Poradna duly
Jana Čurdová
Mausko.. to jsem si užila s Andělkou. Radši si zjisti vše předem. Strašně dlouho to trvá.. aspoň ze slovenské strany… do slovenštiny se překládal i oddací a rodní list. Anda má 2 rodní čísla
. Na ambasádě ti ale určo řeknou vše. Jo a v čr to je tak, že české občanství získají děti jen pokuď je jeden z rodičů Čech. Narodit se tady nestačí… .
já bych zatím pleny neměla kam uklidit … tak snad ještě bude do tý doby nějaká akce
DObré ráno,
já byla poslední dny v práci a po přečtení toho co jste napsaly v tom mám zase guláš
ha ha takže asi ničím moc do diskuse nepřispěji ![]()
od inzerát - jak tu probíráte MMB a podobně, já se chytám se do toiho zapojit. nikdy jsem tam nekupovala a budu tam prodávat. budu likvidovat práci, tak se chci všecho zvait. ještě zvažuji aukro, ale k tomu byhc potřebovala školení. zase to aukro je takové věrohodnější, přeci jen firma má prodávají ověřené aspoŇ adresou.. no i když..
a podvozek se sedačkou - já budu jeden prodávat… podvozek inglesina se sedačkou. koupili jsme kočár a k tomu je tento podvozek se sedačkou a ten já asi nechci. dostanu 3 komb od tchýně. tak Zinny nebo kdo to byl, klidně se ozvi. třeba bychom se domluvily. zatím jsem pánovi psala at pošle datailní fotky. oni nám to zatím uskladnili u nich
jo najdou se i solidní prodejci. inzerrátů byhc se nebála, al eupředniostňuji osobní odběry než poštou ![]()
OGGT - no já jdu příští týden. se fááákt těším. také za to chtějí peníze, to mi samo došlo, proč jsem nemoihla jít k nám. pojedu přes celou stověžatou si sednout na hodiny do čekárny
al ejdu, třeba vedle na BC holky hodně řešily, že jim to přijde zbytečné. mě tedy ne. i když nejsou predispozice k cukrovce, tak může se vyskytnout.. ale vůůůbec nevím co od té sladké vody mám čekat ![]()
alky - jo minule jsme nedořešily tu bezplenkovou. no já to zvažuji neříkám že budu. co já vím, jak bud s prvňátkem stíhat či ne.. a do toho chceme stavět a ták. al ezažila jsem to v práci a byla z toho paf. jako řeči, že na to není čas je holy nesmysl. trvalo to stejně dlouho jako přebalení. měla jsem v práci paní a ta zda bych počkala, že holka chce čurat. no 5. měsíců..a říkám si: ona jí to jako řekla nebo co? a paní vytahla nočníček (takový malý gumový) holčinu chytla a dla nad nočník. a já si pomyslela: to si děláš prdel? já nemám hodinu čas čekat než se ti koťátko vyčurá!! a než jsem to domyslel, tak se ozvalo crrrrr a bylo. vylito, otřená bobinka, zapnuty plenky a sucho a klid. no docel ajsem čuměla. bylo mi vysvětleno, že po chvíli sama uvidíš na mimi signály, kterými dává najevo, že chce čurat. miminka puvodně dávají tyto signály a my je přenaučíme si dělat do plen pod sebe. a pak je zase učíme, aby to nedělali.. a třeba černošky co mají kojence uvázané na zádach pleny nemají. nepřišlo ti to nikdy divné, že nemají podělané záda? mě to došlo až teď
no každopádně mě to přijde zajímavé, v knihovně jsem si pujčila knížku. jen zatím pro zajímavost a net je toho plný, jistě něco vygooglíš. al eBůh ví, zda to budu dělat. plány jsou veliké. jako třeba to, že na státnice se budu učit měsíc dopředu
a haha mám je za týdem a půl a dnes jsu hledat zadání ![]()
tak já jdu něco dělat ![]()
Mari ahoj, no ty inzeráty to je něco. škoda že tento kočár co se mi líbí prodává paní až z Prahy a tam vážně nepojedeme páč je to 250km ![]()
Já prodávala na aukru už 3× ten náš starší kočárek a pořád nic.
My jdeme dnes do zpívání tak musím rychle uvařit at pak můžeme rovnou obědvat.
Teda holky vy jste s těma státnicema borky-já se učila od rána do večera asi dva měsíce a doted na to nerada vzpomínám kolik toho bylo. Dělala jsem celkem 4 státnice a byl t oděs.
Lucilko - no já mám také 4 státnice najendou, a původně jsem si myslela, jak se budu učit dva měsíce dopředu.. cha cha… skutek utek… no doufám, že mi v té škole něco naučili a nebudu úplně blbá..
no jinak kočárek v praze, kdyby to byl nějaký vážný zájem, tak se ti tam mohu zajet podívat hodit oko a popsat ti do tel detailíky. třeba kdyby to pomohlo.
Teda ty bys byla tak ochotná??to ani není možný
Já jak přijdem z hudebky se přesně podívám kde to je a popř paní zavolám a pak ti dám vědět co a jak-no ty jsi hodná vážně ![]()
My letíme, pak se ozvu zatím pá všem.
Ahojky, jen na skok
zatím jsem nestihla dočíst,
Mariee: no rozhodně pokud by se ti to chtělo nafotit a popsat mi to a udat cenu, tak za podívání nic nedám
to bych byla opravdu ráda, já totiž ani nevím jak ta inglesina vypadá a zda by vyhovovala, zkusím to vygooglit, ale teď nějak nestíhám a stejně je asi víc typů.. Takže jooo, určitě moc ráda mrknu, díky za nabídku… a to je fungl nové ?
Ahoj těhulky,
teda vy jste se pěkně rozpovídaly
, je to fajn.
Marie tedy ta čůrací metoda je opravdu hodně zajímavá, ale nějak si nedokážu představit tu praxi. Ale zase věřím tomu, že to má někdo vychytané a miminko se naučí nečůrat do plínek.
Holky jakou tu zavinovačku tedy doporučujete?? Já mám teď jednu na suchý zip a plánuji koupit další. Mám ale pocit, že jsem tu nedávno četla, že je lepší ta vázací?
Ještě k té kosmetice, jsme s taťkou oba alergici, takže naše holčička má velké předpoklady
, takže my budeme asi zkoušet a zkoušet.
Kubi já právě kvůli mé alergii používala pro honzíka Sebamed a taky jsem 2× máchala prádlo a doted nepoužívám aviváž-pro jistotu. už jsme dávno přešli na obyč kosmetiku a je to OK ![]()
Já mám dnes blbou náladu, řešíme ted 2 reklamace v bytě a ty firmy to je jedna větší pakáž než druhá. Už bydlíme rok a pořád to není vpořádku ![]()
Lucilko, to právě také zvažuji s tím máchadlem a prací prášek je dle mé doktorky pro alergiky nejlepší Omo, jenomže ten nikde už nemají.
My bydlíme nově půl roku a také máme reklamace, propadá se nám podlaha a dveře jsou totálně křivé. Dneska najít solidní stavební firmu je snad úplně nemožné. Každý koho znám, kdo stavěl nebo rekonstruoval, byl z řemeslníků a z jednání nešťastnej. Je to hnus, co si dnes firmy dovolují a jak to na lidi zkouší.
No já jsem po dnešku už zhnusená, zaplatili jsme nekřesťanské peníze za byt v novostavbě a jsou to jen problémy-navíc lžou, vymýšlejí si a myslí si že jsme úplní blbci. Ale to je na dlouhé povídání, ted už poněkolíkáté reklamujeme plovoučku v obýváku a závěr z minulé prohlídky firmy byl že nám ji celou vymění a ted říkají že to není pravda že jsme si to vymysleli a že ji zase jen opraví. Na drahou troubu tu byl technik na reklamaci dnes potřetí a zas to není hotové-vždy zjistí žemusí vyměnit ještě něco a to se musí objednat atd. Já nemm čas pořád sedět doma, čekat na opraváře, nemít soukromí apod. ![]()
My pereme Honzíkovi v gelu Lovela a aviváž nepoužíváme, když byl malinký vše jsem poctivě žehlila a 2× máchala.
Ahoj holky,
tak koukám, že budování nikoho moc netěší a jen se pak po řemeslnících řeší problémy. No, vzhledem k tomu, kolik to všechno stojí, by firmy aspoň mohly odvádět solidní práci
manžel už je jen proto odhodlaný si dost věcí dělat sám
Tak ať ty reklamace co nejlépe vyřešíte ![]()
Kubi , my máme podobnou zavinovačku http://www.batolata.cz/detail.php?… nebo už bych pak šla do té na zavázky…
Jinak jsem byla dneska na KO u praktického. Tak jediné, co jsem vyřešila, bylo razítko na ošetřování pro manžela do práce. MUDr. jsem říkala, že v noci chrchlám jak tuberák třeba dvě hoďky, tak mi jen řekl, že existuje jeden moc dobrý preparát, ale že v druhém trimestru radši nee
Tak asi budu optimisticky čekat, že mě to časem přejde
No, on je děsně opatrnej, co se léků pro těhule týče, takže už byl celkem zázrak, že jsem dostala ta ATB
Teda, ne že bych se nutně musela cpát léky, ale ten kašel mě fakt štve ![]()
Mějte se krásně, užijte si víkend, M.
Mariee, tak bezplenkova metoda se mi taky libi, neco jsem o tom nacetla, ale tezko rict, jestli do toho pujdem nebo ne. S manzou budem na prcka prvni pulrok dva, pak to vypada, ze ja pujdu do prace a on bude s malym doma, tak si nejsem jista, jak by to fungovalo, malej by se musel naucit komunikovat s nama obema ![]()
Iviqv, tady to je tusim tak, ze pokud tu zijem dele nez asi 3 roky a dite se tu narodi, tak ma narok na obcanstvi, jinak bude mit samo i ceske. Ale je fakt, ze papirovani s tim asi bude, tak to pomalu zacnu zjistovat. I kdyz ja se ted teprv prokousavam pres zmenu prijmeni a bude mi asi jeste nejakou dobu trvat, nez to vsechno vyridim..
Jo, vcera jsem rano byla na pilates a odpo pak na masazi a dneska jsem jak znovuzrozena, krasne jsem se vyspala, nic me neboli, proste pohoda. Kez by takovych dni bylo vic ![]()
Jejda Mausko , tak to tiše závidím. Já jsem dneska zase úplně mrtvá. Mám pocit, jak kdybych se vrátila na začátek těhu. Jsem unavená, prsa mě bolí a navíc jsem při vaření oběda zjistila, že mám dnes cvičení. Úplně jsem na to zapomněla a nechce se mi vynechávat, tak snad to nějak přežiju.
Fragolko na tu zavinovačku jsem zrovinka včera koukala. Chci je ještě omrknout někde v prodejně a pak uvidím …
Teda holky, když čtu Vaše zkušenosti s řemeslníkama, tak mi je vás fakt líto. Já musím zaťukat, ale u nás to více méně proběhlo hodně v pohodě. Teda manžel z toho byl ty dva měsíce, co jsme ten byt předělávali na budku, ale ve finále to naštěstí dopadlo dobře. Sice nám někteří známí říkali, že by nám to někdo jiný udělal levněji, ale my jsme šli jen po firmách, které nám byly doporučeny a jejichž práci jsme viděli i v reálu. Já jsem z té rekonstrukce měla úplnou hrůzu, ale bohužel jsme nesehnali zrekonstruovaný byt, který by vyhovoval našim představám a požadavkům, asi jsme byli moc nároční
Takže jsme nakonec koupili byt úplně v původním stavu a celý si ho udělali ke svému obrazu
Držím palečky, ať už máte od blbých řemeslníků klid.
Holky zatím pa, jdu se chystat na to cvičení. Ještě že to těhu cvičení je jen takový „nenáročný“, hodinu aerobiku bych fakt nedala ![]()
Fragy.. skus si koupit tussin kapky. Mně je předepsal dr. Taky jsem měla záchvaty kašle v noci. 2 dny a je to lepší
Masáž závidím… to bych brala.