Poradna duly
Jana Čurdová
Šoupla jsem seznámek, tak když budete chtít něco doplnit, stačí napsat, snažím se doplňovat hned, když je nějaká změna, ale možná mi i něco uniklo, tak mrkněte ![]()
Pavli , fakt neke…
Jsem si taky myslela, že budu mít tak 2kilča navrch, ale tohle mě mile překvapilo
, jsem za to ráda, protože po čtyřech dětech už opravdu nevážím 55kg, takže pokud přiberu míň, bude jedině dobře
Ale máme za sebou teprve polovinu těhu, takže nebudu říkat hop dokud neporodím
No jo, zubaře bych měla taky ještě co nejdřív zvládnout, v tom lepším případě i s Věrkou a Davidem
Ale toho se nebojím, jsou horší věci na světě.
M.
dobré ranko, ani jsem nestihla dočíst
Já si včera došla k doktorovi protože mě ta bolest nepřešla.Mám vypsaný papír do nemocnice, když mě to nepřejde, mám hned jet.Jinak jdu na kontrolu ve středu.Nález jsem měla zatim negativní, hrdlo uzavřený.Jen mi řekl že se to může změnit.Napsal mi magnésko a na bolest si mám vzít ibalgin.Ten ale brát nebudu, bojim se.Nemocnici se vyhnu dokud to půjde, protože jak už jsem tam byla jednou , bojim se že by mě hned tak nepustili.Jen bych potřebovala radu jak má člověk celý den ležet, když má doma už jednoho prcka a nikoho doma
![]()
musim zkusit babičku
Tak vám přeji krásný den a lepší zprávy
Kosatko , tak držím pěsti, ať jsi v pořádku a do nemocnice nemusíš
Hlavně, že jsi zavřená… No, ležet celý den s jední prckem doma je celkem utopie
, aspoň u nás, Teda, přes víkend by to šlo, ale přes týden to prostě absolutně nehrozí, tak zkus malého šupnout babičkám, fakt asi není jiné řešení. Mně tohle potkalo až při 3. a 4. těhotenství (tvrdlo mi bříško, no, do tolerance počtu tvrdnutí jsem se těžce nevešla, magnéska jsem jedla 8 tbl. za den
), ale nejvíc jsem si to brala při 3. těhu, přes den jsem udělala jen to nejnutnější a po příchodu manžela domů jsem sebou plácla na gauč a brečela jsem, že předčasně porodím
No, celkově na to nerada vzpomínám ![]()
Asi by to chtělo něco optimistického na konec, viď? Držím pěsti, ať jste oba v pořádku a ještě minimálně 4 měsíce vydržíš bez problémů doma. Myslíme na tebe, M.
Kosatko, drz se kocko ![]()
Viki, dik za info o Quinny, vcera jsme si ho byli osahat a je fakt, ze uz z nej nejsem tak nadsena
Konstrukce se mi moc nelibila, ani to polohovani neni nejlepsi,..
Jeste mam favorita Phil & Teds sport: http://www.kiddicare.com/…16999_10001_#…
je sice hlavne vhodnej pro rodinu s 2 detmi, protoze se tam da pridat sedacka pro 2 dite, ale i tak se mi moc libi. Kdyz sem hlidala znamym deti, tak ho meli a byl fakt super. Navic, druhe dite snad taky casem bude
No, nastesti je na rozhodovani jeste cas.
Ahoj maminy,
Kosatko , tak jak? Držím pěsti…
Mausko , Phil & Teds máme, momentálně s ním jezdím s jedním prckem, neb jsem Míšu vypustila do terénu
Jako kočár pro jedno super, pro dvě děti už horší, máme ještě jeden sourozenecký kočárek a holt jsem byla zvyklá, že mají obě děti rovnocenný prostor. Sice je ten náš kočárek takový menší tančík, ale řekla bych, že pro děti pohodlnější. Ale u mě je to asi síla zvyku
Jinak si maminy Phil & Teds pochvalují i pro dvě děti. No, já říkám, že jsem ještě nenašla úplně dokonalý kočárek bez chybičky
Jo jo, já jsem náročná osoba
A je fakt, že ty tyhle problémy se dvěma dětmi ještě zdaleka neřešíte…
Ale určitě nějaký šikovný kočárek vyberete.
