Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
8.10.09 11:11

Ahoj maminy,

Mausko , tak v tom případě se stěhujeme do Irska, abysme zapadli :lol: Tohle mi fakt zvedá náladu, číst si to :D Díky :srdce:
Užij si pilates :D

Kosatko , já jsem ztratila odvahu k jakémukoli měření, mám pocit, že bříško už je teda u mě velký hooodně, ale ještě pořád se cítím relativně pohyblivá. Jen jsem se včera stihla „umlátit“ mezi dveřmi :roll: Nějak jsem si myslela, že se tam vejdu, no, otevřela jsem si je málo a pak už jsem jen zjistila, že jsem se tam nevešla :roll: :lol:

Jinak jdu pokračovat v práci, převlíkám postele, tak už abych to měla, aby mohli jít pak kluci spát a pro Věrku do školky, něldy bych se potřebnovala rozpůlit :wink: Mějte se, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
8.10.09 11:14

Já mám Hnozíka u mamky tak žehlím vci na Lukáška at to mám nachystané.
Riskla jsem to a objednala kočárek přes MMB-paní měla skvělou cenu.
Já mám přes bříško asi 99cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
8.10.09 18:36

ahojda

Jé to musí být v Irsku hezké..... jednou se tam snád dostanu. A jinak já bych brala po těch 6ti letech další 2 děti :)

Já se neváím, tak jsem zvedavá na pondělí na ko. Jsem si myslela, že nemám velké bříško, ale ed jsem koukala n fotečky ze zoo a tam to vypadá jinak :D. Pak pošlu odkaz na foto

Já dnes neudělala nic… :oops: jen umyla nádobí a vařila… Asi se půjdu chytit žehličky aspoň na půl hodky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
8.10.09 20:57

ahoja holky,

tak já včera večer poradna - vše ok. mimi má kolem 480g, prý je to normál velikost. přitom jste tu některá psala, že máte kilo??? tak nevím. plavat mi ještě nedovolila, tak je mi to líto, chtěla jsem, páč jsem vždy učila plavání těhulí a ted kdybych nemusela být „na břehu“ a plavat s nimi, tak nesmím :-(
představte si, že mi málem provařila pohlaví :roll: :D ale včas jsem jí zarazila… ;)

jen jsem začala řešit s dr. otázku mé kostrče, mám zahlý „ocásek“, to má kde kdo, ok. ale já si kdysi na kladině zalomila křížovou kost. a samo jsem to nikdy neřešila, a ted mám hrůz z protrahovaného porodu a pak možných komplikací jako je hypoxie a dětská obrna a táááák…tak mi říkala, že si mám zařídit svého porodníka . ani jsem nevěděla, že to v čr jde. prý někdy ofiko někdy ne… máte s tím zkušenosti???????

hlavičku mám dole, ale vím, že do porodu se ještě poloha tolikráte změní, že to nějako neřeším…

OGTT - no já nevím, ale mě to docela sedlo. u nás se to dělá na gyndě, v lékarně připraví cosi. je toho cca 2,5 deci a sladké to bylo jako přeslazený čaj. vypila jsem to na jeden nádech.. no kecám, na dva ;-) měla jsem od rána i dokonce hlad, tak mi to bodlo. když jsem si tam odseděla ty 2h s učením v ruce, tak jsem cestou domu ještě koupila bagetu u pompy :grr: jsem asi prase :-)))
podle mě je největší rozdíl, kde tu tekutinu připraví, jestli klasicky na odběrovém místě, tak se s tím neserou a je to husté a extra sladké…tohle bylo v pohodě.. jen tedy mi řekli, že to nesmím zapít vodou a já se nechtěla dohadovat, že je holý nesmysl aby čistá voda zkreslila výsledky..

no tak já jdu do knih, páč včera jsem trávila na gyndě a dnes na gyndě a pak v práci a pak u sestry a sedím nad tím chvíli…

tak zatím pá maminky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
8.10.09 21:49

Mariee tak koukám že tvůj test na cukrovku proběhl krásně v pohodě.
K té váze miminka - mě to stejně přijde zvláštní jak to můžou poznat.No mě ve 28 týdnu řekli že miminko má 1,2 kg a že je to průměr, takže v pořádku.Pamatuju se že Filípek ve 32. týdnu měl 1,9 kg.Tak to možná souhlasí.Ale vim že plno holek strašily jak budou mít velké dítě a pak měli mrňouska a naopak.
Jinak já se teď nacpala švestek a je mi pěkně těžko.Asi se odfunim do postele :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
8.10.09 21:51

Taky jsem si všimla že už má založenou diskuzi červen 2010.To to nějak letí 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
8.10.09 22:14

kosatko - no letí děsn+, za chvíli budeme mamky a to jsme nedávno našly na testu // :D

ta váha jde odhadnout docela snadno. jak měří průměry a poloměry hlavičky a bříška a délku plodu, tak počítač to sám spočítá. samo to není přesné… al epřijde mi divné, že mi tuhle někdo říkal, že mají cca kilo a my máme půl kila, ale na mlůj dotaz, zda je váha ok nic neříkala. tak snad je to ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
8.10.09 22:36

Mariie myslím, že ta váha je cca správně. Mezináma těhu tady jei mesic rozdil, a za ten mesic mimco hezky naroste a nabere tusím az půl kila

tak jsem samo nezehlila :oops:
jsem hrozná

kosatko… jojo strasne to leti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
8.10.09 22:41

Tak ještě na vás kouknu a půjdu spát :)
Dneska už toho mám plné kecky, mám převlečené postele, vypráno, ale už necítím nohy, teda, kyčle cítím až moc, protože když jsem lezla asi pod desáté schody do sklepa k pračce, přemýšlela jsem, že si ji nechám přestěhovat někam blíž :roll:

