Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, no já ty kočáry pořád studuju na netu a chceme zajet do toho Zlína ale čím víc diskusí čtu tím jsem z toho víc na mrtvici. Každý kočár má zkrátka něco, pokud do něj teda nechci vrazit 15-20tis-což nechci. začínám pomalu přemýšlet jestli fakt není zbtečné mít kočárnový když ten co máme po Honzíkovi je používaný od října 07. Fakt nevím. ![]()
Marodům přejeme brzké uzdravení ![]()
Fragi já bych k dr radši šla-přece jen ti napíše možná ěnco co bys mohla a co tě vyléčí-mně můj gynekolog říká že než se trápit dlouho-což na dítě nemá taky dobrý vliv-tak je lepší zakročit šetrnou léčbou ![]()
Lucilko já mám kočárek po Filípkovi, obyčejný, 3 roky starý.Nejdřív jsem chtěla nový, ale pak jsem si to rozmyslela.Ono to totiž hrozně uteklo a kvůli chvíli se mi nechce investovat.Navíc mi toho stejně asi moc nenajezdíme, Filípek na procházky moc není, radši jsme doma na zahradě a u taťky v dílně ![]()
Tak raději ty peníze investuju jinak
Ahoj holky,
hlasim se po dovoleny, uz zas zpatky v plnem pracovnim provozu. Uz jen 3 mesice a hura na materskou!!!
Nestiham docitat, jen jsem zahlidla neco o nemocech, Fragolko a dalsi, at je vam brzy lip kocky!!
My vcera objednali po netu kocarek (Phil &Teds) se vsim moznym prislusenstvim, autosedacku, kyblik na koupani prcka, pak taky polstar pro me, takovou tu dlouhou zizalu, protoze se v noci vubec nevyspim. Jinak jsme v nakupech jinak dost pozadu, z obleceni nemame skoro vubec nic (asi jedny dupacky a dvoje ponozky, co jsme dostali od znamych), ale jeste je casu dost, zejo:) Za hodku jedu na kontrolu, tak snad bude vse ok, porad me zlobi ty bilkoviny v moci. Mrnouskovi se asi dari dobre, kope jako blazen, mam pocit, ze tam misto prcka mam chobotnici ![]()
Ahojky,
Sylvi : neboj, zkouška určo dopadne dobře, stejně strašně obdivuju všechny, kt. při dítku ještě zvládnou studovat ![]()
belavue, Fragi: no raději už na toho pavouka nemyslím, by mně - jak říkáte- bylo permanentně zle.. Jinak já to viděla v TV dokumentu, kolik havěti za noc sníme, říkali dokonce kolem 20 ks za rok (mouchy a tak
) …no raději toto téma necháme…
aby se nám nepřitížilo ![]()
ad nemoci : no mně po tom trhání osmičky dokonce zakázali v lékárně i Paralen, že se to prý taky nesmí..jinak tady je zkopírovaná medicína na kašel (mně pomáhá, ale vlastně ani netuším jestli těhule můžou tymián ![]()
1 sáček tymiánu(8-9gramů). 200gr cukru. 250ml vody
POSTUP PŘÍPRAVY
vodu s cukrem vaříme na mírném ohni 20 minut, poté sundáme z ohně.
Musíme přidat celý sáček tymiánu ( jeden, kupovaný tymián) a nechat louhovat do vychladnutí. Scedit, a po lžičkách třeba 5 krát denně.
Nenamáčet do lektvaru olíznutou lžičku!!!! Dávat medicínu do skleněné lahvičky.
Vydrží dlouho.Skladovat při pokojové teplotě i 2 měsíce.
Alík: s tou péči o mimi si nedělej hlavu, já na tom byla poprvý úplně stejně, ale kupodivu po porodu to nějak sepne a všechno člově instinktem ví, jako by to dělal odjakživa - holt má to ta příroda dobře zařízený. Mmch. dnes jsem na tom stejně , při představě , že budu muset nosit zas to mrňavý tělíčko, tak už teď mám strach , aby mi malý nespadl a tak… Jinak zá:,–(ně neberu do ruky cizí malá mimča, neb mám pocit, že jsem to nikdy nedělala a nevím jak se drží… ![]()
Lucilka: tak jsem měla chvilku, kdy jsem byla přesvědčená, že bez nového kočárku se neobjedeme, ale finance prostě vyhráli…takže těch pár měsíců to odjezdíme ve starém…
Ahojda tehulky,
no ja se dneska flakam, jsem skoro cele dopoledne prospala, ale je mi lip ![]()
Jinak s tim kocerkem jsem to resila podobne - mam kocarek Bebecar po kamaradce (7 let stary, odvozila v nem 2 deti, ale pekny), tak si myslim, ze jako hlubokej bude super (ma jeste jednu z tech vetsich, mene modernich korbicek pro male mimi), akorat pak chci kupovat nejakou tu lehouckou moderni trojkolku, co se bude dobre ovladat a skladat. S timhle jsem si u te kamaradky zkusila jezdit a je to takovej mensi tank, utahnout ho da docela fusku, na cestovani by moc nebyl ![]()
Prave kamarad, co ma maji ted mimco, doporucoval zvlast houpaci hluboky s velkou korbickou a pak zvlast koupit lehkej sportak, kterej se nebude tak houpat. No jo, vsichni mi radej a clovek je z toho pak tele ![]()
Jinak Sylvi drzim taky moc palecky, to zvladnes, ses holka sikovna. A profesori jsou taky jenom lidi ![]()
Ja se totiz chvilema ocitam na druhe strane barikady, tam doufam, ze studentiky moc netrapim. A taky mi jeste chybi 2 zkousky a napsat praci (to da tak rok), musim se k tomu dokopat, aspon nejakej clanecek by to chtelo…
Mejte se Aliik
Já právě taky vím že základem je lehký a dobrý sporták, já ale po tom novém kočárku toužím právě kvůli cestování a chtěla bych kočár kde se dá na:,–(it ta autosedačka. když bychom ejště sem ta mvezli honzíkovi golfáč tak ten náš kočár zkrátka do auta už nedáme-tak bychom složili jen podvozek a na kratší procházky např u Jirkovo rodičů nebo v obchodech by to stačilo.
Luci, ja jak jsem si zkousela ten Quinny Speedy, tak ten byl uplne malickatej po slozeni (slozil se jako sportak bez oddelani podvozku skoro jednou rukou) a na podvozek sla nacvaknout pripadne i autosedajda maxi-cosi. I kdyz my teda autosedajdu dedime rok novou, tak toto neresim, budu kupovat jen sportak - vyjde kolem 8 tisic. A myslim, ze podobnych sportacku existuje vice, kdyz mas hlubokej a nemusis ho resit ![]()
Aliik
Ahooj bříška,
tak mám konečně trošičku čas a přidat sem nějaký příspěvek… ![]()
Knizsko já se byla s manžou v sobotu podívat v jedné prodejně na mutsíka www.ondalek.cz je v chebu - kousek od nás… Mají na něj super cenu a navíc mají v akci při zakoupení konstrukce, korbičky a sport.sedačky (u nich to stojí 16,5 tis. - konstrukce je s tou koženou rukojetí), golfky mutsy v hodnotě 3,5 tis zdarma… takže jsem z toho docela nadšená… Jinak je vážně super, skládání super a co se týká velikosti korbičky, tak je to v poho, jelikož budem mít mimi v zimě a navíc je korbička větší než např u Xlanderu, nebo casuaplay! takže myslím že v poho… a skvěle se vozí ![]()
No ale co se týče barvy tak se nemůžeme na žádné domluvit, manžel chtěl bílou, ale tu mu paní prodavačka naštěstí vymluvila tak ted váháme - protože kočárek budeme chtít i pro druhé mimi, tak ho chcem neutrální, takže to vypadá na tmavě hnědou, nebo nevím… ![]()
My ve výbavičce máme zatím jen pár oblečků, ale to jsme všechno dostali…
Jooo a holky máte některá zkušenost s tímto fusakem? http://www.ondalek.cz/…e-collection paní mi ho doporučovala, je úžasný, ale ta cena
Mimi ho může mít dokud nevyroste z kočárku, dá se vyndavat vnitřní vložka, takže se dá používat celoročně - neprofoukne, nepromokne, dá se pak i použít ve sportáku… no bomba… asi jsem se do něj zamilovala ![]()
No já se rozepsala, tak holky držím pěsti v boji s bacilama a i na kontrolách hodně štěstí…
Alky ten fusak je super, teď jsem se do něj zamilovala taky
, ale máme už objednaný od teutonie, tak mám smůlu
. Ta cena není zase tak strašná, když uvážíš to, že ho fakt hodně využiješ. Šla bych do něj hned
.
Knizsko , hlubokou korbičku Mutsy jsem také viděla na vlastní oči a nepřipadala mi nějaká extra malinkatá, taková spíš normální a jak píše Alkyl třeba casualplay je určitě o hooodně menší.
Venku je tak krásně, miluju tyto už podzimní slunečné dny, čerstvý vzduch, vřesy a listopadky
.
Mějte se krásně, Kubi
Ahoj maminy,
tak jsem přes noc vymyslela, že k doktorovi půjdu, říkala jsem si, že i když mi žádné léky nedá, nechám si napsat paragraf pro manžela a budu se aspoň trochu léčit a ne za běhu a se 4 dětma na krku
Tak mám zánět průdušek a dostala jsem ATB ani jsem nepípla
Ale je fakt, že mi je to už jedno, bo bych snědla cokoli, hlavně, aby mi bylo líp ![]()
Jen manžel prohlásil, že by se se mnou dneska klidně i pohádal, že vypadám, že bych mu dneska ani neodporovala
Humorista jeden ![]()
Aliik , s péčí o kojence si moc hlavu nedělej, ono to tak nějak vyplyne samo
Jak říkám, teorie je pěkná, ale praxe o něčem jiném
Třeba je pěkný, nejdřív dítě vykoupat a pak krmit, ale když máš doma dítě, které by kvůli jídlu zbořilo barák, radši dáš najíst před koupáním (a pak budeš tajně doufat, že to nevyhodí
). Ono se to poddá ![]()
Alky , tuším, že o tomhle fusaku (nebo aspoň hodně podobném - výrobce byl určitě stejný
) tady byla nedávno diskuze, tak pohledej…
No, cena je sice nic moc, ale my máme fusaky od Emitexu - jeden zimní a jeden jaro - léto a jsme rázem na stejné ceně
Ono si nevybereš a super je, že tyhle věci rostou s prckem, takže to není až tak šílená investice ![]()
Mějte se moc pěkně a já se jdu léčit, M.
My máme super fusak na zimu po synovci a je super. Na jaro ani léto jsme fusak nepoužívali.
jeník už spí od 12h a ve 3 máme vyrazit skamarádkou a její dcerkou na výlet a my chrníme ![]()
Fragi ta kse pořádně vykurýruj-po ATB to bude hned fuč ta choroba ![]()
Holky to jsem chtěla slyšet o tom fusaku…
Taky si myslím že je to dobrá investice ![]()
Takhle to doma podávám manžovi… Si dělal srandu, že i v patnácti na něm bude malá ležet, když tak dlouho vydrží…
![]()
Fragi , tak brzské uzdravení!!! A řádně se vyležte holky jedny!!!!
No Fragolko tak ještě, že jsi k tomu doktorovi šla. ATB ti určitě brzy zaberou a uleví se ti, takže teď už bude jenom líp
. pá
Taky se pridavam k nazoru, ze fusak je krasnej ![]()
To ja to mam slozitejsi, nakonec budem mit na jedno mimco fusaky 3 ![]()
Jeden mame 30 let stary s pravym berankem (asi do kocarku na zimu na male mimi a na spani venku), pak jeden za stovku od kamaradky (uplne novy, krasny s medvidkama, ale maly, tak do pul roka az roka), no a budem mit origos do Quinny Speedy, ten je taky drahy, ale pry teploucky a nepromokavy a vydrzi do 3 let. Do nej jsem se zase zamilovala ja ![]()
Alik
Ahoj,no ale dítě ti nebude v kočárku chrupkat do tří let,takže ve fusaku určitě taky ne
Ani sem nevěděla že takový fusak existuje,ale aspon bude větší a tím pádem pohodlnější ![]()