Poradna duly
Jana Čurdová
Koukám, že se tu otevírá ožehavé téma přibírání ![]()
No já mám nahoře 6 kg-podle průkazky, ale je to v podstatě míň (4kg), protože jsem na začátku těhotenství trpěla nevolnostmi a nechutenstvím, takže jsem zhubla dobrá 4 kg pod normální váhu a od tý chvíle se mi začala psát váha do průkazky.
Ale souhlasím s tím, že to nahoru jde teď docela rychle a hlavně samo, připadá mi, že jím úplně normálně, nebo spíš míň a stejně kila letí nahoru. Snad pak poletí i dolů ![]()
Fragolko jo jo , dneska jsem překročila hranici 30 let ![]()
tak s tím balíčkem jsi mi udělala radost.snad už to tak zůstane
Jé kosatko tak to vše nej-já mám narozky v úterý
Ale už budou 32. jaksi to letí ![]()
Já mám ted taky asi 6kg a zatím mi to nepřijde moc, u Honzíka v tuto dobu jsem měla mnohem víc-ale je pravda že ted to teprve asi poletí. Většina kamrádek co čekaly další dítka přibraly mnohem víc než u prvníh a to bych teda nerada-u Honzíka jsem měla 17,5kg nahoře a to jsem rodila dřív.
V sobotu dám váze na štír-mamka mi peče dort potahovaný marcipánem a budem udit žebra-to si dáme ![]()
Kosatko, vse nejlepsi!!!! Ja byla dneska rano na pilates, tak jsem se krasne protahla, po protrpene noci to prislo vhod, snad se bude dneska lip spat. Spolecne s kocarkem a dalsima vecma sme objednali i tehu polstar, dneska dorazil, tak uvidim, jak se s nim bude spat
Jen moje draha polovicka si uz ted stezuje, ze zabiram v posteli nejak moc mista ![]()
Jinak aktualne k balicku, asi se nic nedohodne, protoze vcerejsi dohoda jako obvykle uz dneska neplati, budou na sebe jeste asi dlouho stekat, protoze to prenasi televize, uff, je to dost nechutny..
Frogol, na to boleni v krku zkus zazvor s trochou medu, urcite Ti ulevi. At uz je brzy lip!
Tak a ja zas mazu do prace, ceka me posledni dlouhej vecer v praci. Zitra jdem s lidma z prace v ramci jedne charitativni akce vyklizet a malovat jeden „sockovskej“ byt, ja tam teda spis budu jen organizovat praci (jak je mym zvykem) a chodit pro svacinky, ale i to je potreba, zejo ![]()
Kosat připojuji se ke gratulaci k tvým krásným kulatinám!!! Vše nej a hlavně zdravíčka - i pro mimíska!!!
Luci , ty jo s těma žebírkama mi děláš chutě
Já se chystám v sobotu na pečení kachny - peče se 13 hodin!! Ale prý nemá chybu, hlavně je to bez práce a v neděli bude akorát k obídku připravená!
Fragi brzy se uzdrav!!! Mě už 2 dny bolí děsně ucho, tak zajdu do lékárny, tak mi snad něco prodají, co pomůže ![]()
Jinak já mám nahoře zatím 5 kg a to jsem je přibrala během měsíce, takže váha pořád nic a ted to jede ![]()
A doufám, že dnes už nebudou ti politici už nic vymýšlet a dostaneme to porodné a mateřskou, které je ted aktuální!!!
ahoj holky,
Kosatko vše nejlepší k narozkám a pěkně je o víkendu oslav ![]()
S těma kilama to je u mě hodně podobný. Mám nahoře necelých 8 kilo a z toho 3 asi za poslední 3 týdny. Jsem zvědavá, kde se to zastaví. Nemám pocit, že bych se nějak přejídala, i když občas mám chutě, že bych vyvrátila dveře od lednice
Dnes jsem to ještě podpořila zákuskem. Zítra jdu na testy na cukrovku, tak jsem dnes ve dvě měla nařízeno sníst zákusek. Teď už ale nesním nic sladkého a od osmy hladovka
Už aby to bylo za mnou.
Fragolko ať už Ti ty antibiotika zaberou, takhle to musí být fakt na bednu. Díky za pochvalu Kristýnky, taky se mi líbí, ale je pravda, že Kristýna je tvrdé a my navíc máme v příjmení další r, tak nevím, ale třeba díky tomu dopadne Ema ![]()
Zziny fusak od Emitexu budeme mít taky. Je super a navíc se chystám malé pořídit tu zimní zavinovačku do autosedačky, taky od Emitexu, jen ještě nevím barvu, ale to už je detail ![]()
ahojda..
