Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8737
11.9.09 10:08

Dobré dopoledne,

Ali je to tak, jsem taky z HK. Ty předporodní kurzy ve fakultce se mi fakt líbí, nejvíc nadšen je teda manžel a děsně ho štve, že na ty semináře péče o kojence tatínkové nemůžou. Prý je to diskriminace :lol: Příští týden nás čeká prohlídka porodních sálů, tak jsem moc zvědavá. Hlavně nám řeknou, kam přijet, kde zazvonit a tak, abychom pak v lednu ve vánici někde nebloudili jak paka :oops: S tím tělocvikem to budeš mít fakt asi horší, ale třeba si s manželem zajdete alespoň na nácvik masáží k porodu. Však uvidíš, jak Ti bude :wink:

Alkyno gratuluji k holčičce. Úplně Tě chápu, já jsem z té naší princezničky taky úplně nadšená a už se těším, jak ji budu chovat, ale na druhou stranu jí vykládám, ať je hodná a ještě v bříšku ty 3,5 měsíce vydrží :D

O víkendu se chystáme s manželem do Prahy. Chci se zastavit v Dětském ráji. Na netu se kasají, že mají hodně kočárků skladem a já chci omrknout v reálu barvy x-landerů, tak doufám, že se mi poštěstí :oops:
Nemáte nějaký tip, kde by se v Praze dalo něco pěkného na miminka vidět?

Zatím pa a opatrujte se P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.9.09 10:09

Pěkné dopoledne,

Alky , tak velikáááááánská gratulace :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:
Teda, už mají holčičky těžkou přesilu, co??? Asi byl duben plodný na holčičky :wink: Ještě jednou moc gratuluju a užij si ten pocit :)

Jé, já mám pocit, že tu dlouhou stehenní kost říkají na UZ na počkání :lol: Ségře to říkali taky a zatím jsou malé dva roky a je to takový malý hříbeček, tak čekám, jak se to nakonec vyvine :wink:

Naše Věrka je fakt veliká, mezi dětma ze školky je o hlavu větší a je větší i proti prvňáčkům. Tak nevím, kde se ty geny zmutovaly, protože my jsme s manželem takové průměrné výšky oba dva :wink:
Malou prďolku už máš v seznámku. Už je stav 12:7 :lol:

Mějte se krásně, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
11.9.09 10:09

Dobré ránko těhulky,

Ivigv-nejprve jsem si myslela,že to mám z tlaku, ale po přeměření ho mám v pořádku a ani žádné jiné komplikace nemám (až na to že jdu za měsíc na nějaký zákrok s děložním čípkem, vzorky byly totiž špatný :cry: ) takže těžko říct no…
Vy mě tady s tím stavěním teda holky provokujete:-))) Já bych hrozně chtěla nějaký domeček, tak snad se k tomu jednou dokopeme:-))
Včera jsme s mou drahou polovičkou byli konečně na čumendu po kořárkách, takže máme alespoň malinkou představu co bychom tak asi chtěli.. Akorát ty ceny někdy :lol:
Jinak s nakupováním výbavičky jsem tak trochu pozadu, jelikož moje rodina je šílená a berou obchody útokem, takže to vidím podobně jako Alki, že si koupím až co bude třeba:-)) Strýc truhlář se dokonce pustil i do postýlky,tak snad se nám s prckem, pak nerozsype:-)))
No nic, zatím páčko… Prďolka dole už rozjíždí rozcvičku, tak se i já jdu trochu hýbat.-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
11.9.09 10:21

Gratuluju k potvrzenym holcickam :D
Ja bych taky chtela vedet, co nas v brisku ceka, tip na holcicku mame od 13tt, ale neni to stopro, tak se k tomu moc neupinam a tech par vecicek, co mame, je neutralnich. Akorat jsem teda neodolala a mame jednu uzasnou ruzovou kombinezku s ouskama :lol:
Ted mam kamaradku s tydennim miminkem, tak prejimam zkusenosti :wink:
Jinak ja jdu na kontrolu az 6.10., tak doufam, ze nas lip zkontroluji, ne jen cipek, hrdlo a srdicko jako minule. Abych tu holcicku nebo chlapecka taky vedela :?
Krasnej den
 Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
11.9.09 10:32

Dííík za gratulace…

Hlavně at máme ty naše štěstíčka zdravá!!! To je nejdůležitější…

Jooo a ta naše malá má jako už 680 g :) Jí asi dopřávám :D

Holky co říkáte na jména Julia a Lilien jsou to jména mezi kterými se ted rozhodujem… Vůbec nevím pro které z nich se rozhodnout, co myslíte? Chceme mít zvláštní jméno, neobvyklé - manža se totiž jmenuje mario, tak bychom rádi aby naše děti měli také neobvyklé jméno ale nějak se nemůžeme rozhodnout, tak třeba mě budete inspirovat… :lol: Potřebuji slyšet nějaké jiné názory :)

Ali na té kontrole 6.10. se určo dovíš co čekáte… !!! A co byste si přáli?

No kočárky jsou skutečně drahá záležitost… Ráda bych si pořídila kočárek, který využiji i na dalšího potomka… Tak uvidíme co ty dnešní kočárky vydrží :D

Tak zatím díky a užijte si den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
11.9.09 11:13

Ahoj bříška :-)

tak dnešní zkouška se nekoná, přesunula se na pondělí, což se sice super, protože to ještě neumím, na druhou stranu pak budu mít jen den na učení na státnice, tak nevím nevím :-( a to nemluvím o tom, jak zanedbávám práci, takže budu ráda, když mě nevyhoděj..

Alky, tak další holčička?? No já jsem taky ještě jednu chtěla, tak aby na mě zbylo :-) Gratuluju.. I když já už jednu mám kluk by samo nevadil.. ale představa dvou holek, když budou od sebe tak kousek mi je o malilililičko bližší.. uvidíme v úterý.. teda doufám! :-)

Tak já jdu zase šprtat.. Manža je dneska doma, tak hlídá malou, což spočívá v tom, že momentálně hraje jednu dlooouhatánskou deskovou hru, kterou je úplně posedlej, sám proti sobě (protože to s ním nikdo nechce hrát :-) a má Barču na klíně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
11.9.09 12:01

Ahojda tehulky,
ja ani nevim, co bychom si prali, puvodne jsme chteli kluka, protoze jsme oba sportovane a trampsky zalozeni, tak ze by byl takovy odolnejsi :lol:
Ale jak nam rekli holcicku, tak uz jsme si na tu predstavu zvykli, ze ani nevim, zda by nam to nebylo lito, kdyby to nakonec ta holcicka nebyla…
Akorat jsme meli s manzelem debatu a on by chtel kazdpodane deti s malym vekovym rozdilem a pokudmozno stejneho pohlavi, ze oni si s brachou krasne vyhrali a jsou nejlepsi kamaradi :D
Jinak k tomu staveni a papirovani - my nez jsme mohli kopnout, tak to dalo temer 2 roky shaneni povoleni. Ted to budou 3 roky, co jsme se rozhodli stavet a jeste nebydlime…
Mejte se, ja jdu nakrmit sebe a brisko :lol:
 Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
11.9.09 12:10

Aliiku jo jo, taky jsme chtěli, aby si děti vyhrály a taky proto bychom barunce přáli asi o píď radši sestřičku.. ale ubde to asi docela záhul :-) ale myslím, že to za to stojí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
11.9.09 13:48

Ali, nám vyřizování papírů trvalo asi 15 měsíců, takže šílený… pozemek máme koupený už 3. rok… No takže to máme podobné… Papírování bylo šílené!!! Tak jsem štastná že už stavíme… A jak velký si pořizujete domeček? A máte patrový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
11.9.09 14:19

Alky tyjo, ta jména, co máte vybraná, zní zajímavě.. jen mě napadá: jaké máte příjmění.. jestli by se spíš nehodily normální české varianty Julie a Liliana? :-) Protože Třeba Julia nebo Lilien Vomáčková zní trochu divně :-) Na druhou stranu, proč ne :-) Mně se líbí Lili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.9.09 14:20

Alky, Ali Koukám, že ještě budujete :wink: Nám jenom stavební povolení na přístavbu trvalo přes rok, proto jsme stavění o rok odkládali. No, na úřadech je holt práce moc a úředníků málo :roll: Já jsem vyrostla v řadovce, takže panelákovým bydlením jsem nedotčená :wink: a teď máme samostatně stojící RD a jsme za to fakt moc rádi :wink: Už jsem tak zhýčkaná, že si nedovedu představit ani tu řadovku :?

Sylvii , i holčička s klukem si dobře vyhraje :wink: U nás si jdou paradoxně po krku nejvíc Míša s Davidem :evil: , jsou to dva raraši :wink:

A jinak mě obecně štvou a štvaly řeči typu, že aby to byl páreček, holky, že mají blíž k matce a u nás to , že Věrka bude se třema bráškama chudák :roll: tak to mě malinko zvedalo a zvedá ze židle. Přijdou mi to takové předsudky, protože člověk nikdy neví, jak to v té rodině v budoucnu dopadne a rozhodně se může stát, že dcera po matce ani nevzdechne, zato synové s ní můžou mít super vztah… (tím nemyslím maminčin mazánek, to neee :lol: )

No nic, konec filozofování, jdu dělat něco záslužnějšího :wink: M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
11.9.09 14:21

Sylvuš příjmení je Peterová, tak si myslím že s tím není problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.9.09 14:24

Alky , jo, přesně, jak psala Sylvii, tak třeba k našemu příjmení, a to nejsme Vomáčkovi :wink:, (my jsme jenom Jahodovi), by ani jedno jméno nesedělo, takže my se držíme při zdi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.9.09 14:27

Alky , tak s vaším příjmením je to jiný kafe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
11.9.09 14:34

Alky tak Peterová je v poho :-) Jsem tedy pro Lili :-)

Fragol jo, já si taky myslím, že jedna věc je nějaká pochybná teorie a druhá praxe.. A pokud budeme mít chlapečka, tak to vůbec nevadí.. já doufám, že budou mít hezký vztah tak jako tak.. pokusíme se je k tomu vést..
A to, kdo má ke komu jak blízko je všude naproto individuální!!! :-) A taky záleží na tom, jak rodina funguje a tak..
Takže tyhle řeši pouštím jednou stranou dovnitř a druhou ven :-)

Holky, já bych taky chtěla baráček, jenže: jsem rodilá Pražanda a jsem tady děsně zaháčkovaná. V týdnu mám tři večery sbor a pořád se s někým scházím a tak, takže kdybych měla jezdit někam dál (třebas autem), bylo by to pro mě dost harcování se furt.. Takže jedině Baráček někde faaaakt blízko Prahy (jako že i MHD se člověk dopraví třeba za 30 minut do centra :-) a nebo v Praze.. a to je cenově, řekla bych, nemyslitelný.. :-( jenom pozemky tu stojej šílený peníze.. A kolik by stál dům, to nemám ponětí.. :-(
My bydlíme v paneláku. Já jsem z Vinohradskýho činžáku, tudíž jsem bývala zvyklá na velké byty, centrum za rohem a obklopená parky.. ideál :-) Ale normálně jsem si za těch 10 let, co bydlím tady TAk zvykla na ten klid, co tu je .. a navíc se mi tu líbí (což o jiných pražských sídlištích říct nemůžu) Máme tu náměstí, radnici, kostel, hodně kytek - hezky se tu o to starají, sídliště je takové malé s centrem, takže ne jen nějaké řady baráků.. Je to všechno od obchodního centra přes úřady, obchody a restaurace.. no a kvůli psovi a dětem hlavně hned u baráku z jedné strany Prokopské údolí a z druhé velikánský nově upravený park s rybníky a hřišti a minigolfem a tak.. takže se tu rodince fakt hezky žije. Navíc jsem v centru metrem za 15 minut..
Tažkže jsem se vzdala představy baráčku a stačilo by mně, kdybychom se v rámci našeho sídliště přestěhovali do bytu, který by měl o dva pokoje víc, jinak nebudu mít děti kam dát :-)

Pardon, že jsem se tak rozepsala.. když já o tom bydlení TAK ráda sním :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí