Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
1.10.09 09:24

Miriamm , to není o tom, že našli někomu cukr v moči, to se dělá preventivně…Psala jsem, že ty testy z moči nejou zrovna průkazné, takže v moči nic být nemusí a mamina těhu cukrovku mít může… Někdo posílá od 25. let, někdo vůbec, někdo v každém případě… Jinak indikace těch testů je nadváha maminy, věk nad 25 let a váha miminka při předchozím těhu nad 4kg… Pokud se z výsledků vyhodnotí těhotenská cukrovka, tak to samozřejmě o dietě je, to ano :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.10.09 09:29

No, novinka to rozhodně není… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
1.10.09 09:34

No to mi totiž taky právě moc nesedí,protože při minulém těhotenství jsem těhotenskou cukrovku neměla a Lukášek když se narodil tak měl 4850 kg a 55 cm,navíc mám 32 let a na žádných testech jsem stejně nebyla,tak se bojím aby mimi nebylo zase tak velké,protože porod to byl hrozný.Jinak jsem při něm přibrala jenom 10 kg,to se mi moc nezdá.No tak proto se ptám,ale schválně se zeptám doktorky,jakto že mě neposlala a jsem zvědavá co mi řekne.

• Citovat
  • Upravit
9066
1.10.09 09:37

A u nas se za ten humus jeste plati 150 Kc, ale ja chodim do soukromeho centra :x Mi ho teda budou delat az v utery, coz budu ve 28tt, tak asi jak kde. A moc mi nedali na vyber, i kdyz je to za penizky… No snad to se svym zaludkem preziju, i kdyz treba az MUDr. uvidi moji zaludecni diagnozu od obvodaka v tehu prukazce, tak by od toho mohl upustit, stejne tam prijedu napita a nadopovana Rennie…
 Aliik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
1.10.09 10:49

Ahojik

Fragy- gratuluji k ok kontrole.

Já n cukr test pujdu na 100%. Už se dr. zmínila. A měl by se dělat opravduv tom 24-28 týdnu těhu.
Alik to jsem ještě neslyšela, že se za něj platí. My asi budeme platit jako za hospitalizaci v nemocnici těch 60 Kč…ale jinak nic… Jo 10 kč za papír boty pokud si nevezmu bačkory.
My dnes jedem k ,,sympatické,, tetce na sociálku odnést papíry ohledně docházky do školky. Včera jsem zjistila, že děti do 3let můžou navštěvovat školku jen 5 dní v měsíci a to i na celý den. na 4hodiny každý den jen děti od 3let,při variantě 4leté mateřské. Vše jsem musela z té baby tahat jak z chlupaté deky… :twisted: Takže matky s 3letou mateřskou si vybýrat nemohou. Tak jsem zvědvá kdy ted dorazí mateská a už se hrozně těším na vybavování té nové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
1.10.09 11:13

ahoj holky,
Fragol, gratulace ke kontrole:)
Kosatko, drzim palce, at Ti ta cukrovka dobre dopadne.
Aliiku, komodu zavidim, my vcera byli v Ikee, predvybrat co bysme radi koupili, jenze protoze se budem stehovat, tak to nechcem kupovat ted ale az do novyho. Zatim to vypada, ze se budem stehovat koncem listopadu-zacatkem prosince, takze do ty doby detske veci budou nevyprane, jen tak v taskach po byte a budu doufat, ze mimco bude hodne a nicim me neprekvapi :roll:
Jinak testy na cukrovku tady normalne nedelaj, ja se min. tyden ptala, jestli mi budou zas nekdy brat krev (brali mi ji poprve ve 12 tt a zda se ze i naposled), tak prej ne, pokud je vse ok. Jak poznaj, ze je vse ok nevim, asi, ze si na nic nestezuju, krome bolesti kycli a zad. Me obcasne pozitivni bilkoviny v moci jsou prej v tehotenstvi normalni, tak snad jo..
Ja si vcera vzala v praci volno, protoze jsem mela spoustu prescasu, odpoledne jsme jeli na plaz, protoze bylo krasne pocasi, na koupani to tu rozhodne neni, ale na prochazky jo, ted jeste jedu na pilates a pak zas hura do prace. Tak se zatim mejte, preju vsem hezky den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8737
1.10.09 11:28

ahoj holky,

testy na cukrovku už mám od minulého pátku za sebou. Nechá se to přežít, ale opakovat bych je nemusela. Mně teda nabírali krev 3× a pokaždé normálně z ruky. Blbý je, že člověk nemůže ani pít (kromě toho hnusu, co vám tam dají) a nesměli jsme ani nikam chodit, protože bychom tím spalovali cukry a to je nežádoucí :roll: Je ale pravda, že bych se asi stejně nikam během hodiny mezi odběry nevydala, protože poté, co jsem nesměla od večera od 20:00 jíst a ráno ani pít, tak s mým nízkým tlakem by to fakt nebylo ideální. Jo a taky jsme pokaždé s tou krví museli dát moč, což když nepijete, tak při třetím odběru je opravdu na modlení :twisted:

Aliiku já jsem za testy taky neplatila, ale je to opravdu asi tím, že chodíš do soukromého centra. Mě moje doktorka poslala normálka na polikliniku na Ulricháč a bylo to zdarma. Uži si dnes to vybalování věciček do komody. Já to dělala v úterý a pěkně jsem si u toho „chrochtala“ :lol:

Včera nám pro malou dorazila postýlka, tak jsme ji hned smontovali a teď nám „vysmrádá“. Nevím, jak někdo může koupit postýlku a rovnou do ní šupnout dítě, to pak musí být malý feťáček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
1.10.09 11:29

Ahojky

Fragi, tak to je pech s tou „cukrovku“, že ? Já na tom taky nebyla , ale tenkrát to bylo chaotické, měnila jsem doktora a tak. Takže pořád se třesu až s tím vyrukuje :roll: Spíš mě teda točí to, že bych tam musela nějaké dvě hoďky čekat.. ach jooo…ale jsou horší věci…

mauska : tak s procházkou po pláži bych si dala taky říct, já když vidím to počasí tady tak to na mě nějak padá..

Miriamm: tak Lukášek byl teda opravdu velikáánskej, malá měla 2,5 kg a jsem si jistá, že bych větší dítě fakt neporodila :roll: . Taky říkají, že to hodně dělají vitamíny…

Aliik: tak jsem vyslala manžela do Alberta, tak uvidíme, co donese :wink: škoda, že nemám po ruce někde tesco, to by si mohli Pampersky „trhnout nohou“ .

Jinak jsem dneska žehlila látkový plínky a fakt jsem musela přemýšlet, jak se to vlastně skládá … no ale podařilo se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
1.10.09 12:08

Ahoj-já byla v poradně včera a musím říct že mi dělá dr UTZ každé 3 týdny v poradně. Nidky nevynechá. Honzík byl se mnou a hned ho vedl za roh a volal mIMI MIMI :lol:
Na testy jdu ve 28. týdnu-už jsme objednaná. S tou mou migrénou to bude něco-tady berou krev 3× normálně ze žíly a pobudu si tam asi 3hodiny.
Tak já letím, mám dnes frmol ahoj.
Jo a ani nevím ejstl isjem t opsala, ale i ty dražší polské kočárky mi připadnou nic moc tak bud koupíme ten nejvíc obyč a nebo si nechám ten p oHonzíkovi.
V cross mě totiž na živo moc nenadchnul, to zpracvoánía vše ostatní je jako u TAka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
1.10.09 12:12

ZZINY: Říká se že je to tím že když se užívají vitamíny,tak pak je mimi veliké,jenže já sem žádné nebrala :D Tak kdo-ví čím to vlastně je,žádný doktor mi neřekl čím to je,protože je to asi individuální.Hlavně že mi týden před porodem řekli že má skvělích 3600 kg a za týden co se narodil měl skoro těch 5 kg!!Pak mi zase řekli jakto že sem nešla na císaře,že je to nebezpečné takhle velké mimi.No já to mám vědět proč mě tam neposlali,to by snad měli vědět oni a jsem ráda že všechno dopadlo dobře.

• Citovat
  • Upravit
12419
1.10.09 12:18

Mně zas řekli asi 3 týdny před porodem že má malý asi 2,8kg a za 3 týdny se narodil a měl 2,54 a to jsem sem tam vitamíny brala. Jsem zvědavá ejstli to ted zas bude takový drobeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
1.10.09 12:44

A já mám pro změnu strach aby to nebyl zase takový obr :roll:

• Citovat
  • Upravit
12419
1.10.09 13:18

No ej t rozdíl mezi těma dětičkama-Honzík byl v porodce nejmenší ale zato ted je pořád tak roztomilý-jak je drouboučký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.10.09 14:02

Aliiku , ptala jsi se na podložku, my máme měkkou bez tvrdých okrajů, je mi taková nějaká sympatičtější :wink:

Zziny , no, ty testy asi přežiju, jen jsem to včera nějak nečekala a říkala jsem si, že když 4× ne, tak mě na to po páté nepoženou :roll: Tak mám „radost“…

Mně přijde, že se na mě teď sypou samé „pozitivní“ zprávy :wink: Včera test na cukrovku, přišel nám z opravy vysavač, vysála jsem s ním ložnici a rotační kartáč se opět netočí :twisted: , tak to mám chuť někomu omlátit o hlavu. Pak jsem zjistila, že budu muset ještě k praktikému kvůli potvrzení paragrafu pro manžela do práce, MUDr. nějak nevyplnil počet dnů, mám jen papír s razítkem…Tak to musím oběhat, jinak dostaneme výplatu bůh ví kdy :roll: Ach jo. Tak jsem z toho všeho nějaká zdrblá 8O Tak doufám, že už budou následovat jen samá pozitiva :wink:

Iviqv , to je jak sázka do loterie, na koho člověk natrefí na sociálce. Dost nás bere i ta informovanost některých úřednic :roll: Člověk tak kolikrát jde a ví o rpoblému víc, než ty ženské, co tam sedí :?

Pajo , gratuluju, že už máš testíky na cukrovku za sebou :wink: a taky k postýlce, už má malá spinkání jistý :wink:

Mějte se pěkně a jdu něco dělat. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
1.10.09 15:35

Tak vám jdu říct, jak jsem blbá :twisted:

Koupila jsem si na Bazošu na dobírku autosedačku s podvozkem, bo jsem ji nemohla jinde nějak moc sehnat - tu co jsem chtěla, dneska přišel balík na dobírku, sedačka prima , ALE paní do inzerátu nějak opomněla napsat, že autosedačka už nemá takovu tu polystyrenovou výztuž mezi potahem a kostrou sedačky- tudíž je absolutně na nic. A to jsem se ještě na všechno ptala jak debil. Paní telefon nebere, na mejl nereaguje, tak co teď… asi jsou 2 tácy v háji (krom toho, že to zde zavazí a můžu shánět nanovo- ale to už budu chytřejší a jdu jen do nových věcí se zárukou)
No zařekla jsme se , že věci z druhé ruky jen tak maximálně do 500 Kč, protože takovýhle akce mně za to nestojí.

Takže Fragi - asi nějaká blbá konstalace hvězd, stejně jako ty už doufám jen v samá pozitiva 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí