Poradna duly
Jana Čurdová
Sylvii a když budete mít klučíka a povedete ho k hezkému vztahu k sestře, ještě vám jednou bude snacha se slzami v očích děkovat
, bo mám pocit, že je v dnešní době nějak čím dál těžší sehnat šikovnýho a hodnýho chlapa ![]()
To je fakt.. já jednoho mám a denně se divím a jsem neskonale vděčná, že je můh ![]()
Ahojda tehulenky, clovek tu par hodin neni a hned stranka prispevku ![]()
My stavime baracek primo na okraji mesta na MHD, pesky 15 minut do centra, nastesti jsme meli pozemek, na kterem je, teda ted uz spis byla, dedova zahradka. Ale toho papirovani s tim, ze nikdo nepocital s tim, ze tam budem stavet, ze mame daleko pripojky, jeste jsme meli spatnej teren, tak jsme utratili strasne moc penez za piloty - mame zaklady jak panelak a tunu zeleza v zakladech ![]()
Ale jinak domecek takova ta klasika, prostor dole a pokojiky v patre, jednoduchej obdelnikovej domecek ![]()
Jinak k tem jmenum: Lilian se mi taky libi ![]()
Ale my budem davat asi ceskou klasiku, manzel pres neobvykla jmena vubec neni, nejradeji by echt ceska - teda nic proti Josef, Karel, …, ale ja bych to asi miminku nedala, mam to spojene se starsima lidma. Tak jsme delali kompromisy a zvyraznovali kalendar, co ani omylem a co mooozna ![]()
Alik
My měli už u Honzíka vybranou Ellen-já s ito jméno zamilovala, no a ted jsem se těšila že dáme Ellen a nakonec když máme pindíka tak to bude Lukášek. Líbil se nám Daniel-právě jsme to kombinovali s příjmenímale to by měl klučík v jednom měsíci svátek, Vánoce a narozky.
Luci naše Barunka má přesně takhle narozeniny, svátek i Vánoce v jednom měsíci. Ale já jsem se tomu prostě nepodřídila.. už takhle je pro mě hrozně těžký vymyslet jméno, který by pro nás šlo a ještě se mi líbilo ![]()
TeĎ je holt na nás to pořešit tak, aby to Barunku nijak neochuzovalo.. už mám pár nápadů
tak uvidíme.
No my taky pořád víc tíhneme k tomu Danečkovi ale zas by mu to pak jednou mohlo být líto- J ásama mám svátek 13.12. a protože je to mezi mikulášem a Vánocema téměř nidky se můj svátek moc neřešil. Takže to bude Lukášek ![]()
Já si myslím, že se to prostě dá zařídit tak, aby to dítěti líto nebylo.. Já bych se kvůli tomu prostě nedokázala vzdát jedinýho jména, co se mi třeba v tu chvíli líbí.. jsem děsná
Krom toho, můj svátek se doma neslavil nikdy a nikdy mi to nevadilo, takže prostě svátky moc neřešim ![]()
No my to doma debatili často a nakonec jsem zvolili Lukáška ale uvidíme třeba to bude nakoenc jinak ![]()
Ahooj holky,
Alky moooc gratuluji k holčičce
, takže další princezna do klubu, to je fajn
.
My máme už rozhodnuto, bude to Eliška. Jediný divný pocit mám z toho, že je jich teď možná trochu moc, ale jméno se nám líbí, tak ho dáme.
Pajo, v dětském ráji na Vysočanech jsem byla před 14 dny a objednala jsem si tam kočárek. Ze všech obchodů, kde jsem zatím byla, tam měli nejvíc vystavených kočárků různých značek, takže se dalo ledacos porovnat.
Lucilko , máme od Nescafé Dolce Gusto, je to na takové malé kapsličky a můžeš si udělat preso, late, capucino, ledovou kávu atd. Kafíčka jsou z toho vynikajicí a mňam , dělá to vynikajicí pěnu jako když si skočíš na kafíčko do kavárny.
Skříplej nerv se mi ještě neodskřípnul, takže čekám na pondělí a doktora jak na smilování. Už kňučím bolestí a nemůžu se pořádně nadechnout
, ale jsou horší věci, tohle se dá doma v leže v klidu zvládnout.
Holky vy jste teda stavitelky
. My jsme nastěhovaný od března v nově zrekonstruovaném bytě, který jsme předělávali přes šest měsíců a problémy z řemeslníkama znám také moc dobře. To by je člověk nejraději kolikrát chytl za límec a vyrazil.
Mějte se krásně, pá pá
Kubi díky my nakoenc objednáme ten DOcle gusto-máme chut právě na ty mnamky
To tě ale trápí dlouho to mě mrzí, my tu máem výbornou primářku a tam mi od toho pomůže během týdne.
U nás se tyhle narozeniny, svátky a Vánoce taky nějak moc neřešily. Dali jsme jméno, které se nám líbilo a hotovo. Chtít to ještě skloubit podle Vánoc a tak, už je u nás nemyslitelné, ale je fakt, že od Davčových narozenin do Vánoc je to jako když hrom bije. Pořád něco
Ale aspoň máme důvod k oslavě
No a v lednu má narozky manžel, příští rok se přidá Simča, v únoru Věrka a pak máme klid až do května ![]()
Aliik , i echt česká jména jsou hezká
, nás třeba hodně lidí chválilo za Věru, že jsme dali pěkné jméno. Já vím, nemusí se líbit každému…
Ale třeba malého Karlíčka, Pepíčka a Vašíčka bych taky nerozdejchala ![]()
Ani nevíš, kolikrát už jsme ten kalendář projeli
A co u vás postoupilo do užšího výběru?
DNeska byla Věrka zase po 4 dnech prskání a kašlání ve školce, tak má kamarádku Terezku, tak jsem ráda, že tam někde nesedí v koutku sama
Manžel ji šmíroval z okna z práce, tak si tam fakt spolu hrály ![]()
M.
Fragol hihi, úplně vás vidim, jak doma řešíte, aby vaše další dítko mělo svátek aspoň měsíc před a měsíc po všech ostatních a jak to musí vycházet rovnoměrně do roka ![]()
Já si myslím, že jsou hezká i česká i neobvyklá jména (i když jak je vidno, spíš asi osobně upřednostňuju česká, ale zase ne ta starší .. třeba mám manžu Pepu a už u něj mi dlouho trvalo si na to jméno zvyknout ![]()
Hlavní je co se komu líbí
jen je potřeba u toho trochu myslet.. My jsme měli na táboře různá cizokrajná jména a člověk se musel smát.. tak třeba Rony Karchňák nebo Jacqueline Vochozková.. no řekněte ![]()
On ose to jméno hlavně musí hodit k tomu příjmení-když se někdo jmenuje např. já nevím Vomáčková tak mi k tomu přijdou divná ta cizí jména třeba JEssica Vomáčková nebo Brian Vomáčka ![]()
Ale fragi už to má těžší, kdyby to měla zkombinovat tak ji z toho klepne.
Jo a babyboom už prý skončil-tak apson bude msíto ve školkách a tak.
no dneska těch příspěvků teda je ![]()
Alky mě se asi více líbí ta Lilien…
My bychom chtěli Sofinku, takže by slavila svátek na Žofku ![]()
Snad nám při příští kontrole neukáže dosud schovaného pindíka,protože na jménech pro kluky se neshodnem:-)))