Kosatko také se přidávám ke gratulacím
![]()
No Andy se dnes moc nechtělo do školky. Skoro jsme šli s pláčem. A taky už tahá nosíkem
. Ale nakonec dobrý. Tak jsem zvědavá, zda to bude ok do pondělka
tak jsem zvědavá, co dnes politici vymyslí…
Holky měl jste některá na koupání kyblík?
Mausko , dík za radu,já už bych vypila cokoli, teda med zrovna moc nemusím, ale včera večer už jsem byla fakt nešťastná a dávala jsem si med do Vincentky a mlíka
Ještěže zatím nemám skoro žádnou chuť a čich
Ale když je člověku zle, je ochoten zkusit všechno ![]()
Alky , tak ať ucho nezlobí, teda, my jsme tady fakt jak lazaret ![]()
Jé, s tou kachnou jsi mi pomohla vymyslet nedělní oběd
Mám jednu v mražáku, tak ji asi vytáhnu ![]()
Pajo , já jsem Martina a v příjmení jsem měla za svobodna „R“ taky
Naštěstí teda neráčkuju, tak to šlo, v opačném případě už by to byl celkem děs
Mně třeba jméno Martina přijde tvrdé taky, klidně bych Kristýnku brala, ale manželovi se to nějak nelíbilo ![]()
Teda, těch barviček fuasků od Emitexu je teď strašně moc, když jsme kupovali zavinku do autosedačky, tak byly na výběr asi 2-3 barevné kombinace. Tak dobře vyberte ![]()
Jo, jinak jsem se dívala do průkazky, nějak jsem si toho dřív nevšimla, ale mám tam napsané výsledky testů na cukrovku, takže u nás se to teď bere z výsledků krve součastně s tripple testy a vším ostatním.
M.
My měli klasickou vaničku a cca od 2 měsíců jsme koupali ve velké vaně-Honzík se koupal s tatínkem neb ose mnou.
Holky já mlsná huba neodolala a v masně jsem si koupila klobásku-čabajku a pálí mě celá pusa-to byl nápad
![]()
Fragi ale mylsím že na ty zátěžové glukozové testy musíme všechny ne ![]()
Já jd udo poradny ve střed ua určitě mě dr pošle ![]()
Jé, Lucilko , za mě čím ostřejší, tím lepší
Manžel o mě tvrdí, že prý musím mnít plechovou hubu
Já jsem teda na ostré jídlo ulítlá i jako netěhotná ![]()
Iviqv , kyblík nevlastníme, od začátku koupeme ve vaničce, třeba Ondra se v ní rochní ještě teď, nějak ho nemůžeme dostat do velké vany, už jsme zkoušeli variantu dát vaničku do velké vany, ale řve jak tur ![]()
Lucil , mně na ty testy gynekolog neposílal ani při jednom těhotenství…
Já ostré moc ráda nemám ale dostala jsem chut ![]()
No nám tchýně tenkrát říkala že koupat 2měsíční dítě ve velké vaně s někým je nehygienické ale..............však je to naše věc ![]()
Ahojda marodi a ostatni,
Taky se pridavam ke gratulantum. To ja to budu mit s narozkama zajimavy, skoro presne ke tricetinam bych si mela porodit ten rvouci darecek, tak jsem na to zvedava, jak se trefime, treba budem presne o 30 let ![]()
Alkyno, na ucho poradim babskej recept, co mi a cele rodine pomaha: do gazy (ci kapesniku) nastrouhas cibuli, das na ucho nejlip pres noc nebo aspon na par hodin, upevnis cimkoli (nam mamka vazala satek kolem hlavy) a melo by to vytahnout pripadny zanet, teda pokud uz to neni ve fazi na atb. Jo pokud ta cibule moc tece, tak ji vymackas nebo pres to das jeste igelitak ![]()
Nam to hlavne jako detem hodne pomahalo, trpeli jsme na zanety stredniho ucha a toto ho v rane fazi odvratilo. Podobne pry funguje cesnek ![]()
S kyblikem neporadim, taky budu rada za rady, my mame klasickou vanicku s lehatkem od kamaradky.
A stundentkam moooc drzim palecek ![]()
Alik