úplně zírám. Tak máš obrovský štěstí a moc ti to přeju. Tohle se asi často nestává.
A dneska je tam fakt kosa, teď jsem přifuněla z nákupu zmrzlá, ale aspoň jsem trochu rozchodila ty oteklý kopyta ![]()