Poradna duly
Jana Čurdová
Raianne , tak to je super, že jsi už doma
Jsem na tebe myslela a říkala jsem si, že asi ještě trpíš v nemocnici… Tak pěkně klídek a šteři se
S kočárkem neporadím, jak je to pro jedno dítko, jde to tak nějak mimo mě
Měj se krásně, pozdravuj malou v bříšku a opatruj se ![]()
Mariee , to s tou PPM se dalo čekat, přece jsme si všichni rovni (je někteří jsou si bohužel rovnější
).
M.
Ahojky,
vy jste toho nakecealy ![]()
Mariee : vítej, tak vida, nejsem poslední kdo se „vcucnul“ mezi ledňátka ![]()
RAianne: to je strašnej popis, člověk by neřekl, jak někdy může být to těhu těžké
, ty injekce bych sama asi nedala
. Každopádně hlavně, že už je všechno zatím OK, tak se drž a vydrž
S kočárkem taktéž neporadím, máme postarší křusku ![]()
Fragi: tak co ATB , zabraly ? já pořád válčím s rýmou a kašlem , ale držím to zatím v únosné míře …tak snad se to nerozjede.. Jen se děsím, až te´d zas malá půjde do školky, co novýho dotáhne ![]()
Aliik: snad budeš mít štěstí a kontrola nepřijde, i když teď mi kámoška říkala, ře na ni byly hned 2 x, o víkendu taky chodí, ale ne tak frekventovaně, tak snad tě to mine.. ![]()
ad mateřská: no to by fakt člověka naštvalo, když už si nějaký ty roky odpracuju, tak jsem na tom akorát ve finále bitá, fakt lepší sedět a kejvat nohama, než někde aktivně dřít… no aspon ten rodičák a porodný …
kosatko : ani Reniee nazabírají ?
PajaF: a nechtělo se ti po tom cukrovým blivajzu zvracet ? Já bych to v sobě asi neudržela
, už se mi zas vrátili těhotenský nevolnosti
Bohužel na váhu to evidentně nemá ani trochu vliv ![]()
Lucilka : nějak nám mizí metříky, čím to ? že by staré Emimino přestalo podporovat nějaký formát… nebo kde soudruzi uděli chybu ![]()
No a chci se zeptat, zda budete kupovat monitor dechu ? Já na Leonku měla takový ten na plínku a to byl děs… teď chci „deskový“ , ale nevím který… ..
zuziny - no já chodím spíše na baby-cafe.. al etady mám svou kdysi dááávnou diskusi, kde sem začínala
koukám, že stejně lidi mezi emimi a BC jsou propletené… říkala jsem si, že se přidám, když už je tu ten můj měsíc porodu ![]()
Raianne - jsem ráda, že nejsem sama, kdo má takové problémy.. tedy jako obrazně
já si píchám také každý den fraxík. je to děs, už mi to neba.. z jaké indikace ti ho dali? já mám 0,4, uf. snad to prý pak před poroden trošinku zmmírní. mám za ty měsíce stehna samou bouličku
akde si byla kde je v praze baby centrum?
frag - no jo, škoda, že nejsem ústavní činitel… talik by mi nezkrouhli…
NO ČETLA JSEM TEN NOVEJ VÝMYSL, i odkazy a diskuzi na baby cafe… moc mě to těší, teď na rizikovým, potom mateřská jako nic… ještě že pan Paroubek a spol ví tam dobře, jakej je mezi rodičákem a mateřskou rozdíl…
…
S kočárkem nevadí, že neporadíte,zabrousím na diskuze se informovat:-) Ještě že budoucí děděček neudělal nějaké škrty v rozpočtu
![]()
Marii- píchám si 0, 3 jen,ale máš pravdu, nohy mám jako cedník taky… ležela jsem v nemocnici s mozkovou příhodou, tak mi ředí krev kvůli tomu, pořám mě traší s nějakou operací na srdíčku, ale já se nepoddávám a nepřipouštím.. řekli mi že kdž nebudu píchat, tak mě z nemocnice nepustí, to jsi měla vidět, jak jsem si to tam vrazila
![]()
Baby centrum v Praze není, jsem ted dočasně na jihu čech, V BUDĚJOVICÍCH, A TADY MÁME MOOOC KRÁSNÝ a taky moooc drahý ![]()
Ahojte,
Raianne, vitej zpatky, snad uz ted bude jen lip
Maxi cosi si koupila kamaradka, ale mimco se ji ma narodit tak za 1-2 tydny, takze zatim je z nej jen nadsena ![]()
My meli hodne aktivni vikend, takze ted se snazim odpocivat, poprve se citim „tehotne“. Taky jsme konecne koupili par vecicek na prcka, nejaky bodicka, svetriky, deky a tak, je neuveritelny, kolik je ruznych veci na deti a pro deti ![]()
Mariee, vitej mezi nas!!
Ahoj tehulky,
taky vitam nove prichozi ![]()
Ja jsem dnes dostala od pribuznych velkou krabici veci na prcky, vetsinu tedy hodne starych, i po me a brachovi, jak se to spoustu let schovavalo
Tak snad aspon neco pouzijem, i kdyz takove ty kosilky na tkanicku s holyma zadama a prastare dupajdy bez rozepinani jsem vazne odmitala
Ale mam spoustu svetricku, cepicek, rukavicek, capacku, ponozticek, povleceni atd. Tak aspon nemusim kupovat ![]()
Jo jak to mate s aktivitou prcka? Mi prijde, ze par dni kope jak blazen, skoro kazdou hodinu porad vlnobiti a kopana a pak nic. Treba dneska od rana si skoro necutnul, tak jsem z nej lehce nervozni… ![]()
Mejte se Alik
ahoj, Aliiku taky necítim malou pořád.A k těm starým věcem- taky máme ještě dupačky po nás.Košilky jsem taky rovnou vyřadila,ale dupačky jsem normálně používala.Zjistila jsem totiž, že někdy je rychlejší je sundat a pak zapnout jen na ramenou, než zapínat patentky přes celé nožičky.A dělala jsem to někdy i s těma novýma rozepínacíma ![]()
Raianne přeju ať už je zbytek těhotenství v klidu a bez komplikací
Dobrý večer, maminy,
tak jsem dneska dožehlila druhou várky výbavičky a mám hotovo
Ještě jsem našla holčičí věci po Věrce, které jsem zatím nechávala schované, bo jsem myslela, že je zase nevyužijeme ![]()
Zziny , nějak jsem od těch ATB očekávala větší účinek
Pořád nic moc, teda, hůř mi není, ale kašlu jak tuberák (hlavně v noci
) a rýmu mám taky, takže jsem bez chuti a čichu (fakt lahůdka s tímhle vařit) a jsem hluchá na levé ucho, tak čekám, kdy už to konečně bude dobrý… Ale horší to není, tím se uklidňuju ![]()
Co ty, jak je? Věrka teď byla ve školce od té rýmy pořád, ale přiznám se, že když ji slyším kýchnout, tak mi normálně vstávají vlasy hrůzou na hlavě
Tak ať se vám všechny bacily obloukem vyhnou ![]()
Aliik , někdy mimčo přece taky musí spát a taky záleží, jak je otočené, mně dneska Simča při žehlení přátelsky okopávala močový měchýř, tak to bylo moc příjemný ![]()
Taky máme ještě dupačky po nás. A drží. A Kosatka mi mluví z duše, kolikrát jsem to rezepínání mezi nožička oželela a rozepínala a zapínala na ramínkách, ono je to v principu jedno. Krom toho se mi rozepínaní na patentky u některých dupačak začalo po relativně krátké době trhat a vzhledem k ceně dupaček to bylo k vzteku ![]()
Tak ju, mějte se moc pěkně, užijte si volné pondělí a já asi půjdu zalehnout. Dobrou noc, M.
Jee, vy mate volne pondeli, zavidim
Ja jsem sice v praci, ale moc jsem toho nenaspala, takze jsem trochu mimo.. Hrozne me boli kycle, hlavne v noci, kdyz lezim na boku, tak mam uplne krece, mate to taky nekdo?
Aliiku, taky mam dny, kdy je prte zivejsi a kdy klidnejsi, hlavne kdyz jsem ja aktivnejsi, tak je klidnejsi (nebo ty pohyby tak nevnimam). A stejne jako my mame dny, kdy jsme linejsi a nic se nam nechce, tak to maj i mrnousci
Neboj, urco je vsechno v pohode.
Fragol, ziram, ze uz mas vsechno pro mimco pripraveny, vyprany a vyzehleny
No, je videt, ze nejsi zadna zacatecnice a ze si to umis hezky zorganizovat
Hlavne se snaz ale odpocivat a dat se poradne do kupy.
AHOJ BŘÍŠKA
TAK se přidávám do klubu nemocných. V noci mně hrozně rozbolelo v krku, zuby a uši. A pořádná rýma. Půjčila jsem si plenu od Andi na krk…tak ten je lepší. Ake hlava a rýma. MŮŽEMENĚJAKÉ KAPKY DO NOSU? Chtěla jsem dětský Olynth, ale píšou e v těhu nedoporučují.
Fragy taky nic necítit..dnes vaří manža.
A s pohyby jsme na tom stejně. Teď má asi pár odpočinkových dnů… bublinka kope míň
Začínám mít strach, že budeme mít ,,no name,, dítě. Se nemůžeme domluvit. Ty co navrhuje polovička se mi teda vůbec nelíbí
. Kdyby aspoň trošku…
Jo a staré dupky jsou super. Také nějaké máme. Jen ty košilky na tkaničky jsou děsné
Ahoooj holky ![]()
Tak nejdřív: MÁM TO!!!! Měla jsem nakonec krásný otázky, takže zázrak.. dokonce za 1
vůbec to ještě nechápu a docela dost mě mrzí, že to nemůžu pořádně oslavit
.. bych si fakt tentokrát dala
teda ne že by nebyl panáček vaječňáku ![]()
Raianee to je dobře, že Tě z nemocnice pustili!! Hlavně, ať už je Ti dobře!!!!!
Mariee vítej ![]()
Jinak ohledně kočárku: my máme Teutonii Spirit S3 a jsme moc spokojení..ale budeme ho prodávat (doufám), potřebujeme dvojkočár…
tak já jdu honem vařit oběd..
jo a vítám Marii a gratuluju k těhu
Sylvii obrovské gratulace
Mausko taky mně bolí v noci pravý kloub. Když malá přelejzá v noci k nám, mám problém se otočit, zvednout Ráno už jeto ok. V prvním těhu mně teda boleli více. Zatím musím zaklepat ![]()
Raiane ať už se nic podobného nestane. Kamarádka si taky píchala (tuším i do bříška) a před 2 měsící se ji narodil krásnej klučík. Porod normální. Jen si musela píchat i v 6tinedělí
Ahoj,
tak nejdřív Sylvii , velikánská gratulace, jsi šikula ![]()
Mausko , o bolesti kyčlí bych mohla psát romány, bohužel, je to v těhotenství dost běžné, jak se v pánvi všechno uvolňuje a roztahuje
, občas jsem ráda, že mám venku kočár a mám se čeho držet ![]()
A jinak k výbavičce, jsem ráda, že to mám hotové, aspoň nebudu zaskočená a na všechno připravené, že… ![]()
Iviqv , tak to je blbý, že „rýmuješ“
Za mně manžel neuvaří, ale pasovala jsem ho do role vrchního ochutnavače ![]()
K těm kapkám: mně gynekolog řekl, že můžu jakékoli kapky do nosu. Olynth jsem zavrhla, ale u Nasivinu je psáno pouze, že se má užívání v těhu konzultovat s lékařem či lékárníkem, tak používám ten a kombinuju to s Vincentkou… Pak se ještě může Pinosol, ten je super, pěkně protahuje nos
Tak ať jsi brzo v pořádku ![]()
Teda, dneska je krásně, takový podzim by byl nádhernej
Včera jsme byli sbírat kaštany, tak děti vytvářely zvířátka a dneska byly s taťkou a dědem pouštět draka. Tak máme na programu samé podzimní činnosti ![]()
Mějte se krásně, M.
Ahoj holky, zatím jsem se k Vám nepřidávala, ale už Vás nějaký čas čtu.
Posílám Vám odkaz na test kočárků, pokud některá z Vás vybírá nový, mrkněte. Koukám jak z jara na ty problémové značky.
![]()
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
Ahoj tehulky,
Sylvii obrovska gratulace ![]()
Jinak k tem kapkam do nosu, ja jsem taky slysela, co vsecko je zakazany, tak kapu jen kapicky z Vincentky (nebo se delaji z morske vody, to je to samy, to muze kazdej).
Kycle me v noci taky boli, musim se po par hodkach pretacet z boku na bok, jak uz na te spodni kycli nemuzu lezet ![]()
Jinak mimco se mi asi otocilo zadickama dopredu, ma hlavicku dole a placentu mam vzadu, tak by takto melo byt. Akorat asi posledni tydny bylo obracene a krasne mi delalo boule po brisku a cutalo o stosest a ted nic. Citim ho casto, ale jen strasne slaboucce, jak asi kope smerem dozadu. Fakt jen takove pidi pohyby, jak pred mesicem. Uz jsem si zvykla na jinci kopance ![]()
Mejte se krasne, ja jsem dneska chodila vic nez bych mela (byli jsme u rodicu a zarizovat kolem domecku), tak jdu lehnout.
Alik