Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9066
15.9.09 10:39

Ahojda tehulky,
k tomu boleni zeber - ja mam opacny problem. Mimi mam otocene uz od 16tt a premanentne mi tlaci hlavickou dolu, i proto musim lezet. A zase mam trosku soky, kdyz mimco narazi hlavickou dolu - fakt to dost otrasa celym spodkem, od mocaku az po konecnik, a to mi to dela klidne desetkrat za den… Nekdy mi pripada, ze se chce probit spodem ven. Takze kazdy ma svoje pozitiva i negativa :lol:
 Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
15.9.09 13:43

Ahoj holky..

tak se státnicema to vidim dost bledě.. ještě jsem se na to nekoukla a jdu tam už zítra :-( je toho děsně moc..

ale jinak.. už vím :-) a zatím to vypadá, že to bude… ZASE HOLČIČKA! :-) tak já má ohromnou radost, že si budou holky snad rozumět.. doufám..

a pak u třetího teda ale už budu doufat, že to bude kluk..

a jdu šprtat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
15.9.09 13:56

Ahoooj,

jeeee já mám radost, jak se naše diskuze rozvětvuje… každý den tu mám co číst :) SUPER…

Knizsko a už sis mutsíka ozkoušela… já ho ještě vůbec neměla v ruce, jsem dost zvědavá… :)

Kubi to je dobře že záda ustala… A ty žebra nějak přežij :wink: A písni jaké to bylo na tom 4D to jsem zvědavá…!

Sylvi gratulace ke státnicím a k holčičce!!!! to je super… Ty jo fakt měsíc buchtiček, co :D :lol: A neboj zítra to taky zvládneš!!! Určo…

Pájo Kristýnka je krásné jméno, jmenuje se tak má sestřenka a dá se jí říkat různě!! My jí říkáme kristý, kristýnko a dlouhé nám to nepřijde…

Fragi souhlasím s tvým názorem na golfky… ségra je pořídila malému, ale nakonec stejně jezdí jen ve sportáku, je pro malého pohodlnější, navíc je stabilnější, prostornější např. pro nákup, takže golfky používá minimálně a to spíš když nikam cestuje třeba do nákup. střediska…
A jak jinak malá zvládla dneš školku, v poho?

Co se týká oblečení, tak já dostala jedný kalhoty které mi zatím trochu padají - podle toho jak moc jsem najezená :D Jinak ještě užívám posledních cca 2 kusů svých kalhot a budu muset něco pořídit, jelikož do práce budu chodit do půlky listopadu a v teplákách by to bylo nevhodné, ale co nebo kde pořídim to netuším, taky se mi za to nechce moc utrácet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.9.09 14:01

Sylvii , moc gratuluju k holčičce :srdce: :srdce: :srdce:
Vidíš, že se na tebe ještě dostalo :lol: a holčičky budou mít v lednu těžkou přesilu :wink:
Přeju hodně štěstí při učení.

Kubi , i červený kočárek by byl pro kluka pěkný :wink:
Jinak k těm bolestem žeber: teď jsem ještě zatím v pohodičce, čekám, že to přijde až tak za měsíc. Ale zase jsem neměla na druhou stranu ani ten pocit, že je to ten měsíc před porodem lepší :roll: No jo, ono těhotenství je chvílema takový „úžasný“ :wink:
A k těm náušničkám: mně naše MUDr. říkala, že až v půl roce, takže s Věrkou takhle a nechávali jsme píchat… Asi záleží na domluvě a na doktorovi, protože někdo nechává píchat ouška ještě v porodnici… Tak nevím, no, rozhodně to má u toho miminka výhodu, že se si za ta ouška ještě netahá.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
15.9.09 14:04

Teda tak já si tak přála holčičku a tady je přeholčičkováno a my zas budem mít klučíka ale jak se říká-hlavně at je mimi zdravé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.9.09 14:09

Alky , dík za optání :) Věrka dneska ve školce dobrý, jen se manžel ráno dověděl souvislosti od paní učitelky :wink: Tak to včera bylo takhle: Terezka si s Věrkou moc nehrála a Věrka si s ní hrát chtěla… Ony se ty děti znají už z loňska, tak to holt chvíli potrvá a Věrka není zrovna nějaký průbojný typ, ale snad to zvládne… Dneska prý fňukala chvilku, byli v muzeu a a přepadl ji stesk po domově :wink: Tak z toho mám dneska aspoň trochu lepší pocit…
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
15.9.09 19:23

ahoj, já si dneska byla koupit dvoje větší tepláky, protože mě na břiše škrtily tak ať mam doma pohodlí :wink:
Náušničky dávat budeme, ale určitě nastřelit.U nás to dělají ve zlatnictví.
Sylvi gratuluju k holčičce a ať státnice dobře dopadnou.
Kubino co 4 d ultrazvuk? Docela závidim , taky bych šla ale u nás nic takového neni
Golfky máme a využívali jsme dost na cesty a do města, protože jsou skladné do kufru u auta.
Na druhé mimi už mám šátek, tak až pojedem do města tak odpadne tahání kočárku nebo autosedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
15.9.09 22:14

Fragolko tak to mi připadá zase docela brzy píchat ouška už v porodnici, ale to je jen můj nějakej divnej pocit, že malinkatý miminko ty náušničky zase mít nemusí tak brzy a byla bych raději pro tu tvojí variantu v půl roce. Tatínek se každopádně už vyjádřil, že u toho nemůže být, že je to hrozná představa a že by mu jí bylo líto, no chlap no :roll: .
Kosatko , 4D ultrazvuk je vlastně 3D ultrazvuk a ten čtvrtý rozměr je v současnosti. Zkusím to vyslvětlit lépe, na 3D vidíš miminko úplně jasně, barveně ,z blízka, jsou mu vidět ledviny, srdíčko, mozeček doktor nahraje záznam miminka jak se hýbe, pak si ho v PC otočí, pouští ho pomaleji a dělá z něj fotky. Takže třeba vidíš prstíček po prstíčku, jasně pusinku atd. Ten čtvrtý rozměr v současnosti znamená, že ti monitoruje miminko co dělá právě v tu chvíli co má přiložený ultrazvuk na břiše a ty na něj koukáš na obrazovku.
Nám se dneska žížalka trošku schovávala, pořád si dávala ručičky před obličej a na hlavu. Holčičku nám potvrdila, takže to kluk v červeném nebude :) . Bylo to úžasný na ní koukat, vydržela bych to klidně celý den. Máme cca 22 cm a 450g :lol: :lol: . Doktorka říkala, že kluci bývají většinou o 1 cm větší.
Dobrou noc, Kubi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
16.9.09 08:55

Ahojda tehulky,
jee, 4D ultrazvuk zavidim. Ja videla prcka naposledy poradne ve 13tt na prvotrimestralnim screeningu, to mam fotecky, a od te doby tak max na minutku na kontrole :cry: Tak jsem zvedava, jak je uz velkej a tak, minule mi jen MUDr. rekl, ze odpovida a delku meril jen delozniho hrdla…
Jinak pokud budem mit holcicku, tak jsem taky pro nausnicky, ale u nas se tusim davaji az ve 4-6 mesicich po posledni hexa vakcine, no zeptam se na kurzu v porodnici.
A pomalinku zacinam plasit s vecickama, s moji hyperaktivni delohou treba porodim driv a z vybavicky mam tak ctvrtinu, mozna ani to ne, no chudak manzel, kdyby me vzali do nemocnice… Asi musim zacit pomalu shanet, jeste ze se vetsina veci da objednat pres net :lol:
 Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
16.9.09 10:22

Ahoj těhule,

po hoooodně dlouhé době sem se tu konečně přišla ukazát. Všechny Vás s prďolkou moc zdravíme a všem ke všemu gratulejeme :D
Jinak já stále v práci, ale pohodička. Poslední měsíc jsem měla bakterii jménem kampylobakter :cry: takže jsem moc klidná nebyla, ale naštěstí to prý nemá vliv na mimi. Teď v pondělí byly stěry konečeně negativní, ale přesto musím jít ještě na tři kontrolní, tak snad budou ok. Holky držte palce!
Co se týče kočárků, o víkendu jsme konečně zavítali do nějakého obchůdku a hned jsem si oblíbila čtyřkolku v-cross (trojkombinace). Našli jsme ji za necelých 10 000 kč, takže parádička, fakt sem se do ní zamilovala. Jen nám řekli, že bychom to neměli nechávat na poslední chvíli, protože čekací době je prej minimálně 6 týdnů no a když k tomu připočtu to, že můžu klidně rodit měsíc před termínem, tak musíme každou chvíli objednávat!
Jinak holky, chodíte už na nějaké předporodní kurzy? Já ještě nejsem nikde přihlášena, tak jestli už není pozdě :(

Tak se holky opatrujte a slibuju, že už budu chodit častěji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
16.9.09 11:11

Ahojky všem:

já jsem tak ráda, že to bude kluk a nemusím řešit náušničky, při Leonce mi to přišlo jako naprostá řezničina :roll: , ale to až se narodila a viděla jsem ty malý ouška :wink:
Ale teď jsem moc ráda, že jsem se rozhoupala a nechala jí je i přes manželům nesouhlas nastřelit ve 4 . měsíci. Teď by asi byla nešťastná , kdyby náušnice neměla, je to malá parádnica :D ,no a jít je nastřelovat teď ve třech letech, tak to bych už nepřežila vůbec. Jinak doporučuji nechodit event. nastřelovat do zlatnictví , ale k dětské mudr , přeci jen bych řekla,že je to „bezpečnější“ . Celkem dlouho zkoumala, do kterého místo to přesně nastřelit, aby jí nepoškodila nějaké ty dráhy…

ad kočárky : máme takovou „křusku“ po Leonce, ale pořád drží pohromadě, takže jsem se rozhodla neměnit, snad to na tom odjezdíme…

ad výbavička: já už na tom začala tvrdě pracovat, říkám si , co kdybych se pak třeba ocitla ve špitále… vzhledem k předchozím zkušenostem člověk nikdy neví :roll: ..no po manželovi bych to chtít nemohla, to by nedopadlo dobře :D

Nevíte, zda se může v těhu na CT nebo EEG ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
16.9.09 13:02

Ahoj maminy,

teda, dneska je krásně, suším prádlo jak vzteklá :wink: Prošli jsme se, nakoupili, vyzvedli Věrku ze školky a tak…

Petule , s obejnáním kočárku souhlasím, ono je lepší dopředu, než pak plašit… Já objednávala s dost velkou rezervou sourozenecký kočárek, s tím, že dojde před porodem. Pak se objevil nějaký problém a dodavatelem a kočárek dorazil 12. a já 13. rodila :wink:
Holky tady na předporodní kurzy chodí, vím o dvou, ale já to nejsem :wink:

Zziny , já jsem ráda, že jsme nechali píchnout náušničky v tom půl roce, ségra s tím váhala, že miminku ne a teď se k tomu nemůže jaksi rozhoupat. Neteři už jsou dva roky pryč :wink:
Mnažel by výbavičku taky nezvládl, pokud by to při troše štěstí vypral, tak by to spálil při žehlení, to mi za ty nervy nestojí, takže mám radši nachystáno s předstihem a i tak budu doufat, že nám pak na cestu z porodnice doveze nachystané oblečení a nenechá je doma :lol:

CT je kontraindikováno v prvním trimestru a i ve 2. a 3. pokud je to nezbytné. A EEG si myslím, že by vadit nemělo…

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
16.9.09 13:31

Ahojda tehulky,
Petule, ja budu chodit na kurzy, ale u nas v Hradci. Tady je porada primo fakultka a je na ne asi docela plno. Ja se hlasila zacatkem srpna a vyfasovala jsem termin od zacatku rijna. Obsahuje to 4 seminare k porodu, pak peci o kojence a cviceni (na to ja vzhledem ke klidovemu rezimu nebudu moct) a pak je na zaklade toho kurzu i zadarmo otec u porodu. Uz se tesim na za tri tydny, az zacnu chodit :wink:
Tak se asi zkus podivat na stranky nemocnic u vas, kde neco poradaji a pospes si :wink:
 Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
16.9.09 14:03

Ahooj,

Kubi tak jste si užili ultrazvuk, co? Každé koukáníčko na mimíska je boží, co??
Já teda byla na 3D a doktor nám rovnou pouštěl na monitor to co snímal s bříška a když to bylo vhodné, tak udělal fotečku… Tak nevím, jak to je… Ale důležité je to prostorové vidění prcka… to bylo úžasné, ten nosánek a tak… :srdce: Naše malá celá tatínek :lol:

Tak včera jsme koukali na netu zase na kočárky a manžel si vybral korbičku v bílé barvě a nějak s ním nemohu hnout aby vybral jinou :cry: Jinou prostě nechce… Tak snad ho ještě zpracuji 8) Hodím vám odkaz

http://www.malvik.cz/…ard-luzko-09

Docela se mi začal i líbit od Icoo http://www.babyportal.cz/…ir-vzor-2009

Tak uvidíme jaký vybereme… Ono se ještě ukáže jaký budou ve skutečnosti… tak se těším… Nevím co vybírat dřív…

Jooo a holky, budu pořizovat postýlku možná v ikei. Jelikož chci tmavou a v té barvě mají jen postýlku s plnými stranami (u nožiček a hlavičky), tak se chci zeptat jestli nevíte, zda-li na to půjdou přidělat nebesa :roll:

Díky a hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
16.9.09 14:26

Alky , tak do bílého kočárku bych nešla z ryze praktických důvodů :wink: Za sebe říkám ne (nebrala bych žádnou světloučkou barvu), ale rozhodnutí je na vás :wink:

Na tu posýlku by měly nebesa jít bez problémů, ten držák na nebesa se přidělává nahoře a dole a to rozpětí je libovolně nastavitelné podle výšky bočnice a je jedno, jestli ty bočnice jsou plné nebo jsou tam šprušle…
Tak doufám, že jsem to popsala nějak logicky a pochopitelně :wink:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí