Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda pupíci,
tak to mám dneska za sebou, nakonec jsem se ani neznemožnila, zkoušku mám za dvě. Bohužel jsem tak vyčerpaná, že se dneska už učit nedokážu, takže si jen srovnám materiály a učit na písemný státnice, který mám ve středu a čtvrtek, se budu až zítra
a to nemám celý den, bo jdu do Gennetu, na což se ale samo děsně těšim
snad už mi řeknou…
Co vy, jak je? ![]()
Ahojky těhulky,
Alky moc děkuji, že sis vzpomněla
, jsem po doktorovi. Úplně normálně mě odblokoval, tak jsem ráda, že to vyšlo, měla jsem 4 bloky. Kdybych nebyla trubka, tak jsem to mohla mít už dávno za sebou a být v klidu, jenomže mě zblbla ta má masérka, že se to v těhu nedělá.
Záda mě přestaly bolet hned a žebra ještě bolí, tak uvidím, jak to bude pokračovat, za 14 dní jdu na kontrolu, tak kdyžtak odblokuje ten zbytek. Doktor říkal, že to mám z toho, že jsem přestala cvičit. Před těhu jsem byla na dvou operacích a předtím jsem cvičila velmi intenzivně a byla zvyklá na pohyb.
Ali , jak jsem četla o tobě, jak se vypovídáváš manželovi, tak jsem se úplně viděla. U nás je to dost podobné. Jak jsem zůstala doma na rizikovém, tak mi také chybí lidé a jsem totálně nevykecaná
.
Hezký večer, pá
Alky , ani mi o školce nemluv
, mám toho dneska plnou hlavu, ale utěšuju se tím, že to třeba byl dneska jen nějaký kritický den ![]()
Já jsem si na píchání náušniček u Věrky s sebou vzala taky chlapa
Já to nějak na vlastních dětech nemůžu vidět, braní krve, řezání pupíku v porodnici, to se musím dívat jinam. Klidně bych nechala pižlat sebe, jen ne děti… No, ale někdy se nic jinýho dělat nedá…
Aliik , tak jsem se s tím tvým streptokokem celkemm trefila ![]()
Iviqv , tak se přiznám, že když jsem četla o živém dárku, nejdřív mě napadlo štěně
Pak jsem to dočetla a ono je to úúúúplě jinak. No jo, živý dárky, ty jsou super
Už se těším, jak budeme slavit s Ondrou spolu, bo já si ho/teda nám ho porodila na své 27 narozeniny
Ale to už jsem tady určitě psala…
Sylvii , moc gratuluju a zítra dej vědět, jak jste dopadli/y ![]()
Kubino , tak to je super, že už máš pokoj… Já to ze začátku pochopila, že ti ro řekl doktor, že to teď v těhu nejde… A ona to byla masérka, kdo podává zaručené informace
Bych jí taky dala masáž, že jsi takhle zbytečně trpěla ![]()
Hezký večer, M. ![]()
Ahojek bříškandy..
já mám jít na cukrovku příští měsíc a mám z toho docela hrůzu..jelikož bez snídaně atd se mi děla docela zle a když k tomu připočtu i to moje omdlívání, tak se fakt těším
![]()
Alii:já měla streptokoka hned na začátku a taky jsem dostala jen nějaké žluté globule a prej mi ty stěry budou dělat ještě někdy kolem 30.týdne…takže to má asi fakt každá druhá:))))
Holky, jak jste na tom s oblečením pro sebe?? Já když koukám na ceny např. riflí tak mě berou mdloby…je mi líto dát 1500 nebo i víc za kalhoty na tři měsíce
… takže většinu času odbývám v teplácích…
Bel já mám z minulého těhu dvoje letní kalhoty-musela jsem je mít do prácea lítám v nich pořád. Ted jsem si šla koupit něco na podzim a nakonec mám dvoje z CaA-jedny stály „jen“ 850 jsou černé sportovní a rifle za 1170Kč. Chtěla jsem si je koupti původně na MMB ale po mé zkušenosti s těhu halenkou už nikdy víc. Já to pak dám švagrové nebo t oprodám, jako těhu s Hnozíkem jsem chodila do práce tak mám dost hezkých věcí.
Já mám půjčený dvoje těhu kalhoty od kámošky, tak to mám vyřešený.Jinak jsem si koupila jedny rifle bokovky větší, do těch se ještě taky vejdu.
Dneska jak jsme nebyli moc venku, tak mě celý den honí mlsná, pořád něco šrotuju.A pak se divim že za chvíli budu mít +10 kg
![]()
Sylvii velká gratulace ..... ![]()
Fragolo s tou školkou to bylo určitě jen výjimečně a taky těžce snášim když musí Filípek podstoupit nějaký zákrok u doktora.Ale manžel je na tom ještě hůř, měl vždycky pocit že mu hrozně ubližuju třeba odsávánim rýmy apod.
Bel , já mám těhotenského oblečení ve skříni převahu
Ale ze mě si příklad neber, já jsem extrém
, takže zatímco maminy považují nákup těhotenského oblečení jako něco vyjímečného, já to mám přesně naopak ![]()
Ale jako poprvé těhotná jsem měla dvoje kalhoty a s tričkami, halenkami a svetry jsem vystačila s netěhotenskými. Takže asi tak… A i teď mám ráda takové ty univerzální kousky, které se dají nosit i normálně…
M.
Ahoj holky,
koukám, že jste se pustily do kočárků. No my máme asi vybráno, a sice x-lander XA, teď už jen dolaďujeme barvu, protože v reálu vypadají úplně jinak než na netu nebo v katalogu. Naštěstí jsme je omrkli v sobotu v Praze v dětském ráji, kde je měli skoro všechny, takže super. Aliiku pokud by ses rozhodla pro x-landera XT, tak si ho pořádně vyzkoušej, i v obchodě mě varovali, že je nestabilní
osobní zkušenost ale nemám, tak nevím…
Alky Lilien je pěkná a ber to tak, že se nikdy všem nezavděčíš a oni si nakonec zvyknou
U nás vyhrává Kristýnka a už jsem taky slyšela, jak jí budete říkat, je to dlouhý a tak dále ![]()
Naušničky u nás už taky proběhly. Nejdřív manžel nechtěl ani slyšet, že ji nenechá týrat, že to je přežitek a ať si to jednou rozhodne sama. Pak se mi ho podařilo nějak zlomit, že naušničky budou, ale já bych byla raději, kdyby jí je nastřelili. Ségra je malý nechala nastřelit (doktorka jim dala normálka vybrat, jestli píchat nebo nastřelit), vyhli se nějakýmu krvácení a sama vím, že nastřelení skoro nebolí. Jen nevím, jestli to tady v Hradci u doktora seženu ![]()
Sylvi gratulace ke zkoušce a zítra hodně sil do učení. Držím palečky, ať to dotáhneš do úspěšného konce.
Holky papa, zítra jdeme na prohlídku porodnice a první kurz péče o novorozence. Už se těším, že zase vyjdu mezi lidi ![]()
Ahoj tehulky,
Pajo, ja pokud pujdu do x-landeru, tak asi do XQ, co jsem cetla, tak je hodne lehoucky a skladny. Teda jen do sportaku, protoze hluboky mame. Snazila jsem se na nej najit nazory, ale jak je to novinka, tak jeste moc nejsou…
Kamaradka totiz od cca 8 mesicu mimca jezdi s golfkama a porad mi tvrdi, jak je dulezita hlavne hmotnost, ale mi prijde, ze se spatne ovladaji, o obrubnicich ani nemluve. Tak shanim kompromis - lehky, skladny a dobre ovladatelny ![]()
Ale ten XA ma svagrovka a do roku pry super, pak taky presla na golfky. Jen ji mala v 5 mesicich vyrostla z hluboke korbicky.
Alik
Teda my golfáč sice koupili v půl roce malého, ale není nad sporták-líp se ovládá a vůbec. Takže jsme nejvíc pak jezdili se sportákem.
Honzík má zase teplotu, jsem zvědavá co z toho vyleze ![]()
Dobré ránko…
Luci- já právě zkoušela v CaA, ale měla jsem všechno velké, (i když mám už 10kg navíc
)no a menší bývají prý rychleji pryč, tak jsme byli v HMku a tam jsem šla do kolen z těch cen no:-))
Fragolko - o tom nepochybuji, že jsi zásobená:-)
Já jsem si dneska sjela do jednoho těhu obchodu a koupila jsem si dva pásy(kažej za 100kč), takže zatím to teda budu asi řešit tímhle, aspoň že mi neleze bříško a nikde mi na něj nefouká…
Ahoj holky,
znáte dětské oblečení Topolino? Dobrá značka za přijatelnou cenu.
V odkazu najdete prezentace oblečení a všechny informace k objednání.
http://www.registrace-avonlady.cz/topolino/
Uzávěrka objednávek je 23.9. 09 večer.
Vája
Ahoj holky,
Aliik , my teda golfky nemáme, ale ani bych je nepořizovala, není nad sporťák
Já když vidím, jak se s tím pak ty maminy dřou, tak ani omylem. Golfky jedině tak na cesty, kdy potřebuješ, co nejmenší zavazadlo a třeba do MHD, ale permanentně bych s nima jezdit nechtěla ![]()
Lucil , tak ať je Honzík brzo v pohodě, předpokládám, že mu jinak nic není a má „jen“ teplotu, co? Tohle mívala Věrka ve věku, když se narodil Davča - 20 měsíců. Jeden den teplota, já na nervy, co to je a druhý den klid…
Bel , aspoň se to tučné líp čte ![]()
Tak koukám, že jsi těhotenské oblečení zatím vyřešila elegantně a ještě ekonomicky
Ale máš pravdu, hlavně, že budeš mít teplo na bříško a ledviny ![]()
Mějte se krásně, tady u nás dokonce vykukuje sluníčko, tak jdu věšet prádlo. M.
Ahoj těhulky,
tak ta bolest hrudníku nepřestala
, včera jsem o tom něco přečetla a zjistila, že bolest žeber je úplně normální
, je to prý tím, jak stoupá děloha v břiše, tak tlačí na žebra. Ale fakt to bolí děsně, máte s tím nějaké zkušenosti??? Prý to přejde až v posledním měsíci, kdy se mimi otočí hlavou dolů, jinak se nedá dělat prý nic ![]()
Ali , já si také myslím, že hmotnost kočárku je velmi důležitá. Říkaly to i holky co už vozí. V hmotnostech jsou docela velké rozdíly a ono když si k tomu potom přičteš ještě hmotnost miminka, tak je třeba 5 kg znát.
Náušničky také necháme dát. Po mně zdědila náušničky sestřenice a teď je zdědí naše malá. Akorát také nevím, zda píchat či nastřelit a ani nevím kdy ta akce probíhá??
Jdeme dneska na 4d, tak se moooooc těším, že uvidím žížaličku
a že si odneseme domů fotečky. Jen pevně doufám, že se minule doktorka nespletla a dneska nám nepoví kluka, to by bylo
, měl by červený kočárek a spoustu holčičích oblečků.
Hezký den! Kubi