Poradna duly
Jana Čurdová
Drogheda píše:
Mausko, gratulace ke klukoviTak zase to holcicka nebude… to je desny, vsichni koho znam maj kluky… tak nevim, kde budeme brat nevesty
Nojo, a to jsem si byla taaak jista, ze to bude holcicka
Ale aspon si spolu budou hrat
(teda, az se vratime do Cech, coz vypada, ze se opet odklada..)
Ahoj holky,
tak já jsem také raději pro tu postýlku rovnou dřevěnou. Kolíbky jsou sice roztomilé a pěkné, ale měla bych strach, že si miminko na houpání moc zvykne a pak po přendání do postýlky bude plakat. A taky je kolíbka fakt jen na chvilku
.
Venku je pěkná kosa
, užijte si víkend, pá.
Ahoj holky! ![]()
předně gratuluju k bezproblémovým plodovkám a veškerým potvrzením pohlaví
je ti super.. a jak koukám, pořád dost vyrovnaný, že.. kluci x holky
Já už se nemůžu dočkat toho patnáctýho.
Teda.. jak je vás tady hodně, tak okamžitě zapomenu, komu jsem co chtěla psát, tak se omlouvám, že odpovídám takhle obecně…
A někdo tu řešil zuby.. Žádný strach!! Zubaři mají anestezii určenou speciálně pro těhotné a kardiak a tak.. řádný riziko.. Já jsem u zubaře bohužel pořád a už mám půlku pusy umělou
takže vím, o čem mluvím ![]()
Jinak jsem zvědavá, jak to u nás s těma dvěma dětma půjde, protože Barča začíná být fakt drak.. předčírem už si stoupla a pořáááád někam leze
Fragolko, asi bych potřebovala nějakou lekci ![]()
Tak, já jdu zas makat do práce, abych se po víkendu konečně mohla začít uči na ty státnice ![]()
Chtěla jsem se zeptat - půjdete na test na cukrovku? Začínám uvažovat že ho odmítnu.Minule mi po něm bylo dost šoufl , a ještě když si k tomu připočtu to čekání…
Nevíte jestli se to nedá zjistit i nějak jinak? bez pití té dobroty? ![]()
Ahoj, zdravím při chladném víkendu, teda, venku je fakt kosa a nějak na mě lezou z toho počasí chmury ![]()
Sylvii , tak u nás je teď taky veselo, protože Ondra začíná chodit, no, ono bylo veselo, už když začal lézt, protože Míša s Davčou nějak nechápou, že nemůžou nechávat všude otevřeno a tak. Ale máš ještě 4 měsíce, a to bude Baruška zase trochu jiná a až se mimčo narodí, uvidíš
Tady je teorie celkem na nic, ale musím říct, že děti byly vždycky na toho nejmladšího moc hodné a nemusela jsem se bát, nechat prcka v sedačce, že by mu něco udělaly (rozhodně ne schválně
) A jinak razím teorii, že chovám a řeším nejdřív to dítě, které víc řve ![]()
Kosatko , já jsem třeba nebyla na testu na cukrovku ani při jednom těhotenství… Asi je to jak kde, ale mě to ani nikdy můj gynekolog nenavrhoval a nenabízel. Takže tenokrát taky neee
A na to nestačí ty testy na cukr, které dělávají v poradně z moči? Nebo se z té krve zjistí víc? Fakt nevím ![]()
Jinak jsme byli dneska po nákupech, nějak se občas nestačím divit, přijde mi, že teď v obchodech nic není. Letní věci končí, podzimní ještě skoro nejsou
, ale byli jsme třeba v týdnu kupovat boty pro Věrku na suchý zip do školky, aby neměla tkaničky a v její velikosti jsme vybírazli z dvojích bot, a to byli po zboží
Tak nevím, asi jsem nějaká náročná ![]()
M.
Fragolo ségra taky na žádném testu nebyla.Mě řekl doktor, že teď posílaji každého nad 25 let.Ale asi jak kde, ségře je 31.
Já si právě pamatuju že jsem tam musela být v 7 ráno nalačno , už z toho mi bylo blbě.Vzali mi krev, pak jsem vypila ten utrejch.Nevyhodila jsem to jen proto že bych tam musela znova.A pak 2 hodiny čekat, každou hodinu odevzdat moč a krev.Za tu dobu jsem nikam nesměla odejít, nic jíst ani pít.Bylo to pro mě horší než ta plodovka.Proto přemýšlím že tentokrát odmítnu a nepůjdu tam.
Ahoj holky, po dlouhé době zdravííím,+ měla jsem trochu fofr… minulý týden me odvezla sanitka do nEmocnice, z migreny mi ochrnuly leva ruka a noha… takže podezdření na mozkovou mrtvici… už jsem oka, pustili mě z jipkY na normal pokoj… a posilaji me od jednoho vyšetření k druhýmu… no jistý je rizikový… práce ani omYlem, a musím si denně píchat injekce naředení krve, bojim bojim..A TAKY MUSÍM RODIT CÍSAŘEM abych netlačila a nedostala se mi zse nejaka sraženina do mozku… aspon to bude bez bolesti, nonéééé ![]()
má to svá pozitiva, mimi je v pořádku, krmí mě tady tak za tři.. A JE TO HOLKA._-) přeju vám všem hlavně zdraví!!!!!!!!! ![]()
RAIANNE
Raianne šmarjá!!!! chudinko, to si to těhu tedy užíváš! Tak snad už je ti aspoň líp. A hlavně, že mimi je v pořádku. Gratulace k holčičce
A ten císař.. no co.. já po svým porodu jsem holkám s císařem záviděla
a ony zase záviděly mně.. každý má fakt něco.. hlavně, když budete obě ok!!
o to přeci jde!!
Ohledně cukrovky.. holky já ten test taky nesnášim.. je to fakt humus.. ale bojim se na to nejít.. co kdybych ji náhodou tentokrát měla.. a pokud na to jinak nepřijdou.. proč by to dělali, ne??
Ahojky všem ,
můžu se k vám vecpat
nebo už se další „zájemkyně o porod v lednu 2010“ nepřijímají ? ![]()
Čtu vás už delší dobu, ale nějak jsem nestihla ještě nic přispět, asi proto, že mi dosud nic moc nebylo - až na šílené nevolnosti a takovou tu klasiku.
No ale teď zde začínáte řešit zuby a to se mě teda týká opravdu dost, už jsem během těhu dnes byla po osmé u zubaře
, dnes tedy na pohotovosti a hrozí mi trhání osmičky .. a můj zubař má jak na potvoru dovolenou 14 dní
. Objevil se mi supe zánět , tak ještě uvidíme , co se z toho vyvrbí..
jinak ad test na cukrovku: při Leonce mi ji nedělali, ale měla jsem jinou mudr, teď spolíhám na to, že se s tím opět nevytasí a pokud ano, taky přemýšlím nad odmítnutím , nějak mi vadí to čekání, protože časově to všechno zkombinovat je pro mě opravdu na mrtvici, no uvidíme
RAianne: jejda, to by člověk neřekl, co vše je v těhu možný, každopádně moc moc přeju, ať jsi brzo v pohodě a ať se vše jde tak jak má. S císařem je to přesně tak jak píše Sylvii ![]()
Jinak všem moc gratuluji k Ok těhu výsledkům …
![]()
Ahoj,
tý jo, Raianne , tak to je mi líto, snad už jsi z nejhoršího venku
Teda, když to čtu, tak se fakt musím stydět, že se kolikrát zaobírám a rozčiluju je nad kravinama
Hlavně, že jste obě holky v pořádku a držím pěsti, ať už je jen a jen líp ![]()
S císařem bych si hlavu neláma, když to nejde jinak a aspoň s tím budeš 4 měsíce dopředu smířená a nebude se pak konat zklamání až třeba při porodu ![]()
M.
Zziny , vítej a gratuluju k těhotenství , teda, ty sis dala na čas ![]()
Hned tě přidám do seznámku, jen bych od tebe potřebovala jisté údaje… Mrkni na str. 77, je tam seznam, tak mi pak, až budeš chtít, písni
Ahoj, M.
Zziny vítej,zuby teda nezávidim, alespoň něco se mi vyhybá.
Bolely mě trochu ze začátku těhu, ale žádné kazy to nebyly a samo to přešlo.
Raianne co nám to vyvádíš, hlavně ať jsi v pořádku, a gratuluju k holčičce.
Já jdu teď balit, jelikož jsem už v pohodě ( snad to nezakřiknu) , rozhodli jsme se narychlo pro takovou menší dovču.Tak se tady všichni mějte, uživejte těhu a já se za pár dní opět přihlásim ![]()
Ahoj holky,
tak jsem se vrátila ze srazu, snažím se vše dočíst a koukám, jak puk, co se přihodilo chuděře Raianne, jak píše Fragolka, občas řeším takové blbiny a vůbec mi nedochází, co se může přihodit. Raianne držím palečky, ať jste s holčičkou obě v pořádku a všechno zlý se vám obloukem vyhýbá ![]()
Holky, těhutělocvik byl super. Předcvičovala nám porodní asistentka od nás z fakultky. Téma byla první doba porodní, takže jsme se trošku protáhly, zaposilovaly a hlavně procvičovaly dýchání. Na závěr se nás ptala, co nás trápí a snažila se odpovědět opravdu na vše, i když jsme tam díky tomu byly o trošku dýl, ale pro mě jako prvorodičku to byly cenné rady. Šla jsem domů s takovým fajn pocitem a už se těším na příští pátek. Sraz byl taky super, pěkně jsme pokecali, jen jsem to dnes po příjezdu domů musela dospat ![]()
Test na cukrovku mě bohužel čeká. Sestra mi říkala, že při příští kontrole dostanu papíry a půjdu … Vím, že to je nic moc, tak jsem sama zvědavá, jak to zvládnu. Taky mě prý čeká pohovor s doktorkou na plicním, aby rozhodla, zda budou naší žížalku očkovat po porodu na tuberkulózu nebo to odloží. Prý je po porodu těch očkování hodně, tak teď tohle u některých dětí odkládají, ale musí to rozhodnout plicní doktor
Tož nevím … Byla bych docela ráda, aby jí to píchli, přeci jen budeme občas jezdit MHD a kdo ví, co tam jezdí za exoty ![]()
Zziny vítám Tě mezi námi a ať už zuby dají pokoj. Já mám teď v těhu občas problém s dásněmi, ale už jsem se naučila, jak na to, takže relativně pohoda ![]()
Holky končím nebo z toho bude román
Venku vysvitlo sluníčko, tak zkusím manžela vytáhnout na procházku nebo alespoň na nákup ![]()
Papa, držte se a pohlaďte bříška Paja
Holky, děkuji za přivítání ![]()
Jinak chodím už tři roky do své domovské diskuze Září 06, ale nechci je tam teď prudit s těma těhu problémama
..nebo teda holkám by to určo nevadilo, ale prostě nikdo tam v lednu nerodí
…no určitě chápete jak to myslím ![]()
ad údaje do seznámku: takže vdaná, 28 let - zatím
a čekáme chlapečka , termín 17.1.
PajaF: při té plodovce jsem se úplně bála za Tebe, já mám vůbec hrůzu z doktorů a všech zákroků
, jsem ráda, že Ti to dobře všechno dopadlo ![]()
Jinak mě právě taky trápí zánět dásní… tak mi poraď , jak s tím bojuješ, mně už nezabírá snad nic ![]()
kosatko: závidím dovču, užijte si to ![]()
fragolko: musím před Tebou normálně smeknout, jsi vážně borec, že zvládáš 4 děti a ještě být těhu, mně jde někdy hlava kolem i z jednoho
. Právě jsem si říkala, že když asi všechny onemocní, tak to musí být celkem mazec
![]()
Kosatko , užij si dovolenou ![]()
Pajo , super, že sis zacvičila a na kurzu se ti líbilo
Jinak u nás v porodnici očkují miminka na TBC tuším 3. nebo 4. den po porodu a nikdy to nikdo neřešil… Teda, to by mě celkem zajímalo, podle čeho to ten plicní MUDr. pozná, jeslti se má nebo nemá očkovat, když se mimčo ještě nenarodilo? Pak mi dáš vědět, Pájo, ju? Jsem na to celkem zvědavá ![]()
Zziny , dík, no, já si jako borec nepřipadám, ale zase se třeba nemám čas jako těhule tolik pozorovat, což má taky své výhody ![]()
O nemocech mi ani nemluv, mám pocit, že mi z toho jednoho krásného dne slezou vlasy z hlavy
Už jen kvůli tomu šla Věrka do školky až teď, v 5 letech a po 4 dnech ve školce nám dneska ráno oznámila, že ji bolí v krčku
, no, už kašle, smrká… Můžu si stokrát říkat, že jsou horší nemoci na světě, ale i tak mě to mrzí, protože už vím, jak to dopadne
Bude se to šířit jak lavina
No jo, to je riziko nás vícematek ![]()
M.