Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj, s testem na cukrovku neporadim, ale taky jsem nikdy neslyšela že by se chodilo dvakrát.
Teda Monano koukám že když se to s..e tak pořádně co?
Tak ať je Honzíkovi brzy dobře a ouško ho netrápí.A ty jsi dostala antibiotika kde? u dětské doktorky? nebo na ušnim?
![]()
Marfinka píše:
Ahojky holky, mám dotaz-test na cukrovku se dělá dvakrát? Minule mi doktorka říkala, že pěkně pojedeme všechny testy znova, tak nevím, jestli i ta cukrovka se dělá zase.. Že bych z toho dvouhodinovýho sezení v čekárně byla nadšená, to zrovna nejsem :-/ !
Dík za odpověď
Ahoj, cukrovkový test se neopakuje.
To vím určitě, takže neboj. Doktorka myslela jen ty krevní záležitosti + nějaký testy na eventuelní bakterie uvnitř.
Knizska: super
, díky moc. Zvedla jsi mi náladu
.. A taky jsi byla tak brzo na tom testu? Někdo tam prej jde až v 27 tt.. Já byla už ve 22 tt ..
Ahojda pupíčci,
ZZiny ten kotel vůbec nezávídím. My jsme byli bez topení loni v září. Předělávali jsme to a chytli jsme 2 nejstudenejší týdny. Takže taky furt běžel přímotop a topili jsme i v krbu (bez vložky) takže taky jakmile to zhaslo byla kosa. A hodně jsem pekla:D… trouba jako ohřevné těleso ![]()
Monať malého nebolí ouško a je to brzo ok.
Já se dnes dostala na plicní…prý kdybych ještě chytla nějakýho hapči vira mám se stavit
. Nevíte proč? Śak nachlazení přežiju.
Akurát jsem ráno nenastartovala auto, tak mně vezla kamarádka a pak jsem musela s malou běhat po celém městě. Ještě mi od rána říka, že ji bolí nožky, tak jsem ji pár krát tahala po rukou…teď mně děsně bolí kyčle
na ušním jsem dostala atb do nosu. Slyšela jsem to poprvé. Jmenuje se to pamycon a nějaký spiropent tabletky.
Teda Mony ty máš ale smůlu-snad se do vánoc uzrdravíte, bobíšek malej ouško ho musí trápit.
my ted byli 2,5 hodiny ve městě a jak jsem si připadla čilá už jsem sotva dofuněla domů.
Pořád nemám to lněné semínko ![]()
Monano, tak se oba držte, teda, všichni tři
Už bych ti moc přála chvíli klidu ![]()
Pamycon měly děti v říjnu a super, zabral brzo
a Spiropent fasují děti skoro při každém nachlazení na roztažení průdušek. To je taky dobrá věc
Jen si ohlídej to, abys ho nebrala moc dlouho, on totiž tlumí kontrakce, tak by se něměl brát krátce před porodem. Ale ty máš ještě měsíc, tak je to v pohodě
a určo tě ohlídá MUDr., tak abych tady nemachrovala ![]()
Iviqv, nevím proč ty, ale já třeba chodím pravidelně na plicní, jsem astmatik, tak mě MUDr. hlídá, aby měla malá dost kyslíku ![]()
Já se raději už neprohlížím. Strie zatím snad nemám. Ale jak už jsem tu psala holit se s zrcátkem, taky žádnej pěknej pohled.
Jdu si natáhnout koště, mám toho dnes nějak nad hlavu. Doufám, že noc proběhne v klídečku.
Tak se opatrujte. Pa zítra ![]()
Ahoj kocky, ted jsem dorazila z prace, tak vecerim a docitam. O vikendu jsem si chtela aspon pripravit tasku do nemocnice a dat do ni par nejdulezitejsich veci, samo, ze jsem na to ani nevzpomela, cely vikend jsme byli nekde venku, po nakupech, atd, ale aspon jsme sestavili postylku
Taky nam prisli prvni vanocni darky od rodicu.. Hlavne moji rodice nas pobavili. Ja dostala knizku pro nastavajici matky o tehotenstvi, F. to same pro otce (asi si nevsimli, ze to mam fakt za par..:) ), prckovi poslali dvdcka ruznych vecernicku (tady sou zas hodne napred, no a hlavne, my nevlastnime televizi
), takze se fakt „trefili“ ![]()
Monano, brzy se s Honzikem uzdravte!
Ja si jdu nalozit do vany a odpocivat, dobrou ![]()
dobré ráno,
Monano tak už je vám líp?
Mausko dárky mě pobavily
![]()
Ale dorazit z práce v deset večer je pro mě noční můra
Teď jsem koukala na výpis z banky, tak mě rodičák za listopad přišel už včera.Ale je to normálně těch 7600.Přitom se mi to v půlce měsíce lámalo mezi rodičákem a mateřskou tak jsem myslela že to bude tentokrát míň.No uvidíme příští měsíc
My jsem v noci ponocovali, tak Filípek teď dospává.Celou noc kňoural, občas zakašlal, tak doufám že se z toho vyspí a nebude nemocnej.
Dobre rano holky,
tak mi ted prijde, jako bych ani rodit nemela, neduhy me nejak presly a spala jsem celou noc ![]()
Jsem zvedava na dnesni kontrolu, jsem kvuli te chripce trochu zhubla, tak doufam, ze prte naopak pribralo nebo aspon neubralo
Jo a pevne verim, ze uz me taky priste poslou do nemocnice, prece jen uz jsem 38tt a priste uz to bude 39tt, to uz by me tam snad mohli chtit
A taky bych rada nekde dostala nejaky papir o jmenech, pobavila se o porodu a tak, pripadam si, ze jsem prosvihla hafo veci a prijdu k porodu jako telatko
Vy jste nektera uz neco vyplnovaly?
Jinak Mausko darky super
My nastesti ted kupujem jen veci do domecku a nasi nam pridavaj penizky, tak to mame bez prace a nasi bez vymysleni ![]()
Jinak vsem marodum brzke uzdraveni ![]()
Vecer po kontrole se ozvu, pa Alik
Hezké ranko:
tak koukám, nemoci zase řádí, takže
Monano: rychle to zažeňte, pořád si tak nějak myslím, že si to všichni aspoň vybereme teď a na porod budeme v pohodě ..i naše starší děti ![]()
ivi: no tak kotel včera po pětihodinovém hledání závady spravily, to byla děsná úleva, už jsem chvílema i myslela, že ho budeme muset ještě před vánocema vyměnit, to by se mně nějak nehodilo do plánu. Troubu jsem taky používala na vytápění, ale už se mi pomalu skoro začali rozpouštět ty ovládací knoflíky
..takže jsem fakt šťastná, že to jede..
Luci: já už do sebe to lněný semínko tlačím, ale nevím jestli toho nenechám, protože mi to prostě trhá moje oslabený dásně
… posledně jsem to jedla taky , je fakt, že malá vylítla na 3 zatlačení, ale tak nějak pochybuju, že na to to lněn. semínko mělo extra vliv. Zase si ale říkám, že tím nic nezkazím ![]()
Fragi: tak Spiropent ještě neznám…ale zní to dobře… pak se dětem určo líp dýchá, že ? No já se včera dozvěděla, že naše dětská Mudr má rakovinu a začala pít , přitom bych to já osobně vůbec ne ní nepoznala, tak nevím jestli to jsou drby…ale asi ji budu muset začít víc hlídat co a jak dělá a popř. zdrhnout jinam, ale není moc kam ![]()
mouska : dobrý dárky
![]()
kosatko: no mě včera přišla nemocenská a mám z toho tak pocit, že ona ta mateřká asi dojde ještě nějak extra za ten listopad …
Rodičák se ti totiž nikdy nekrátí, tak to je v pořádku, že ti přišel celý, ale teď asi bysme měli čekat ještě kus té mateřské
doufám ![]()
no a zbytek jsem zapomněla…
hele ale zatím se držíme , že… 15.12. a ještě nemáme mimi
jsme teda vzorný… prostě leden je leden ![]()
Aliik: já už mám papír na jména od 30 tt, porodopis vyplněný od minulého týdne…
No zajímavý, že u vás je tak laxní přístup, tak na kontrole zabojuj o svá práva ![]()
Jo ještě jsem si vzpomněla , jak jste se zde bavili o těch kontrakcích…
mně poprvé praskla taky plodovka, takže to bylo jasný, ale teď vůbec nevím, co si počít s kontrakcema ( i když mám bohužel pocit, že to půjde zase nejdřív přes plodovku) . Takže po jakých intervalech jet do špitálu ? Máme to tak 15 minut
stačí třeba po 4 minutových ?