Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,
Alkyno - výsledky plodovky budou asi až příští týden. Doktorka na genetice mi říkala, že je zpracovávají 14-16 dnů a pokud je vše OK, tak je odesílají gynekoložce, pokud ne, tak sami hned volají. Dnes to je 14 dnů od odběru, tak jsem trošku jak na trní, aby nezazvonil telefon
S doktorkou jsem domluvena, že kdyžtak příští čtvrtek mám zavolat. Zítra se tam budu stavovat pro lístek na peníze a recept na železo, tak zkusím, jestli už tam nááááhodou něco není, ale asi to bude ještě brzy.
Jak píšeš o té genetice, tak to je určitě ten screening v 1. trimestru (platí se snad všude kromě Zlína). Kámošce taky řekli, že pokud bude OK, už jí nebudou dělat ten ve 2. trimestru (tzn. že si nepůjde na triple testy???). Přiznávám, že mě to po té plodovce trošku uklidnilo, protože ten placený screening nám vyšel úplně OK. Dokonce mimi už mělo i nosní kůstku ![]()
Fragi - velká gratulace k holčičce. Věrku úplně chápu, po třech bráších bych chtěla taky ségru ![]()
Se jménem Babeta problém nemám
Bude ojedinělá a to se mi líbí, ale je pravda, že já bych taky měla strach, aby se jí děti nesmály, i když oni asi tu motorku už znát nebudou. Mně tam ale taky hned naskočila ![]()
My už asi týden držíme u Kristýnky, tak uvidíme …
Na lístečku jsem měla napsanou i Zoe, ale to je jak Ema, manžel nechce ani slyšet ![]()
Jinak holky, to žďuchání do bříška je úplně super. Už chápu, co na tom všichni mají ![]()
Ahoj holky ![]()
tak jsem už skoro úplně doma (teda ještě od zítřka do neděle pryč, ale pak už je po prázdninách ![]()
koukám, že už to tady víří pohlavími
to je bezva.. super hlavně, že Marťa bude mít holčičku.. to už by měla doma fakt fotbalový družstvíčko ![]()
Já doufala, že už se třeba dozváím včera na UZ, ale bohužel nic.. tak snad 15.9. na velkém UZ v Gennetu.. doufám.. už jsem děsně zvědavá!!!
Tak, zkusím ještě pořádně dočíst a pak zase práce ![]()
viki máš nádhené dortíky
Marti gratulace k holčičce ![]()
Auto jsme řešiliteď cestou do Varů. Já mám 21 let starého renoulta. Asi příští rok zažádáme o veteránské papíry a mně koupíme nějaké malé 10l staré auti s litrovým motorem. Pro nás 3 na lítačku po doktorech a nákupech stačí. Manža má zatím velké firemní, tak moc velké auti neřešíme. Ale ford galaxi nebo renoult espace bych brala.
Jo abych měla veselo, včera mně kousnul sršáň pod oko. včera v poho a dnes mi oteklo oko jako bychod někoho dostala
. Zatím mažu, ale kdyby se to zhoršilo, mám frčet na pohotovost. Alky ty jsi z Varů? Kde je tady pohotovost?
Ahoj holky, zdravim po dlouhe dobe, vcera nad ranem jsme se vratili z Cech a jeste se z toho vzpamatovavam. Chytla jsem asi nejakou strevni virozu, cely let jsem prozvracela, zbytek noci a rana pak taky.
Svatba dopadla dobre - vzali sme se
Byla jsem v pondeli u Apolinare na podrobnem utz, vse vypada dobre a bude to KLUK! Ted uz jsem zpatky v praci, motivace zadna, jeste, ze za 14 dni letime na Mallorku. To uz fakt bude posledni let ![]()
Bude mi chvili trvat nez vas doctu, doufam, ze se dozvim jen same dobre zpravicky!
Iviqv: děkuji za pochvalu. Já chytla před měsícem včelí žihadlo, ale bylo to do nohy, takže žádná hrůza. Pod okem to musí být dost nepříjemné. Drž se.
Mausko: gratulace k sňatku a k l u k o v i!!!
Tu virozu ti nezávidím, měla jsem jí před měsícem, stálo to za to. Ale Mallorku naopak záááávidím a hlavně tu odvahu letět. Já to letos vzdala. ![]()
Ahoj maminy,
tak už jsem se trochu vzpamatovala
Jsem z toho UZ šla dneska vysmátá jak lečo
A cestou jsem se uculovala na kde koho, tak si možná lidi mysleli, že jsem dostala propustku z blázince
Mám moc velkou radost, že je prcek v pořádku
A uznávám, že po třech klucích to bude příjemná změna ![]()
Věrka je taky spokojená, odhlasovala i Simonku, ale na druhou stranu bráchům vděčí za to, že není taková stydlivka, protože kdyby byla třeba jedináček, tak si nástup do školky nedovedu představit vůbec
Kluci jsou takový tlučhuby
, hned si s cizíma lidma povídají a tak. No a Věrka to chytá od nich ![]()
Pavli , no, 9-místný je třeba Ford Transit, Mercedes Vito (ale ta cena nééééé
) a pak cenově nejlíp vychází něco od Citroenu. tak se manžel děsil, aby ještě nemusel dělat řidičák na autobus ![]()
Mausko , gratuluju ke chlapečkovi
a ať jsi brzo v pořádku, abyste si v klídku mohli užít Mallorcu ![]()
Pajo , počkej, jak budeš z pohybů nadšená ke konci těhotenství, až ti bude prcek tlačit na močový měchýř a dloubat tě do žeber (hlavně v noci)
Ale jsou to naši miláčci a udělaly bysme pro ně cokoli
Držím pěsti, ať jsou výsledky co nejdřív.
Mějte se pěkně a dobrou noc, M.
Tak my dnes vstávali pro nás v nezvyklých 5.30 a brácha s přítelkyní jel ia nvýlet i s jejich Adou do Dinoparku do Ovy a prej vezmou i Jeníka-tak jsem ho šupem vypravila a jel s tetou a strejdou a bratránkem daleko na výlet. já rychle uklidím a něco udělám. Teda to jel poprvé bez nás tak daleko na výlet.
Všechny vás zdravím.
Ahoooj,
Fragi už z toho tvého vzkazu je poznat tvá pozitivní nálada…
Máš šikovného manžu… On tušil že to bude holčička, vid?
Mausko moc gratuluji ke svatbě a chlapečkovi!!! A chtěli jste raději kluka, nebo holčičku a jméno už máš? Kdyžtak sem dej jednu fotečku, jaká si byla nevěsta…
At se můžeme pokochat… A hlavně brzské uzdravení at si užiješ slunnou mallorku!!!
Ivi … ty jo pod oko, jo?? Ježiš, já bych se asi zbláznila… nesnáším jaké koliv bodnutí, natož od nebezpečného sršána a navíc pod oko
Pohotovost? No nevím jak dobře znáš Vary, ale pohotovost je přímo u nemocnice, akorát nebudeš zajíždět přímo do areálu, je to vidět ze silnice… i vchod je ze silnice. Jinak kousek od nemocnice je i poliklinika a kousek od té je Thermal…
Jak říkám, netuším, nakolik znáš vary… ![]()
Koukám, že jsme teda 5:5 co se týká pohlaví… to je super!!!
Lucilko ono není špatné si občas udělat den jen pro sebe, bez dětiček.
Já dneska vyrazila do krámu když Filípek usnul, došla jsem asi 20 metrů a tak mě začalo píchat v podbřišku že jsem sebou málem sekla.Doploužila jsem se zpátky domu a lehla si.Teď už je to lepší, ale chvílema mě tam tak píchne, že nemůžu udělat krok.
No hlavně uklízím a ted si jdu vyfoukat vlasy.
Kosatko to prý někdy bývá těmi svaly dělohy jak se napínají
Mě to tak pobolívalo u Honzíka. Tak se zkus šetřit.
Jo a dnes mi porpvé přišel balíček z MMB. Líbily se mi tam ty cenu použitého těhu oblečení ale už vím že si tam nidky nic neobjednám ![]()
Lucilko jak to? nejsi spokojená? já hodně objednávám na mimiaukci.Dají se tam sehnat věci za pár korun.Ale je pravda že objednávám jen na Filípka, a teď jsem už neodolala a koupila pár věcí na mimi
Luci, taky jsem připravená, já tedy zatím nic s mimibazaru neobjednala, ale ségra tam odsud má spoustu věcí na malého a vždy byla velice spokojená…
Já na mmb koukám na kombinézky pro piškůtka až se narodí, ale moc malinkých jsem jim zatím neobjevila… Kolik kombinézek máte pro mimčo? A jaký fusaky budete pořizovat, víte?
No bílá barva už je spíš šedá a jedne rukáv značně špinavý což myslím nevyperu.Chtěla jsem to zkusi a měla jsem v plánu si tam koupit těhu rifle, mají tam super ceny ale raději je koupím v obchodě.
Já bych se něco na sebe bála koupit kvůli tomu že mi to nebude sedět.
Ahoj maminy,
tak koukám, že už začínáte nakupovat
Já jsem neodolala a koupila dvoje dupačky a body
A taky už máme plenky pro novorozence. No jo, já vím, plaším brzo, ale nechce se mi to pak kupovat honem honem ![]()
Alky , no, mnažel to tvrdil od začátky, prý už jen z hlediska statistiky by to prý měla být holčička (no jo, to se hned pozná inženýr
), pak tvrdil, že neví a včera se nás na UZ ptal MUdr., co bychom chtěli raději. Tak jsem říkala, že je mi to jedno, ale že manžel tvrdí, že to bude holčička. No a MUDr. jen povídá, no, ví co dělal
No, mám radost, co si budeme namlouvat, pořád se divím, že mě to všechno i při pátém těhotenství takhle bere ![]()
Jestli myslíš takovou tu teplejší kombinézku, tak tu mám jednu fleecovou, ale do kočárku jsem ji nepoužívala, pak až do autosedačky, když byla dětem malá zavinovačka do sedačky. Fusak máme jeden obyč. fleecový - menší a jeden od Emitexu - velký, použitelný i pro dvouleté dítko (teda, výrobce tvrdí, že i pro tříleté, ale naši „broučci“ by se do něj zaručeně nevešli…
Lucilko, Kosatko , tak bolesti bříška mám už dlouho, obzvlášť, když se nějak rychle zvednu, to je pak „super“ a bříško i tvrdne, ale není to moc zlý. Tak se, holky, optraujte a nechte se dle možností opečovávat ![]()
Jinak jsme se byli dnes podívat ve školce, tak David s Míšou by tam zůstali od minuty, s Věrkou to bude horší, ale tvrdila mi, že se jí tam moc líbí
Tak věřím, že to zvládne, i když ji tam v úterý necháme
Přece jen už je to velká holka.
Tak ju, užijte si sluníčka a opatrujte bříška. M.