Mějte se krásně, pustila jsem se do pletení svetru pro Věrku, tak jdu na to, ať ho nedopletu až někdy na jaře ![]()
Pěkný večer, M.
ahoj holky, díky za podporu.Musim zaklepat, že naposledy včera ráno mě trošku pobolívalo břicho, od té doby úplně v pohodě.Ale musim se přiznat že neležim
![]()
Ani nevim jestli závidim vybírání kočárku.Ono asi na každym se najde nějaká chybička.Sice ne při nákupu, ale pak při každodenním používání určitě.
Dobré ráno, maminy - čekatelky ![]()
Kosatko , tak to jsou celkem dobré zprávy
Snad bude dobře… Ale aspoň malinko odpočívat bys měla, ať jste době holky v pohodě (ha ha, to ti radí ta pravá, viď
, ale zase to beru tak, že když jsem si lehla, tak jsem nad tím vším začala přemýšlet a bylo to ještě horší
)
Jinak nám ten týden zase „pěkně“ začal
Davča v noci zvracel, tak čekám, co bude
Kurňa, že my musíme splašit, kde co…
Manžel se ráno rozžhavil do ruda a skoro vyhodil Pata a Mata, kteří nám obkládají koupelnu, no, plácali to dva dny a výsledek nic moc
Obklady lepí, jak jim to vyjde a mozek používají málo ![]()
Přeju pěkný den, M.
Ahoj mamči!
Kosatko: držím palečky a jsem ráda, že už je to alespoň lepší!!! Věřím, že to přejde a zase bude dobře. Mi někdy v 18tt. tvrdlo každou chvilku břicho a po týdnu se to úplně uklidnilo. Odpočívej, kdy se dá a kde se dá ![]()
Marti: snad Davčovi jen něco nesedlo nebo myslíš viroza? Posledně když jsme jí chytili na dovolené, Samuel se prozvracel nocí až do samého rána a druhý den už byl úplně v poho. Jen já se ještě týden kroutila. Tak taky držím pěsti!!!
Holky, rozhodla jsem se, že Samuela naučím chodit na nočník a basta. Úplně mě i nočník ignoruje. To jsem zvědavá, jak dlouho to bude trvat. Maraton byl teprve dneska odstartován.
Jak jste to dělaly s vašimi ratolestmi?
Pěkný den všem. P.
Dobre rano,
Fragolo, dik za info, jeste to musime promyslet, ale asi do Phil & Teds nakonec pujdem ![]()
Kosatko, jsem rada, ze uz je Ti lip, hlavne odpocivej co to jde.
Viki, s nocnikem neporadim, ale drzim palce, at se to malej nauci co nejdriv a Tobe preju hodne trpelivosti ![]()
Ja mam dneska pondelni krizi, vuuuubec se mi nechce pracovat, pritom toho mam tolik, ze nevim co driv. Chjo, a to mi zacina materska az 2 tydny pred porodem!!!
ahoj, mausko 2 týdny před porodem??? to už můžeš mít i odrodíno ![]()
Vikisam tak u nás nočník funguje, ale zá:,–(ně vestoje.Nesedne si ani náhodou.Co ho nalákat aby čural jako taťka? Dneska už se naštěstí i svlékne sám a vyčurá taky.U nás je zase boj s kakánim.On si řekne, to se naštěstí nepokakává, ale chce plínku.Na nočník ani na záchod si prostě nesedne.Když mu plínu nedám, klidně to drží a to já zas nechci.
Fragolo co Davídek? je to lepší? S koupelnou nezávidim, jsem ráda že tohle máme odbyté.Ale s řemeslníkama je fakt peklo.Nejlépe co si chlapi zvládnou udělat sami.
Kosatko, taky si rikam, ze me rovnou z prace povezou na porodni sal ![]()
Fragi držím pěsti at je Davča brzy v pořádku a pokud je to viroza at se nerozšíří dál
A s patem a matem taky držím pěsti… My tedy na pokládání dlažby máme ještě čas, ale už ted se toho bojím
!!!
Kosat moc držím pěsti… Opatruj se i toho tvého piškůtka ![]()
Mausko , kočárek vypadá moc hezky! Akorát jsem nenašla fotku s korbičkou
Ale jinak se mi zdá super!!! My teda budeme pořizovat 4-kolu, budeme se stěhovat na vesnici a v zimě abychom zvládli projet aspon do krámu ![]()
Viki tobě držím pěsti a přeji pevný nervy s nočníkem…
Holky budete si pořizovat pro mimísky monitory dechu? Pořád váhám zda-li jej pořídit… ![]()
Ahoj,
tak to u nás vypadá na nějakou virózu. Sakra, my než se z něčeho vzpamatujeme, přijde něco nového
Ale Davča už vypadá spokojeně, tak už to snad nebude horší. Zato začala Věrka skuhrat, že je jí špatně
Ale když ji teď slyším z ložnice, jak tam vyvádí, snad nebude tak zle
uvidíme, jestli zítra do té školky vůbec půjde ![]()
Pavli , jo, tak nočník, to je kapitola sama pro sebe
věrka v pohodě, ve 2,5 letech, prostě jsme jednou vyrazili ven bez plínky a bylo. Plínu na noc jsme zrušili vzápětí, tedy, až rodičům došlo, proč jim dítě v noci řve - nechtěla mít plínku
Davčovi jsem plínku zabavila loni v létě (necelé 3 roky), ale byl to boj
Jsem si cca 2 týdny připadala, že mám doma štěně, protože na podlaze to byla samá loužička a přibylo mi prádla
Míša si zatím na nočník chodí dobrovolně sednout, ale posedí a jde pryč
, tak ho budu muset taky začít ukecávat, že plínky potřebujeme pro miminko ![]()
Kosatko , tak manžel řemeslníky ukecal (nebo spíš uřval
) , že ty obklady sundají a udělají znova, tak doufám, že ho večer neklepne pepka
Kdyby to chtěl lepit sám, tak to bude tak na 3 měsíce, a to je pro nás moc dlouho
Ale máš pravdu, co si okolo stavění neudělá člověk sám, za moc to nestojí ![]()
Alky , monitor dechu jsme neměli, nemáme a ani neplánujeme. Ale co mamina, to názor
My jsme třeba chůvičku kupovali až k Ondrovi, používám hlavně, když spí v kočárku venku, ale občas je mi na nic, protože mi ji některý z našich lupínků vypne
Dovolím si odpovědět za Mausku, ten Phil&Teds hlubokou korbičku nemá, na hluboký kočárek se předělá pouhým polohováním zádíček úplně do lehu a je to ta první fotka v detailu.
M.
Ahoj holky-co se týká plenek tak náš Honzík už pomalu a jistě zvládá být přes den bez plínek-jen na spaní je má. Zkoušíme to asi měsíc a je to jak kdy.V říjnu mu budou dva tak myslím že bylo na čase.
Jo a monitor dechu máme-koupili jsme od známých použitý a používali jsme ho dlouho a je to fakt bezva věc. Měli jsme opravdu klid.
No a chůvičky používáme až ted v novém větším bytě, jinak bychom Hnozíka neslyšeli.
N oa ve čtvrtek jdem na velký UTZ-jsem zvědavá jestli je vše v pořádku.
Ahojky holky ![]()
Alky: My monitor dechu měli, teda konkrétně Nanny, už jsme jí prodali a kupovat novou nebudeme, jedině v případě, že se mimísek narodí o nějaký ten měsíc dříve. Jinak je to podle mého názoru a zkušenosti zbytečné. Podložku jsme měli danou podle návodu, ale když se mi Kačka nacpala do nějakého rohu (a že je to oblíbené u dětí, nacpat se na špricle), kam dosah podložky nebyl a začalo to houkat, vylekalo to celou rodinu, jen Kačka si spokojeně chrundala dále. A nestalo se mi to jen jednou… Občas je to opravdu o nervy, takže když to bude zdravé miminko v termínu, myslím, že podložky není třeba. Ale to jsou jen zkušenosti s Nanny, možná Baby sense je lepší. Chůvy máme a ty zase využíváme dostatečně, když jdu na zahradu pověsit prádlo, nebo tam něco dělat.
Tak si z toho vezmi, co potřebuješ, Vy všichni pohlaďte bříška a mějte se krásně ![]()