Mariee , tak OGTT už máš zdárně za sebou :) S váhou bych si hlavu nelámala, mně to občas přijde jako věštění z koule :wink: Určitě budete v pořádku.
S porodníkem neporadím, já jsem ráda za svého gynekologa, ten mě odrodil 4×, tak doufám, že nám to spolu vyjde i po páté :D

Kosatko , já na ten „červen 2010“ včera valila oči taky 8O Normálně jsem přemýšlela, co je za měsíc a pak mi taky došlo, že za 3 měsíce nás už možná bude víc a přijde mi to šílený… Utíká to strašně. Všechno. Když vidím, Věrku s Davidem, jak jsou velicí, je to strašný, jací už jsou to velcí „holomci“ :? :lol:

Mějte se krásně a dobrou noc. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
8.10.09 23:50

iví - no to jsem si říkala, že je tu rrozdíl až měsíc, což je vlasně na vývoji mimi velmi hodně. já bych už chtěla mít přes to kilo. nějako bych byla klidnější ;-)

frag - to je dobré, když tě rodí tvůj gyndař, tady je to na pytel. tady se nedostaneš pak nakonec ani do porodnice, kde tě nutili se zaregistrovat… ty jo za tři měs???? no joooooooooo 8O 8O 8O 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
9.10.09 09:22

Ahoj tehulky,
tak jsem si udelala radost a uz objednala par vecicek, mimo jine se mi desne zalibily potistene plinky zviratkama, asi je budeme na prebalovaku a vsude mozne. :lol: A asi zitra rano vyrazim s budouci babickou do Tesca a okouknem to tam. Jsem byla u nas na predmesti v detskem obchudku a kdyz jsem videla obcas ty ceny, tak se mi protacely panenky, z toho bych nemela ani radost :roll: :lol:
Jinak k te velikosti, u meho MUDr. to vyjizdel programek, dle zmereni hlavicky, stehenni kosti a buhvi ceho jeste, a ja jsem v tu dobu byla 27+2 a rekl mi, ze mu to napsalo 960g, coz dle jeho tabulek odpovida 26+0, takze jsme o 9 dni drobnejsi, coz je pry v tomhle mesici uplne normalni odchylka. Plus minus 2-3 tydny jsou vsichni v pohode, uz jsou v tom geneticke dispozice, pohlavi dela taky pry tak tyden a peknych par gramu atd.
Ja uz se zacinam pekne valit a v noci budit kvuli kyclim a tak, ty 3 mesice a mene mi uz prijdou akorat, uz se urcite necitim jako na zacatku. :lol: :lol:
Jinak je beruska asi porad hlavickou nahoru, tlaci mi pekne do zaludku a je mi chvilema blivno jak ve tretim mesici, hlavne navecer :roll: Tak ji musim ukecat, at se honem rychle otoci, jinak ji maminka nebude krmit, bo bude blinkat :lol: :lol:
Mejte se a krasnej den, ja jdu dneska odpolko na prvni hodinu cviceni/dychani, tak se pak vecer ozvu
pa Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
9.10.09 13:01

Ahoooj,

my byli na 3D utz asi ve 24. týdnu a doktor nám řekl, že má malá cca 700 g, tak snad nebudeme mít přerostlé mimi :) Ale každé mimi je asi jinak veliké a když ti Maru dr. řekl, že je v pořádku, tak je to určo v pořádku… :wink:

Další povinný utz je ve 30. týdnu, že? tak tam nám asi řeknou kolik malá má, tak jsem zvědavá…

Holky už mají vaši svištíci škytavku? Naše malá škytá už od minulého týdne… Je to sranda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
9.10.09 13:39

Nám dělají UTZ každou poradnu ale zatím mi nikdo neřekl kolik malej má g.
Já se ted vrátila z kosmetiky-hezky jsem si to užila. Honzík je pořád u babi a já dnes budu jen lenošit :oops:
Všechny věco na lukáška jsou vyprané, vyžehlené a poskládané v komodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
9.10.09 14:11

Ahoj maminy,
taky čekám, co nám ve 30.tt „vyvěští“ za váhu na UZ. Ale musím říct, že se u Ondry trefili, že ta 4 kilča pokoříme :wink: Tak fakt doufám, že Simča bude mít míň :roll: Už je jen sranda u takových obříků s jídlem - Míša a Ondra řvali hlady hned po narození a uklidnili se, až když jim sestřička šoupla trochu mlíka :? Člověk aby kvůli nim měl nejen prsa, ale ještě kanystr s mlíkem na zádech :lol: :lol: :lol:

Alky , jo, jo, poslední povinný UZ je ve 30.tt. A škytavku už jsem zaznamenala taky :wink:

Lucilko , tak si pěkně zalenoš :wink: Taky bych si dala říct, je na to akorát počasí. Teda, aspoň u nás leje cca od 12 hod, tak ten déšť optimisticky rozháním pověšeným prádlem :roll: :lol:

Mějte se krásně a užijte si víkend. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
9.10.09 14:54

ahoj, tak u nás byla dopoledne pěkná kosa, ale po obědě se vyjasnilo a krásně svítí sluníčko.Fragolo ne že nám sem pošleš désť :lol:
Já koukala do průkazky tak ultrazvuk je tam psaný ve 30 - 32 týdnu.Já jdu k doktorovi ve 31, takže už se těšim.
Aliiku taky mám větší radost když někde ukořistim levné hadříky a mám jich víc, než kdybych dala šílené peníze za jeden jediný :lol:
Jinak teda musim říct že mě je teď ve třetím trimestru zatím nejlíp.Na začátku nevolnosti, uprostřed ta nemocnice a problémy, to teď když pominu to že občas funim do schodů apod, tak je mi fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí