Poradna duly
Jana Čurdová
Všechny Vás zdravím a hlásím se k ledňátkům!
Poslední MS 29.3, nedostavila se 25.4, čtvrté těhu (dvě děti), dnes jsem 6+1tt., předpokládané datum porodu někde kolem 3.1.
Pavla
Zdravim nové těhulky!!
koukám že se tu pomalu ale jistě rozrůstáme
Ahoj holky, chci se zeptat, jaky vitaminy bastite? Jsem na listovce a ne uplne kazdy den si dam vitamin C se zinkem, ale jinak vlastne nic. Resim, jestli si poridit nejaky ty tehu vitaminy nebo ne? Jim ted dost zdrave, naprosto mi taky prestalo chutnat sladke (a to jsem do ted byla tezky cokoholik!), ale i tak resim, jestli to staci nebo ne. Na druhou stranu nechci do sebe cpat vsechno mozny a pak mi obrika:)
mauska: zdravím a gratuluji k miminku. Já osobně beru Kyselinu listovou a těhotenské vitamíny. Je v nich vše obsaženo v doporučené denní dávce pro období těhu. Doporučují se zejména pro první dva trimestry. Základem je zdravá a vyvážená strava, tyto jsou pouze doplňkem. Samotný vitamín C bych nebrala. V těhu se nedoporučuje překročit 500mg denně. Nevstřebává se a nadbytky se ukládají u miminka.
Co se týče velikosti miminka, nedokážu říct, jestli se těhu vitamíny na tom nějak podílejí. Z vlastní zkušenosti: první těhu, vitamíny jsem brala, narodila se mi holčička 3,55. Druhé těhu, vitamíny jsem nebrala, protože mi po nich bylo špatně, narodil se chlapeček 2,80. Ale vzhledem k tomu, že se narodil o 14 dní dříve, myslím si, že pokud by se narodil v termínu, taky by se přes tři kila dostal. Takže bych se velkého mimi nebála.
Přeji krásné těhotenství bez problémů.
Pavla
vitamíny: u prvního těhu jsem nebrala , nebudu brát ani teď.Myslim že je lepší jíst zdravě a vyváženě.Pavlo jak máš velké děti? já mám kloučka 2 roky a 4 měsíce
Kosatko, zdravím tě. Mám holčičku 4 roky a tři měsíce a kluka bez mála 2 roky. Kolikátý jsi týden?
Teď bych měla být sedmý.Ale jen podle mých výpočtů.Vlastně nevim jestli spíš nepatřim k prosinci, ale to už je jedno.Jestli vám to nevadí zůstanu tady.Jinak syn se mi narodil na silvestra, teď mám velkou šanci to zopakovat.Mám schovaný kalendář z té doby a zjistila jsem že poslední měsíčky jsem dostala na den přesně jako tehdy.Takže bych měla mít termín 29.12. Ale ještě počkám co mi řekne doktor.Jdu tam za týden
No to je neuvěřitelné. Tak to je tu opravdu velká šance, že se děti narodí ve stejném datu. Já jsem podle svých výpočtů 6+2tt, ke gynekologovi jsem objednaná na pátek, ale bohužel jsem už v sobotu navštívila pohotovost, kde mi těhu potvrdili UTZ.
diky holky za odpovedi, pozitri jdu k doktorce, tak s ni ty vitaminy poresim. Neziju v Cechach, takze bych ani nevedela, ktery si pripadne koupit.
Jinak k tomu terminu, je to fakt nahoda kosatko, jak ti to vychazi presne na ten samy den
Me podle mych vypoctu vychazi termin porodu na 11. ledna, moje svagrovka mela stejny termin letos (i kdyz nakonec porodila o neco pozdeji).
Mausko a kde žiješ jestli se můžu zeptat?
Jinak holky jak vám je? Mě bylo špatně asi 4 dny, teď už je to snad dobrý.
Ještě jsem se chtěla zeptat Vikisam, jak to děláš se synem? myslim jako s nošenim? Já se to snažim omezit,ale úplně to taky nejde.Je to teď hroznej mamánek
Kosatko, ziju v Irsku. Zdravotnictvi je tady dost pozadu, takovej stredovek no.. Tehotenstvi se potvrzuje jen z moci, NT screening se nedela vubec, prvni ultrazvuk se dela kolem 18-22 tydne, vysetreni dolem vubec, jako fakt mazec. Ziju tady ale uz skoro 5 let, mam tu praci, atd, takze jet rodit do Cech moc nepripada v uvahu, protoze na materskou se odchazi 14 dni pred porodem a to uz by me do letadla nepustili:) Pristi patek letim do Cech, tak se na me koukne moje gynekolozka v Praze a udela rovnou ultrazvuk a nejaky ty testy. Musim proste doufat, ze vse bude ok.
Jinak me je zatim docela ok, ale jsem teprv v 5tym tydnu, takze to nejlepsi asi prijde ![]()
Teda to zírám.Hlavně že v něčem jsme taky napřed.Ale mít první ultrazvuk v 18 týdnu, to si vůbec neumim představit.A na mateřskou odcházet 14 dní před porodem??? A co když někdo dělá práci která je v těhotenství nebezpečná?
kosatko: můj malý mi taky pořád visí kolem krku, venku mě nepotřebuje, ale doma by se jen nosil. Snažím se ho nenosit, protože jsem byla v sobotu na pohotovosti s krvácením, beru Utrogestan a mám klidový režim. Ale když jsem ho čekala, měla jsem stejně starou holčičku a tu jsem nosila, a protože se jednalo o pohodové těhu bez rizika, neměla jsem z toho obavy. Je fakt, že z toho člověka pěkně bolí v zádech, ale miminko by to nemělo nijak ohrozit. Prostě netahat zbytečně, ale klidně zvednout a poponést, když není zbytí ![]()
mauska: péče v Irsku, jak jí popisuješ, mě teda hodně překvapila. Slyšela jsem, že v ČR je prenatální péče na vysoké úrovni, ale takové rozdíly bych nečekala. Mám v Irsku spolužačku, nedávno otěhotněla a vrátila se do ČR. Teď už vím proč. Držím palečky, aby tvé těhu bylo v pořádku!
Ahoj holky, já měla poslední MS 26.3, podle ní bych měla být v 6+5tt, ale ve čtvrtek jsem byla u doktorky, která říkala, že to spíš vypadá na 4 nebo 5 tt. Příští týden ve čtvrtek jdu zase na ultrazvuk, tak jsem zvědavá, co mi řekne
Zatím se cítím skvěle, jen mě pobolívají prsa, ale to je normální
Jinak jsem strašlivě moooooc šťastná
![]()
Petule vítej a moc gratuluju.To je tvoje první těhotenství?To jsme skoro nastejno, měla jsem poslední MS 24.3.
Viki venku mě taky vůbec nepotřebuje.Tam ho musim nést jen když ho táhnu domu, protože by byl nejradši venku pořád