Poradna duly
Jana Čurdová
Alky, tak kočárek je krásnej, i ta bílá barva by se mi líbila, ale fakt je ten, že to musí být tedy extra nepraktické
Bude asi hned ušmudlanej a pak se ti bude dál špatně prodávat.
Na předporodní kurz zatím nechodím, začnu až měsíc před porodem do nemocnice, kam půjdu rodit, tak doufám, že ten měsíc před plánovaným porodem nezačnu rodit
.
Chodím akorát jednou týdně na těhotenskou jógu do solné jeskyně. Je to docela fajn a baví mě to
.
Kubi
Ahojda tehulenky,
tak my mame dneska doma binec hroznej, menej nam okna. Jinak jsem si vcera udelala radost a koupila mimcu bodycko, dupajdy a cepicku, ale stale toho mam jen par kousku. Jo a vyhlidla jsem nam krasnou kombinezku Babaluno - kdo se chcete podivat, tak si ji staci dat vyhledat v prislusne sekci na MMB a novou ji tam distibuuje dost mamin. Fakt me nadchla, treba nekoho inspiruju ![]()
Aliik
Ahoj maminy,
u nás dneska leje, tak nic moc, ale třeba toho stihnu aspoň doma udělat trochu víc ![]()
Musím upéct dort, bo náš Davča má dneska narozky, tak se celkem těším a Davča se těší na to, že bude foukat svíčky
Tak by se to možná obešlo i bez dortu, hlavně, když budou svíčky ![]()
Jinak, když tady tak řešíte ty kočárky, hodím vám odkaz, jaký tančík máme doma, no, do vašich kritérií bych se nevešla, ale zato v něm odvezu dvě děti
http://www.batolata.cz/detail.php?…
Aliik , tak ať máte okna brzo vyměněná a i pár kousků pro prcka je dobrých ![]()
Ahoj holky-Aliku a ty jsi nebyla ve 20. týdn una velkém UTZ??žes neviděla tak dlouho mimčo ![]()
Jejda Petule my máme taky vybraný ten Vcross ale na netu píšou že je k dodání do týdne tak mě nestraš
Chtěli jsme ho původně koupit až v listopadu ale přítel má koncem září dovču tak pro něj pojedem až do Zlína.Tady kole mho nidke nemají-jen v jwdnom obchodě ale předražený.
Honzík je zas nemocný, už jsem z tohozoufalá-k dr jdem až zítra, je to 14dní co horečkoval bez příčiny a ted zase. přes den nemá ani zvýšenou a večer a v noci hoří a má kolem 38,5.
Na cvičení jsem byla jednou, nemám moc hlídání. je to bezva ![]()
Ahoj tehulky,
byla jsem ve 20tt na utz, ale moc velkej bych mu nerikala. Navic mel pan doktor rozbitou obrazovku, tak jsem videla mimco asi na 20 sekund, ale asi 5 minut ho kontroloval, to jo, A vse bylo OK, tak jsem v klidu. Jen mi chybej ty fotecky a tak, no jsem nadsena budouci mamina a doktori nemaj pochopeni ![]()
A na 4D se mi nechce, bo mam lezet a moc se nedotykat briska kvuli tvrdnuti, tak si rikam, ze nebudu kvuli svemu nadseni trapit mimouska.
Aliik
Fragi , kočárek co máš vypadá super a hlavně jak píšeš uvezeš v něm 2 děti, takže i praktický… Ještě jsem nic takového neviděla - ani na ulici, ale asi to je tím, že jsem zatím neměla důvod takový kočárek vyhledávat
ale kdo ví jak to bude…
Ali , já teda nevím jak to je, ale my byli na tom 3D a je to i v rámci kontroly, že ti miminko zkontrolují, změří - prostě komplet vyšetření a k tomu si ještě odneseš fotečky, klid na duši, že je malé v pořádku a ještě budeš vědět co čekáš. Navíc dr. v nemocnici co mi dělal velký utz (byl u toho i manžel) tak nám vůbec nic neřekl, jen že je vše ok, ale manžel byl naštvaný, že nic na tom utz nepoznal a ani dr. nám nic k tomu neříkal. Za to na tom 3D nám doktor vše popsal, vysvětlil ukázal… No bylo to super, takže jen doporučuji ![]()
Jinak Fragi můžeš mi prosím napsat do seznámku, že naše malá se bude jmenovat Lilien… Manžel se včera rozhodl pro jméno, nechala jsem to na něm. Tak mi to tam prosím napiš… Děkuji moc
Ahoj boubelky,
Alky my to měli s utz stejně jako vy. Na normálním utz u doktora to bylo opravdu o ničem. Říkal tomu velký utz, na mimi koukal asi 3 minuty a řekl, že je vše v pořádku. No hlavně že tak, ale od velkého utz jsem očekávala tedy něco trochu jiného.
Lucilko a nemá Honzík nějakou tu šestou nemoc (nejsem si teď jista tím názvem, jestli je to tak správně)?? To by se myslím po těch teplotách ještě osypal. Chudák malej, už mu to trvá dlocela dlouho
.
U nás je zataženo, zatím neprší, ale je to takové to spací počasíčko ![]()
Kubi šetsá nemoc to není, ale často se mu to vrací-to jsme si chtěli zaplatit 1500 za jeden kroužek ale s těma jeho neocema nevím nevím, aby to pak proopadlo.
My měli velký UTZ skvělý-chodíme v olomouci na genetiku ![]()
Tak jdu vzbudil se mi brouček.
Jo a psala jsem dotaz do Zlína na ten V CROSS-dodací doba je 3 dny, pouze u kočárků které nemají na skladě je to asi 14dní.
Ahoj tehulky,
jak jste se bavily o tehu obleceni, kdybyste nektera chtela kalhoty do prace, tak ja jsem si koupila dvoje a pak zustala doma lezet, tak bych jedny rada poslala dal. Jsou velikosti 40, od Tveretu, vepredu vyssi na brisko a regulovatelne gumou, svetle sede. Nechala bych je levne, kdybyste nekdo chtely, pisnete mi SZ.
Jinak uz jsme konecne zlikvidovali pohromu po oknech a mame zase kde sedet a spat, v poledne to tu vypadalo jak na bojisti ![]()
Jo ja jdu zitra rano k zubari, tak uz se netesim ted a doufam, ze me nebude moc trapit ![]()
Alik
ahoj holky,
Aliiku okna nezávidim.Teda hlavně ten binec.
Na velkém ultrazvuku jsme taky byli max. spokojení.Všechno nám pani doktorka krásně popsala a ukázala.
Fragolko tak jak jste oslavili narozeniny?
Jinak my se dostali ve výběru ke 3 jménum.Já chci Adélku, manžel Lindu.Jenže to se tomu druhému vždycky nelíbí.Jediný kompromis je Pavla.To se nám líbí oboum, ale není to zas pro žádného to nejhezčí jméno.Tak my si asi budem házet korunou ![]()
Jo a včera jsem byla taky na té kontrole.Samozřejmě se hned doktor vytasil s testem na cukrovku.Tak jsem mu řekla že mi minule bylo dost zle a že tam jít nechci.Tak mi chvíli vysvětloval proč je to tak moc důležité, pak mi do průkazky napsal že jsem test odmítla a já to podepsala.Nakonec vymyslel, ať přijdu za 14 dní ráno na krev, a 2 hodiny před odběrem ať si dám sladkou snídani.Třeba dvě koblihy a hodně sladké kakao.Pošle mi někam krev, že prý alespoň něco zjistěj.
Krásné ranko,
kosatko: no vida , nakonec vše jde , když se chce, nechápu, proč to třeba s tím testem z krve takhle nedělají normálně, já nemám problém s tím nabouchat se ráno třeba čokoládovejma tyčinkama a tak
, ta varianta mě potěšila, kdyžtak to u Mudr taky navrhnu.
ad těhu oblečení : normálně jsem zjistila, že ty těhu kalhoty , co mají vysokou gumu či pás přes bříško mně dělají strašně zle, z prvního těhu to neznám, to byly jen ty letní sukýnky, no ale teď jsou mi ty kalhoty s pásem na nic, ještěže jsem si koupila jedny rifle těhu bokovky s regulační gumou…
Alik: dobré pořízení u zubaře ![]()
ad velký UTZ: já si nechala Utz nahrát na CD, no ale nějak jsem se pozapomněla zeptat, kolik to bude stát, když mi řekli, že za ty tři minuty 300 Kč, tam mě málem šlehlo
..
Alky: Lilien je moc hezký jméno, já mám tak vůbec slabost pro jména , který obsahujou „L“ ![]()
Lucilka: ať se marod brzy uzdraví
ad přeporodní kurzy: po pravdě mě by tam nedostali ani heverem
, stačila mi při první těhu prohlídka porodnice a pak jsem si říkala, že jsem to raději ani neměla vidět
![]()
Fragi: já míním nákupy pro mimi porvat co nejdřve, když si pomyslím, že se do toho ještě motaj Vánoce
, tak myslím, že už času moc není, ono to tak strašně letí…
Už jsem se ptala u nás v diskuzi, ale stejně..nemáte nějaký tip co pro miláčky k Vánocům , nějak vůbec nemám inspiraci… ![]()
Ahoj holky,
tak už tady straším taky
Včera jsem stěží doplácala dort, to už mi nebylo nic moc, zimnice, bolel mě celý člověk a do rána mě bolí v krku
Tak jsem z toho taková rozjuchaná…
Kosatko , mně se líbí Linda i Pavla ![]()
Super, že jsi se aspoň s doktorem rozumně domluvila, mně teda ani ta představa dvou koblih nedělá nic moc
(fakt nejsem na sladký
), ale asi to zvládneš líp než ten tekutý fujtajblík ![]()
Davčovi jsem upekla medovník, celkově nejsme na nějaké čokoládové dorty apod. Tohle se u nás sní v pohodě
Davča nezklamal, pekla jsem ho ze 6 plátů a jeden plát během pečení zařval, bo David mi ho začal oďoubávat a ďoubal a ďoubal, až jsem vyměkla a zblajzl ho s Věrkou za chviličku ![]()
Alky , i když si kočárků dost všímám, tak jsem těch sourozeneckých jsem u nás viděla tak 5, a to to mapuju 4 roky
, takže chápu, že nemáš přehled ![]()
Mějte se krásně, M.
Zziny , jako kdybys mi mluvila z duše - o předporodních kurzech i o výbavičce
Taky mi to tam nějak hapruje s Vánocema ![]()
Možná jsem srabík, ale mě by na předporodní kurz taky nikdo nedostal. Ona je teorie moc pěkná, ale v praxi jaksi bývá dost věcí jinak a třeba na tu bolest se asi moc teoreticky připravit nedá… Ale samozřejmě je to věc názoru a kurzy neodsuzuju ![]()
K dárkům: u vás by se člověk asi vláčkodráhou a autíčky nezavděčil, co?😉
No a Věrka dostane aktovku na příští rok a dál zatím ještě nevím, ale chtěla bych to mít z krku taky co nejdřív ![]()
Fragi: no bohužel vláčkodráha a autíčka u nás nějak nejsou v kurzu
, malé ještě něco schrastím, ale manžel by nejraději novou flintu…a to samozřejmě nehrozí
..tak to bude asi hlavní zádrhel, pak ještě něco málo rodině..no ale stejně , než to člověk vymyslí a nakoupí
..no a o penízkách ani nemluvím…
ad předporodní kurzy: taky to určitě nemyslím tak , že bych ty co tam chodí odsuzovala , to určitě ne, spíše obdivuju ty holky, co chodí cvičit apod. já mám kolikrát problém překulit se v posteli
…no a co se týče té teorie..tak nějak prostě teď už nevím, co by mi to mohlo dát
, stejně to nakonec budu muset oddřít sama samotinká
![]()
S tím mám další otázku : je pravda, že druhý a další porod jsou „lepší“ než první ? ![]()