Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8737
6.9.09 19:30

Fragolko , určitě dám vědět, co mi na tom plicním řekli a jak to vůbec probíhalo. Sestřička říkala, že si s doktorkou popovídáme, takže čekám něco jako vyplňování dotazníku na genetiku a podle toho se ona zamyslí a řekne, tak třeba jo anebo ne :roll: Možná nám k tomu řeknou něco i teď na těch předporodních kurzech, kde nám přednáší doktoři a porodní asistentky od nás z porodnice, tak by mohli tušit víc :wink:

Zziny , když mě chytnou dásně, tak mi pomáhá čištění zubů po každém jídle a přiznám se, že jsem začala používat dětský měkkoučký kartáček od curaproxu a zubní pastu paradontax. Z té je mi teda i po čtyřech měsících používání na zvracení, ale mně pomohla, tak se snažím to vydržet. No a minimálně jednou denně (většinou na noc) si po čištění zubů vykloktám ústní vodu. Nedávno jsem se zkusila vrátit k „normálnímu“ měkkému kartáčku a nedopadlo to dobře, tak už to ani nezkouším a čistím si zuby tím dětským.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
6.9.09 21:06

tak mám sbaleno.Pajo já taky trpim na dásně v těhotenství, používám co nejměkčí kartáček, ústní vodu listerin, ale pastu mám lakalut.A upřímně tě obdivuju že vydržíš paradontax.Měla jsem ho , vyčistila si zuby jednou a pasta letěla do koše.To byl teda hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
6.9.09 23:41

zziny AHOJ :-) pobavila jsi mě s tím citátem z porodnic, protože já se zaregistrovala fakt o prsa jen „díky“ tomu, že mám jistou chorobu a potřebuju speciální péči :-) Tady ale, myslím, ještě přijímáme :-)

Ohledně zubů.. jak jsem psala, je to můj denní chléb.. půlka zubů už umělá a u zubaře jsem seděla poslední 4 roky jedenkrát za měsíc cca tři hodiny v křesle.. furt..
Takže strašně doporučuju: ono je skoro jedno, jakou používáte pastu, ale pokud problémy se zuby a zvláště s dásněmi JSOU, tak je děsně dúležité čistit nití a mezizubními kartářky!! FAKT! Je to sice vopruz a na začátku dásně krvácí ještě víc, ale postupně si zvyknou, opuchnutí mizí a dásně se přestanou zanicovat.. a hrozba mezizubních kazů, který jsou nejčastější bude daaaaleko menší! takže tak :-)

Pájo abychom Tě s tou cukrovkou zas moc nevyděsily!!! Jde o to, že musíš vypít asi třetinku hnusný uměle sladký vody. Je to fakt hnus, ale dá se to přežít! Po těhotenských nevolnostech určitě :-) A rozhodně jsou i mnohem nepříjmnější věci na světě :-) Takže klid.. Není to jako jít na zmrzlinu, ale dá se to.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
7.9.09 13:26

Ahojky,

Fragi: stejně skládam velkou poklonu… Jo jo, „lavinu“ znám, my všechno vždycky s manželem od Leonky komplet pochytíme, ale to je nic proti tomu , co musí být za šrumec u vás doma, to je jasný… :wink: Na druhé straně máš zase čtyřnásobný radosti :wink: :D

PajaF : tak paradontax jsem ještě nezkoušela, ale budu muset, jestli to půjde takovýhle tempem, tak ve 40 mám protézu :D No každopádně mám dnes nový zážitek od zubaře - trhali mi nečekaně osmičku :roll: 8) ..aspoň je na čas po pořádném zánětu. Doufám, že ty další tři potvory tak rychle nevyrostou…

Sylvii: zubní nit je můj velký kamarád, ale těch mezizubních kartáčků bych se právě hrozně bála, že mi to ještě mnohem více zhorší a rozdráždí..Páni, tak už to vypadá, že spěju k tomu, že budu 5 minut jíst a po tom hodinu čistit zuby :roll: , ach jo, hloupý záněty, přitom jinak zuby samy o sobě jsou oK, celkem bílý a rovný a nekazí se, ale ty záněty jim asi dají na frak..do háje 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
7.9.09 14:02

Zziny mezizubních kartáčků se neboj :-) ony to samozřejmě nejdřív rozdrádí, páč když jsou dásně nateklý a něco do nich šťourá, tak z nich teče.. Ale věř, mám s tím bohaté zkušenosti.. už cca po týdnu dásně přestávají krvácet.. chce to jen výdrž a důslednost. On tam prostě ten sajrajt dělá svoje.. A je důležitý mít správnou velikost těch kartáčků. Aby moc nedřely, ale zase čistily. Měly by tak lehce drhnout :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
7.9.09 15:24

Ahooj holky,

Zziny vítej v ledňátkách…

Rain , tobě moooooooooc držím pěsti ať jste holky v pořádku… Hlavně se šetři a odpočívej!!!

Se zuby mám také problémy - tedy spíš s krvácením dásní… krváceli mi vždy, ale ted v těhu je to daleko horší… tak jsem pořídila lacalut a nejjemnější kartáček a je líp…!!

Co se týká oblečků, tak mě vše bude prát a připravovat maminka… Jak už jsem říkala, výbavičku mám skoro celou a to jsem nic nekoupila, ale tchýňka, která žije v USA, tak se dost činí a pořád něco posílá, takže jsme zásobeni… Snad zbyde i něco pro mě nakoupit :D

Ve čtvrtek jedem na 3D, tak se snad už ukáže co to malé skrývá dole, když kouknete do tabulky, tak v té vrchní části jsem skoro jediná kdo neví co čeká :( A podle toho co čtu, kolik je teď holčiček to vidím na kluka :D No uvidíme…

Tak hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
7.9.09 15:49

Po ultrazvuku ve 20.týdnu doplňuji některé údaje:
Knizska, 29 let, rozvedená, čekáme holčičku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.9.09 16:53

Ahoj,

Knizsko , veliká gratulace k holčičce :srdce:

Alky , věřím, že miminko se ve čtvrtek „umoudří“ a odtajní :wink: Jsem normálně zvědavá za tebe :wink:

Zziny , to vychytávání nemocí je kapitola sama pro sebe :roll: Většinou to chytnu děti navzájem od sebe a pak já, manžel občas a mám pocit, že děti průběh nemoci neměly nikdy tak strašný, jak my, dospělí :? Vybavuju si, že jsme něco chytli všichni 4 asi měsíc před porodem Míši a fakt jsme s manželem večer losovali, kdo se vydá nakoupit, a to máme obchod na konci ulice :wink: Ale jinak jsou to miláčci, o tom žádná, i když mám někdy pocit, že si půjdu brzo hodit mašli :lol:

Věrku máme ze školky doma, od včerejška prská, kašle, fakt jsem z toho celkem nervní a chvílema mám nervy na pochodu :(
Se záněty dásní naštěstí problémy nemám, spíš mám zuby citlivé + krvácení dásní :( Ze začátku jsem vyzkoušela kde co,i ten hnusnej Parodontax a nakonec jsem zakotvila u Colgate sensitive + Listerine, s dentální nití nemám šanci, to mi říkala i má zubařka, že mám zuby strašně nacpaný jeden na dryhým a tu nit tam nenarvu. Tak to honím aspoň tou ústní vodou :wink: A taky mám dobrou zkušenost s Herbadentem, ten je vyloženě na záněty dásní a krásně ty dásně stahuje… Tak, konec zubařského okénka :lol:

Mějte se, M. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
7.9.09 19:18

Ahojky holky

vítám Zziny..ahned otázečka…bolelo moc to trhání? Injekce se ani nebojím… spíš že mi natrhne pusu. Tá mně bolí víc jak vrtání… v tu chvíly bych ji chtěla mít na zip a od ucha k uchu :D. Já jdu 9, tak jsem zvedavá… A taky čistím Paradontax..dokonce jsem sehnala kartáčekParadontax.. je mněkoučký a hlavně menší. A listerinku jdu kupovat teď

Raianne… držím palečky, a odpočívej, užívej
Fragy ať lavína nepokračuje. A u nás stejný…Andělka nemocná v pohodě a my s polovičkou pak umíráme

A všem gratuluji k zjištění pohlaví a držím palečky Alkyně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
7.9.09 19:27

Tak vám přidám moje zubařské okénko-já nemám osmičku ani jednu-no asi nebudu moudrá :lol: :lol: Měla jsem založené jen dvě horní a ty musely operativně ven ještě než začaly lézt. Bolely mě uši a špatně se mi otvírala pusa a zjistili že se mi derou jinam ty osmičky tak mi je vysekávali a ty dolní jsem ani neměla založené.
No a ted v těhu jsem ještě na té KO u zubaře nebyla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
8.9.09 06:47

Ahojky

Fragi: přesně jak říkáš, Leonka je celkem v poho a my s manželem na scípnutí, jednou jsem někde četla, že ty dětský bacily jsou prostě u dospělých agresivnější ..aneb chytit chřipku od kolegy z práce není totéž jako ji chytit od svého dítěte :wink: ..vážně tomu věřím. Než jsme měli malou, tak jsme skoro nebývali nemocní, i když celé dospělácké okolí bylo na hromádce. No teď začala chodit do školky ( i když momentálně má chudě malý ten zánět ucha ), tak se bojím co dotáhne. Myslím, že budu celý podzim na hromadě a nejvíc se bojím, že budu rodit někde v lepším případě s kašlem a rýmou :roll: 8)

Lucilka : páni, vysekávali ? :roll: A jak to dělají , jen v té místní narkoze , abych věděla co mě kdyžtak čeká v budoucnu :D

iviqv: měla jsem osmičku horní, ty jdou prý dobře. Já se hrozně bála té injekce, tak jsem zavřela oči a cítila jen šimrání- kupodivu 8O , no pak s tím zubem tak jakože viklají :roll: a zatáhne a během 5 vteřin je po akci, teda pokud to jde hladce. Jinak mě opravdu nebole nic, je jen cítit takový nepříjemný tlak, jak když tahají z pusy celou tu kost :roll: . Vážně to bylo v pohodě… A včera jsem úplně koukala, že jsem si nemusela vzít ani jeden prášek na bolest- stejně žádný nemůžeme, že , ani mi to neoteklo , nic prostě… Teď jen, aby se to nějak nazanítilo a snad bude pokoj..než zas vyrostou ty další tři :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
8.9.09 07:54

ZZiny jen mi napíchali pár injekcí a nějak to nařízli(byli na mě 2, zubař a chirurg) a pak to nějak vysekávali-no znělo to divně, jakoby to páčili a sekali, ale nejhorší na tom bylo že mi hákem drželi rozevřenou tu pusu jako žábě :roll: Měla jsme tam nějaké stěhy a za čas šla i se druhým zubem. Hojilo se to docela dlouho, takže v těhu bych t oasi neabsolvovala-i když pa kzas s malý dítkem-no nevím.
Ale dalo se to přežít a mám s osmičkama klid :wink: Jen teda nejsme moudrá :lol: :lol:
My dnes vstávali v šest-to je na nás nezvykle brzo, ale Honzík je čilý jako rybička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
8.9.09 09:08

Maminy, dobré ráno,

přidám se k Lucilce, takhle mi odstraňovali osmičky už na gymplu. Fakt to byl zvláštní pocit, když mi MUDr. odsekával ten zub, to bylo takový hnusný, ale mám aspoň pokoj. Ony se ty osmičky celkem brzo kazí a pak se stejně trhají, no, mně se tam stejně nevydaly, takže já mám vyřešeno :wink:

Zziny , já jsem právě kvůli nemocem nechtěla, aby Věrka šla do školky dřív než v 5-ti letech, No, asi jsme si nepomohli, byla tam 4dny a je doma, tak jsem z toho byla včera fakt na dně, jsem to i obrečela :roll: , protože jsem si představila, jak to budou mít všichni, tak je mi líto hlavně těch nejmladších. A jak píšeš, představa, že budu rodit v lednu a jestli do toho přijdou nějaký nemoci, tak fakt nevím :(

Mějte se krásně a já za chvíli mažu na KO na plicní. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
8.9.09 13:06

Knizsko gratukuji k holčičce!!!

Fragi držím moc moc pěsti at se z nemoci brzy vyhrabete a ostatní členové rodinky se jí vyhnou!!!

Co se týče zubařů, tak držím pěsti at vám to vše dobře dopadne… Já už mám zubáka za sebou… nebyla jsem u něj šest let, takže tento rok jsem si ho bohatě užila - včetně mé peněženky :?

Jako holky… Je to tu samá holčička, s každou holčičkou navíc ztrácím naději na ní :D Tak aspon kdyžtak bude hodně nevěst :D

Jééé ted mě naše bejbátko kope jak blázen, tak nevím jestli mi tím chce naznači, že je to kluk nebo holka… :D

tak zatím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
8.9.09 14:00

Ahoj holky,

v první řadě moc zdravím Rain a dřím palečky, aby bylo už jen lépe. Migrena je svinstvo :( . Také jsem měla jednu, při které jsem necítila půlku obličeje, jazyka a těla, ale v tom těhotenství to musí být asi hrozná panika.

Lucilko sekali mi spodní moudráky úplně stejně jako tobě, na sále, s držákem v puse. Měla jsem potom 10 dní marodní, protože mi otekla tak huba, že jsem jedla jen tekutou stravu přes brčko. Po prvním sekání jsem se zařekla, že pokud budu muset na druhé, tak že prostě nepůjdu a nakonec jsem si to stejně šupajdila ještě jednou.

Zziny mezizubních kartáčků se fakt neboj. Já je také používám, jde jen o to, koupit si právné velikosti. Používám 3 velikosti, ze začátku dásně krvácely, ale do 14 dnů by se to mělo opravdu lepšit. Na doporučení zubařky používám zubní pastu a ústní vodu Meridol a jsem moc spokojená. Jen přiznávám, že mi dělá problémy si to čistit každý den, nebaví mě to :roll: , ale pomáhá to.

Těch testů na cukrovku se také obávám a bojím se, že budu zvracet :poblion: . Ani nevím, jestli to tedy odmítnout můžu nebo ne. Jsem ta posera na braní krve, takže to pro mě bude asi extra zážitek :( :( .

Nemáte tu někdo zkušenosti a dobrou radu na skřípnutý nerv v těhu? Mám ho skřípnutej někde okolo lopatky a bolí mě děsně i dýchání a žebro.
Napravit mě prý lékař nemůže a představa, že s tím budu chodit ještě 5 měsíců mě tedy dost děsí.
Mějte se krásně, pá pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital